В предишния епизод видяхме как домакините - семейство Джоневи, посрещнаха радушно Лиана и Милен в къщата си за гости в село Крушуна, нагостиха ги с чай от мащерка, стреснаха ги с новината за тристепенно меню, а после със задружни усилия, особено от страна на малката Кари, приготвиха гозбите успешно. За тези от вас, които не са успели да гледат излъчането на живо по телевизия ММ онлайн в сряда от 21ч. на епизод 3 на "Гозбата на България", можете да наваксате ТУК.

В епизод 4 е време Лиана и Милен да се справят с тяхната част от този напрегнат кулинарен двубой и никак не им е лесно. Получили напъствия от своите домакини семейство Джоневи, младите готвачи се заемат много сериозно със задачата да си търсят продуктите за днешната рецепта в рамките на селото, както изисква регламента на предаването.

Снимка: "Гозбата на България"

Нека припомним какво трябва да сготвят: пълнен патладжан с булгур, пилешко филе на грил и печени круши с мед и канела. За Лиана и Милен предизвикателството е булгура, за който и двамата не бяха чували. Както им обясниха домакините, това са бланширани, изсушени и натрошени меки и твърди зърна от пшеница.

Булгурът е пълен ценни с хранителни вещества, витамини и минерали и често е присъствал на българската трапеза в миналото. И никак не е трудно да се приготви. Но като добавим, че трябва според рецептата, да се напълнят патладжаните с него, заданието става сложно за изпълнение за двамата кулинарни новобранци. Открили каквото им е необходимо, Лиана и Милен се захванаха с готвенето.

Отбор 2 – Милен и Лиана

Снимка: "Гозбата на България"

Настъпи пълен хаос в кухнята и тотално объркване на рецептата. Докато не дойде време за приготвяне на десерта печени круши с мед и канела. Тук Лиана даде всичко от себе си и подобри рецептата. Какво точно направи, гледайте кулинарните подвизи на отбор 2 в "Гозбата на България" ТУК.

Може да харесате Фейсбук страницата на предаването "Гозбата на България", както и тази на телевизия ММ онлайн.

Снимка: "Гозбата на България"