България на 18 точки от финала на Евровизия

Отпадналата от Евровизия песен "Само шампиони" се е класирала на 12-о място във втория полуфинал на конкурса.

Обратно в новината

Коментари - България на 18 точки от финала на Евровизия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На фона на останалите песни, българската не звучеше чак толкова зле. Но явно в конкурса си има моди, а от наша страна никой не си прави труда да следи как стоят нещата, да прави прогнози и т.н. Не може все да лежим на стара слава и да разчитаме на уникалността на народната си музика.

Radostina

Да и аз смятам така. Аз гледах сьщо, тази година имаше много лоши песни, напр. Гьрция вьобще не ми хареса. Звьнях няколко пьти за БГ, но ... за сьжаление нищо не стана. Може би трябваше да покажат че могат и други неща. Те вече са се явявали с такьв стил музика.

Сега не беше много добре, но чуйте "Вода" и се замислете без значение от кой край на България сте, това е шопски напев, който е изключително труден, а Елица го пее...не знам дали е късокрака, капризна, лигава и т.н., но послушайте и се замислете БЪЛГАРИ

Оказа се, че европейският вот е по-обективен от българския. Нека не се самозалъгваме и да си признаем излагацията с тази "песен". Може да съм българка, но се радвам, че нашата песен е в края на класирането - там и е мястото.

От какво се срамувате българи,м? Че песента е много българска и не е изплагиатствана от никой или някоя чалгаджийка не се появи като миналата година? Беше добро изпълнение, а и 12 място е добре? Засрамете се всички вие които пишете безобразия тук?

...дванадесето място от първия полуфинал... от 15 песни се класират 10 и продължават до финал ... от двата полуфинала се формира групата от 30 предпочетени от публиката песни... в нашия случай от около 32 държави сме на около 25-26 място... но не това е гадното, а че песента нямаше смисъл, идея, звучене - нищо... не това са българските народни песни... това са щуротиите на една женичка решила, че е творец... ами не е... има глас и пее, но не е нито композитор, нито поет Елица...

Песента може и да е много българска,но е много,много под нивото на " Вода ".Не знам защо решиха,че и с тази песен ще направят фурор.Прекалено натрапващо е.

С тези бездарници Елица и Стунджи и тъпата им песен до тук стигнахме, т.е. НЕстигнахме!

Много важно! Нали всичко друго ни е наред.......................

Kаквото било било! певци композитори и хореографи да започват още от сега да се готвят за конкурса,ако искат да участват и да помислят върху цялостното представяне. Aко трябва, да се съберат заедно наи- можещите. Tака поне мове да се класираме за финала. Bсе пак това е европеиска сцена на която си струва да се изявят и нашите певци.

как да гледаме напред като бнт сменя всяка година регламента и го обявява в последния момент така че няма време да се подготви нито една нормална песен ???

и песента и изпълнението бяха такава излагаця и фяско, че след края на песента сведскят коментар беше: \" сега всички които си бяха намалили звука на телевизора могат да си го усилят отново\" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

След такова изпълнение и напълно заслужен коментар от шведската телевизия как очакваме европейците да гласуват за нашата песен.

Само че шоуто в Швеция беше отвратително. Толкова лошо водене на Евровизия не съм гледала. В Русия и Азербайджан направиха такова хубаво шоу, а водещите бяха на ниво, което не мога да кажа за Швеция. Водещата беше толкова дразнеща и противна, че не си направихме труда вкъщи да изгледаме предаването до край.

Дали е вярно, че след като отпаднахме Елица счупила единия тъпан?? Четох това в сръбски сайт.

Евровизия в България е истинска пародия, дори и изпълнителите не искат да участват само едни и същи.

Пародия е съвсем точно казано. Още като я представиха тази песен, избрана със смс-и /и оттам некой лев се заработи/ беше ясно.

Господа от Дир.БГ, не желаем да слушаме за тези двама некадърници повече. Защо всеки ден ни информирате за техния резил. То стана ясно, още преди Евровизия, че е излагация цялото това нещо. От БНТ ли ви спонсорират, да ни занимавате с този опорочен конкурс?

А защо въобще трябва да участваме? Кой ще забележи отсъствието ни? Да платим нужната глоба и да спрем вече да се излагаме. На подобни конкурси участват страни, които имат пазар за музика и могат да покажат нещо наистина стойностно. Ние сме си известни с балканските и просташки ритми и няма как да направим впечатление. И без това в Европа не сме известни с нищо хубаво или в по-добрия случай изобщо не сме известни с нищо... Така че просто да спрем с тъпите изпълнения и да не хвърляме пари на вятъра...

Участието не е задължително............

