Лорънс: Защо момчетата изкарват повече от мен?

Дженифър Лорънс, която е най-добре платената в Холивуд, заклейми сексизма в американската киноиндустрия в статия за сайта на актрисата Лина Дънам.

Обратно в новината

Коментари - Лорънс: Защо момчетата изкарват повече от мен? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щот "момчетата" не си снимат шунтрите.

да ви имаме проблемите

Щото в условията на пазарната икономика всеки получава колкото си е заслужил. А вие все драпате към нов тип система, която повече прилича на социализъм и разпределението се прави по непазарен принцип. За това. Всеки може иначе да намери признак, по който се различава от другия, който печели повече от него и да нарече това с някакъв "изъм".

Освен това се опитвам да се сетя за жени, направили невероятни, запомнящи се образи, но защо ли само за мъже се сещам.пс.Едно изключение, но тук съм пристрастна, защото Обожавам Хилари Суонк.Ама тя май не протестира :)

Има и изключения баце. Едно приятелче разправяше за една склададжиика при тях, дето не давала да и припарват до мотокара. И го въртяла палета наравно с мъжете... Ама това е изключение все пак. Иначе горе в канцелариите са на опашка за да седнат зад компютрите :) и да четат по цел ден статии за неравнопоставеното заплащане :)

Твърде е зелена и заслепена от славата за да има понятие дори какво е това сексизъм и какво е борба за равни права или достойно заплащане. Хора като тази госпожица изглеждат като модерни Мария Антоанети. Надали е глупава просто има още много трева да изпасе докато и дойде акъла.

всеки да си пасе каквато трева харесва

Мисля че актрисите в порното получават повече от мъжете. Ако иска може да се пробва в този жанр, все още не е твърде стара.

"Лорънс: Защо момчетата изкарват повече от мен?" --------------------------- Защото кънтиш! Ако се замислиш?!!! Толкова много "защо" има в живота. Но ти си намерила идеалния синхрон между двете усти и си получаваш своето. Но, щом още се изненадваш, че някой друг получава повече от теб, то значи ще трябва да обърнеш внимание на пълнежа в ЦПУ-то. Горе, а не долу.

Ако това е холивудска киноактриса, аз съм президент Обама. Моите съболезнования на зрителите й.

Скъпа ми Джен, когато и ако, Спилбърг те избере за главна роля в такъв шедьовър като "Империята на слънцето" и си само на 13 години, може и да претендираш да получаваш колкото Крисчън Бейл!!!

Ми сигурно момчетата по-трудно се съгласяват да преспят с шефа.

Тая нещо се взе много насериозно. Според мен, не заслужаваше чак и Оскар. Лично мнение.

абе мадама отсякаде е ...unikalna e

Абе пич, ти да не си извратен? Как каза мадама на тая късокрака и надута пача?

Брей, то тук само мъже сексисти с балкански манталите се изказали,бе.

Принципно харесвам и Дженифър, и Лена Дънъм, но с такива изказвания и пози се излагат по всякакви показатели. Лорънс да се благодари, че са й дали шанс да се снима с големите батковци и стана звезда с Оскър, защото допреди това беше просто една старлетка с една-единствена успешна роля зад гърба си. Явно твърде бързо го постигна славата това момиче и се е взело насериозно. Ако във филма беше участвала някоя актриса от ранга на Джулия Робъртс и беше взела хонорар наравно с мъжете, защото все пак Е голяма звезда, щеше ли да има очи да се оплаква? Не! А пък сайта на Дънъм и нейният манифест срещу сексизма в киното са поредният опит да замаже негативите от обвиненията в расизъм към подборката на актьори в сериала й "Момичета", понеже там се размотават само бели еврейки. Пък и ми е трудно да приема сериозно активистката Дънъм и посестримите й в сериала, които до една са отрочета на продуценти и хора от бранша и които са се гмурнали в "голямото изкуство" директно от позлатените си люлки, без кастинги, без да се борят да създават връзки. Разбирам да бачкаха в някоя фабрика и да се борят за правото да получават еднакво с мъжете за същата свършена работа, защото това го има във всяка една професия, но да реват, че не са получили толкова милиони, колкото по-утвърдени от тях актьори показва маниери на простакеси.

Само да вметна, че съм жена и си върша работата наравно с мъже, но мразя мрънкалки маскирани като феминистки, понеже ди имат daddy issues.

Еее, доживях да го чуя това от дама! Поздравления и не се променяйте!

защото на тебе целиот свет ти веде карантията ма, деби това курве долно и въпроси задава

Ползвай услугите на техните агенти и си готова.

Наяла се въшка, па излязла начело. И тая, и тя. Не й стигнаха 50 милиона и подарения Осцар, че иска още.

Заслужава си надника сутринта на нощното шкафче.

Въпроса е, защо куха лейка като теб получава повече от най-добрите хирурзи или учени със съществен принос в еволюцията на човечеството?

Колко учени дето са допринесли за еволюцията на човечеството знаеш? Тези с ГМО-тата ли? Те специално, подозирам, че взимат повечко от това лейди.

Всички учени до един се занимават само с ГМО от сутрин до вечер. Ако не е това, правят непременно някаква гадост която да те карат да ядеш.

не съм чул някоя жена армейка да се оплаче, че не е отишла на бойното поле вместо колегата и мъж, а и там раздават медали като Оскари, че и повече пари дават

Значи хем казва, че Бейл, Ренър и Купър са се борили за по-добро заплащане, т.е. пазарили са се, преди да подпишат, а тя се стеснявала и приела каквото й дали, хем се чуди защо колегите ѝ - мъже са получили повече? Еми ето заради това, драга госпожице жена - защото сами са се преборили за по-доброто си заплащане, докато ти не си си мръднала пръстчето по този въпрос. Нищо чудно, че Лорънс я спрягат за "звезда-феминистка".

lu4ka

Обикновено, повече получават тези, които могат да се пазарят по-добре.

