”Лошите” храни, които са полезни

Съществуват храни, които в продължение на десетилетия са заклеймявани като вредни от някои диетолози. Но всъщност са полезни за здравето.

Обратно в новината

Коментари - ”Лошите” храни, които са полезни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От години чета колко полезна е дадена храна.После идва моментът на отрицанието.Видите ли,нещата не стоят точно така,даже въпросният продукт е много вреден - просто ужас за организма. ИЗВОД:яжте,пийте/умерено/,носете си новите дрехи и се наслаждавайте на дребните житейски радости,защото животът е кратък.

Витамин С е термично разградим и няма как да се съдържа във арените картофи!!!

Зависи от начина на обработка. Ако са варени се запазва повечето вит. С, но в нестабилна форма и при повторно претопляне се разпада напълно. Все още картофите са източник номер 1 на вит. С в света. Не са най-богат източник, а най-мащабно се консумират. Има цели нации, които получават витамин С предимно от картофи.

Така е. А иначе най-богати на Вит. С са лютите чушки :)

"неприязън към плодовете"??? има ли изобщо такава???

ДА...:(

Има, аз примерно правя нещо като алергия от ябълки, ягоди...

а пук според мен е до организам, аз спазвам регим на ядене които вклучва и картофи , но не пуржени а верени или задушени и си подурям едни и сущи килограми.така че всеки организам реагира по различен начин на дадена храна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А пък фибрите, които ги прехвалват всички "учени" и ги добавят в почти всяка храна, могат да направят човек да качи килограмите, които е искал да свали или даже повече от излишните и то без да е преяждал с храни, съдържащи фибри.

Да се лепят етикети коя храна е полезна и коя вредна е ужасно неуместно! Това е все едно да кажем, че дизела е хубав за колите - ами ако колата е бензинова? Всеки човек си има индивидуални особености и съответно предпочитание към храните - едни обичат месо, други сирене, трети плодове - природата си знае работата, ако не и се намесваме брутално. Пълнеем и се разболяваме от консервантите и отровите дето "услужливо" ни добавят в храните! Когато организма не може да се справи с тях ги обвива в мазнини и гледа да ги държи далеч от жизнено важните органи. Забелязали ли сте, че ако ядете чисти храни хапвате доста по-малко? Ама ни заливат с боклуци и после ни продават хапчета за отслабване....

Наистина с нищо не трябва да се прекалява, но когато толкова много хора се опитват да имат баланс в храненето и умишлено намаляват приема на храни, които могат да създават доста проблеми, защо тези "учени" трябва да обясняват колко всъщност е полезен напр. глутена?! Големи изследвания, голямо нещо...

Яжте плюскайте муйте шмуляйте всичко с МЯРКА !

Намерете в нета книгата на William Davis "Wheat Belly. Lose the Wheat lose the Weight" и ще разберете колко "адски полезна" е пшеницата (за съжаление), най-вече заради "прекрасния" глутен! лимец - 14 хромозома двузърнест лимец - 28 хромозома пшеница - 42 хромозома и глутен на n-та степен

"Колега", какви хромозоми са те подгонили? Нещо си се объркал, момчето ми!

Доктор ми е казвал да не ям фъстъци и първоначално го послушах, но впоследствие прочетох, че са особено полезни за кр. група ,,А,, , към която принадлежа. В момента се чувствам прекрасно, даже прекалявам с фъстъците, дори и не пълнея.

Фъстъците, усвояват и натрупват тежките метали от почвата, затова са вредни.

Природата си знае работата, няма полезни и вредни храни. Всяка храна е полезна за човека щом той има нужда само не трябва да прекалява. Също така всяка храна е вредна за човека ако яде само нея. Всичко ядливо за човека съдържа както полезни така и вредни вещества, работата на организма е да преценя кое да изхвърля и от кое да се възползва. Та както казах природа си знае работата.

днес направо ни се подиграват с "откритията" за водата и лошите храни.Явно ни смятат за много посредствени.

Всичко е полезно, но в умерени количества.

От групата само соята не е полезна!

УБИХТЕ МЕ! Пурините ПРЕДИЗВИКВАТ подагра, а не предпазват от нея. Просто съм потресена от компетентността ви :((((

Не разбрах къде в статията пише за пурините, нито четох нещо за подаграта. А и за пръв път чувам, че пурините предизвикват подагра. Това е все едно да кажеш, че захарта предизвиква диабет. Е, вероятно прекаляването със захар може да отключи диабет, както и прекаляването с карантия може да спомогне за появата на подагра, но може и нищо да не се случи. Под прекаляване с яденето на нещо имам предвид много, ама наистина много да ядеш от "нещото". Има достатъчно хора с подагра, или с диабет, без да са яли дори и умерени количества от "причинителите".

Ами много просто, редакторите го изтриха. Беше лош превод - ставаше дума за соята, която е полезна заради нещо си, въпреки че е вредна с пурините. А преводът гласеше, че пурините са полезни за подаграта. Та такива ми ти работи.

Всеки знае връзката между пурините и подаграта. ЦИТАТ: През последните години недвусмислено беше доказана връзката между храните, богати на пурини, повишаването на пикочната киселина и подаграта. Точно затова беше шокиращ съветът да лекуваме подаграта си с пурини.