17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mного скучен филм това е само 1 ва част

Аз го гледах на 2 пъти, не можах нещо от раз на един дъх, наистина, очаквах по-завладяващ филм.

Да се филмира Франк Хърбърт е колосално предизвикателство. И предвид провала през 1984-та, този път нещата като че са се получили.

Абе романа беше много по-добър! Отделно, че ако сте чели романа ще видите че заради главния герой в първата книга после умират милиарди хора из цялата галактика! А й завършека на цялата история Дюн не е толкова хубав, поне в книгата де! Да видим как ще се справят с филма сега!

Да...! Много скучен филм! А...ОЧАКВАХ ТОЛКОВА МНОГООООО!

Филмът на Дейвид Линч въобще не е провал. Много си е хубав, даже.

Хмм, сега за всяко поколение ще се прави ново заснемане ли?! Е има някаква логика.

Нека изчакаме да се екранизира пълният "Дюн". Ефектите са ОК, но историята тепърва има да става по-динамична. Малко съм предубеден, все пак, понеже до момента повечето филми по книги бледнеят спрямо тях. Дано филмът "Дюн" да не се хлъзне по същата плоскост.

Ефектите и музиката са много добри и визуално филма е на високо ниво.Откъм история е почти винаги невъзможно да се направи тoчна адаптация на филм от книга поради редица причини.Предполагам , че ще съберат първата книга в 2 или 3 филма и в зависимост от това колко добре се приеме може да направят още няколко(нещо от типа ''Властелина на пръстените'' или ''Междузвезни войни'')

Да разбираме, че не сте го гледали в кино, така ли? Това е филм създаден да бъде гледан на кино - преживяването е много по-различно.

Че кво му е на властелина? Хобитът да - от малка детска книжка раздуха 3 филма по 3 часа. Ама Властелина си стана доста добра адаптация. Има си промени естествено, но сигурно е най-добрата адаптация по книга.

Къв е проблема? Има си филм от 84-та, дето и до ден днешен остава един от най-странните филми изобщо. Има минисерии отпреди 20-на години. Сега нов филм. Ко толкоз. И всичките са тотално различни един от друг.

Хорорът означава филмът на ужасите; бокс офисе означава каса за събиране на приходите. Може ли новините на български да се пишат не само с български букви но и на български език?

Филма е тотален римейк на този от 1984 година с разликата че там поне малко ти обясняват историята . В този ако не си чел книгите или не си гледал предишните филми и мини серии си абсолютно изгубен в превода!