Щом сама не е могла да си отговори на въпроса защо, значи е тъпа. Ами ето затова.

дя-до

Когато станеш де Ниро, Никълсън, Пачино, Хофман, Кейдж, Траволта и т.н. и ти ще получаваш колкото "момчетата".

дя-до

Шегувам се. Докато ти е кеф да те е.ат, ще получаваш по-малко от тези, които не биха допуснали да ги е.ат.

"Лорънс: Защо момчетата изкарват повече от мен?" - ми щот могат.

Интересно защо един хамалин мъж получава повече от хамалка? Ами защото вади повече пари на фирмата, която го е наела!!! Много естествено! То и аз искам да мога да раждам, ама не става, понеже ми е дадено само да правя деца. Ето какъв сексизъм! При това нямам претенции, че мацката взела 50 милионки за година без да помогне на никой човек да живее по-добре, но аз съм направил живота на милион души по-добре и съм взел само половин милион! Така ми е сексистко!! Нямам думи!

И какво като има Оскар? Всички изброени актьори имат много повече филми за гърба си, далеч по-стойностни от нейните.

Chefo77

Факт, че Оскар-ите ги раздават на килограм. Ди Каприо например, е убийствено добър актьор, пък няма Оскар, много по-некадърни от него си имат.

Джеръми Ренър, Крисчън Бейл и Брадли Купър са актьори и звезди, години преди да чуем за Дженифър Лорънс. Абсолютно нормално е да вземат по-голям хонорар от новоизгряващата звезда Лорънс. Не мисля, че тук хонорара има нещо общо с пола. Това, че е взела "Оскар" не я прави специална. Като си помисля за какви идиотски филми раздават "Оскари" напоследък не се учудвам, че тя има по-нисък хонорар от мъжете във този филм.

Ами аз какво да заклеймя прескъпа ми госпожице? Как въобще и хрумва да се оплаква от нещо.

Ами защото на момчетата им трябват повече пари, за да имат "момичета" като тази...!!! :::)))

фърст уърлд проблемс дет се вика...

Що бе, в порно индустрията жените изкарват много повече от мъжете. Я каква дискриминация!

Защото в този свят не е имало, няма и няма да има справедливост. Във всички професии е така.

Щото не си звезда в порно индустрията, мила! :-)))

Тази е тръгнала да се сравнява с Крисчън Бейл???

Защото може и защото жените естествено са доста по-склонни към проституция от мъжете. Т.е. има по-голям и по-добър избор от жени и цента им пада.

Да не е по религиозни причини? Все пак знаеме кои управляват Холивуд. Също така и гейовете в тия среди не са малко.

Пак много пари им дават! :D

Ако стане шивачка ще взима наравно с мъжете. Може би и за сервитьорка става. Виж за учителка не препоръчвам - там се иска акъл

Много хубава кифличка , но алчността не признава явно граници. Вземаш най много сред жените .... , даже и в повече...доста надценено...

ПИПО

В филма Крисчън Бейл играе главна роля, нейната беше поддържаща. И моето скромно мнение е, че Бейл е класи над нея. Малко глупаво от нейна страна, да прави подобни срвнения.

Защото това е частен бизнес, защото няма точно определени критерии по които се изчисляват хонорарите на актьорите и най-вече защото мениджъра ти така се е договорил. Като не ти изнасят условията да не си подписвала.

Папкай повече за да изкарваш повече!

Тази е толкова обикновена. Ако не я гримират и гласят и мине по улицата, едва ли ще направи каквото и да е впечатление. Като поиска повече пари, да я заменят с някоя съгласна за 100 000 долара и готово. Даването и на Оскар ми изглежда безумие. В първите "Игри на глада", освен да гледа очудено друго не правеше. Къде видяха някаква актьорска игра не знам?

Поправка - учудено. Сигурно нещо ми е влезнало в окото. ;)

Според мен изглежда стахотно. Висока метър и осемдесет, добре сложена, с парвилни черти, секси. И добра актриса, доста добра.

Всъщност е 1.75м. Пиши например в Гугле на картинки "beauty" и гледай. Трудно ще открие по-некрасива от нея. За височината май в Германия, момичета под 1.75м. изобщо не се приемаха да участват в конкурси за красота. Макар 1.80 вече да се водеше много. Освен това българите не са от най-високите хора. Някъде в Африка мъжете средно били по 2 метра. Други пък са ниски. В лице прилича на типична американска блондинка - с подпухнали бузи и наивно излъчване. Е хората са различни и някой сигурно ще я харесат. Но конкурс за красота е абсурдно да спечели - освен в САЩ. А аз навремето познавах всеки път коя ще спечели, така че имам общите възгледи за това. По-принцип се харесват осреднените и симетрични черти.

какво иска тази - не си поискала повече пари, за да не я помислят за нещо си - ми в крайна сметка това е нейно решение. Ако иска повече пари, да си ги договори с продуцентите, какво занимава аудиторията.

Тя има поддържаща роля (около 7-8мин екранно време). Ако наистина се оплаква и не е просто раздувка, трябва да си вземе почивка.

Може би защото той е интересен и талантлив, а ти си просто скандално надценено средносекси парче?

Средносекси е пресилено. "Доста зле" е по-подходящо :)

При порно актрисите е обратното - взимат 10-кратно повече от мъжете. Ама кой ли гледа мъже в тия филми...

браво на лорънс..