Градина на балкона или хранилка за птици – позитивно за децата и поредното затваряне

Вече имаме набор от практики, с които да подобрим нещата, вместо да гледаме как децата скучаят и се обездвижват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека погледнем реалността ...Липса на паркове по кварталите,разрушени пътища,дупки,коли по тротоарите и малкото останали детски площадки ,никаква сигурност за деца,които искат да карат колело или тротинетка,грозно,презастроено ...Къде навън могат да играят децата? Освен да пият алкохол между блоковете,да пушат или да слушат чалга...Какво детство имат децата и как да живеят здравословно ? Вярно,зависи от семейната среда,но тя далеч не е достатъчна. В България е ужасяваща липсата на адекватна среда за децата ,адекватно организиране на свободното им време.

Да, като говорим за онова, което може и трябва да направи държавата/общините, съм напълно съгласна с горното мнение.

децата да свикат към затворническия живот от малки! планетата трябва да стане нещо средно между конц. лагер+лудници+сметище, контролирани от западняците!

Докато бях по майчинство много се включвах в техните мисии, напоследък бях забравила.

Са супер идея. Нямаше да се сетя. За всичко друго трудно би се случило. Ама поне не чета обичайното натрапване колко е зле всичко и как децата са тотално травмирани .....

Нали разбирате, че, обикновено, 5 дни в седмицата, по 8 часа на ден (понякога и повече) тия родители и работят. Направо ми се сгажда като почнат да ми обясняват как локдаунът е идилия, в която по цял ден може да се забавляваш с децата и да медитираш.

Превърнете децата като маймуни в клетка на терасата, прости дирници

Добре ,че в Яворов няма гълъби.Изключително нахални и разнасящи разни зарази птици.Идва една гугутка , понякога врабчета ,но те почти изчезнаха в последните 7-8 години,синигерчета -много симпатични пиленца и нашите любимци две свраки.Вече трета година си правят гнездо в едно дърво.Много са занимателни как се карат ,носят клечки ,провират ги през клоните,носят кал, разни шушулки .Много си бранят гнездото от сивите врани

Пак почнахме с лайф- стайл простотиите...

Какъв цинизъм

По далече от айфони и компютри в свободното им време. Колкото повече имат ожулени колена и скъсани анцузи толкова повече имат детство. Това с балкона си го заврете отзад ръпи дирници.

Е, яко е като сложиш хранилка! После гугуките да окендзат всичко наоколо! Гениално!

Нищо от изброените. Родителите на децата да могат да си практикуват професията и да имат доходи. Другото са празни приказки за отвличане на вниманието от задаващата се мизерия, евентуално.

Как пък няма да си затворя детето, трябва да си много луд човек.

навън!!!