Как се приготвят круши в село Крушуна

Продължава готварската сага на Лиана и Милен от отбор 2 на кулинарното риалити "Гозбата на България"

Обратно в новината

Коментари - Как се приготвят круши в село Крушуна | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там круши не виреят. Само сливи. Ама отде да ги знаят тия факти "шефовете"

Дивата круша вирее навсякъде. Друг е въпросът дали дава плодове.

80% от дивите круши дават плодове. Друг е въпроса дали стават за консумация.

Първо в бидона, после в казана ...

Операцията "Круши в казана" е изключително деликатна. Желателно е "крушевия матриал" да се сложи предварително в голям ленен или памучен чувал, така че да не залепват семената на крушите за дъното и да се получава неприятен карамелен загар. Въобще Крушевицата дело тонкое.

Семките нямат работа в казана изобщо, предполагам знаете защо... та, крушите се нарязват, изчистват от семките и те така :)