къкъв отврат!!!! тази песен е позор за бг

ЕДНО ВРЕМЕ КВИ ПЕЬЦИ ИМАХМЕ ЕМОЖИОНАЛНО ДА СЕ ИЗПРАЗНИ;ШНА ТЕЛЕВИЗОРЪТ СЕГА САМО НЕДОДЯЛКИ,КАТО ГИ ГЛЕДАХ ДАЖЕ СЕ РАЗПЛАКАХ ,АЗ ЖИВЕЯ В СЛОЕНИЯ ОТ 10 ГОДИНИ И ТАКУВ СРАМ НЕ СЪМ БРАЛ А СЪМ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ДАЖЕ МНОГО В ТОЗИ МОМЕНТ СЕ ИЗЧЕРВИХ ЦЕЛИЯ ПРЕД КОЛЕГИТЕ ОТ БАРЧЕТО В КОЕТО РАБОТЯ ,А ТЕ МЕ СКАСАХА ОТ БАЗИК,ПОСЛЕ СЕ НАПИХ КАТО МАМУНА И ДАЖЕ ЗАСПАХ ПРАВ ТАКУВ ДЕН НЕ БЯХГ ИМАЛ ПАЗЕТЕ СЕ БАЛГАРИ ОТ ТАКИВА НЕНОРМАЛНИЦИ

Тъпак, да се беше научил да пишеш!

Може да пратим много качествени песни на тоя конкурс, ама ако вземем, че спечелим отде пари за организиране на домакинство.

След назе е Тирана, може би и Ботсвана ( не е сигурно ), но след нас е даже Израел! (една типично Европейска страна, каквито впрочем са и Грузия ,Азърбейджан и Армения) Но едно е сигурно - време е някой да разабонира тези тупанджии то този конкурс! Или да прекръсти песента им на "Само шарлатани" . Така ще сме национално разпознаваеми и моЕ да минем нЕку ред по-нагоре! Ама как да е!! Да идва Софка, та белким да рахатяса Слави!

ти Пич! И на мен ми писна от тези тупанджии!

Песента на Софи Маринова дори беше по-добра и представена по-добре :)

Циганското чудо може да впечатли само учиндолският идиот.

остава фактът, че песента стигна по-далеч от тазгодишната :)

Разликата между нас и Грузия не е 12 точки, а че те влизат във финала а ние не. То честно казано песента ни за нищо не ставаше. Така и не стана ясно как тия младежи са избрани да ходят на финала. Също така не стана ясно защо е допусната да участва песен с неясни авторски права. И като трета точка след като тази песен не можа да отиде - защо останаха същите изпълнители, но с друга песен. Въпроси, въпроси...

Има ли начин да гласуваме да се отнеме този конкурс от некадърниците от БНТ и да се даде на друга телевизия, че поне да имаме някакъв шанс за успех на Евровизия?

Не ви е виновна телевизията - на крива ракета космосът и пречи! При такива песни, с каквито се явяваме, и при условие, че добрите ни певци се услушват и не искат да участват в договорен мач, това ще е резултатът.

И все пак точно БНТ кой знае защо реши Елица и Стунджи да представят България...без ясна идея с каква песен ще отидат на конкурса трябвало ...да напишат 5 песни от тях една беше избрана, то пък авторските права неуредени ... каквото и да значи това... не че беше много по различна, третата предложена беше "Дзупай либе босо"... това за пояснение на общото звучене на предложените песни... на фона на песните на Азербайджан, Дания нито една нямаше шанс... ако България продължи да упорства и да участва в конкурса Евровизия трябва да се промени концепцията за участие ... никакви поръчкови участници...

Посредствена песен. Защо въобще някакви дилетанти си правят опити? То не че тоя конкурс има някакво значение за който и да е де ... Някой да им каже на тези двамата, че никой никъде не се интересува от тяхнта музика.

Да, ама сме преди македонците :-))))))))))))))). Ако модераторът прецени, да изтрие това съобщение, че да на разпалим нова Балканска война :-). А както знаем, македонците имат цели два танка :-)))))))

Воеводо, забравил си че единио танк го продадофве за скрап, а други четири потопифме у вардаро!

Ако за теб е някакъв вид гордост, че сме пред македонците, то много жалко за теб. Важно е не на нас да ни е добре, а на Вуте да му е зле, а, Ганьо?

Всеки път като спомена Стенли и получавам шамар зад врата.

"Голям праз" като сме на 12 позиция!

За цялата излагация са виновни БНТ . Те определят кой да ни представя в конкурса. А кой участва , този който си плати най много. Есемеси , жури бля-бля, тези неща са прах в учите че има някакъв избор. Кой ще участва се знае предварително.

това, че сме на 18 точки след първия няма да ни мръдне от 12 позиция от 17 участници.......мноооого тъпа песен

Ех, защо няма конкурс за тъпост. Ще счупим тъпомера и всички ще ни дишат прахта.

За съжаление и там ще бъдем на второ място :(

ха ха ха

Това чучело и мъжа и с тумба-лумба тъпаните и етно-простотиите повече не ги пускайте извън Бг

Ще поврякате, ще поврякате и накрая ще кандисате, така, както става всяка година. Нас въобще не ни интересува дали харесвате, това, което правим. Тука има едни отпуснати пари дето трябва да се усвоят и като можем да си вземем хонорарите без да се напъваме много, защо да пропускаме тази възможност? Сега държавата се тресе в неуредици и на никого не му е до нас да ни разследва какви ги вършим и да ни разтурят калимерата, да ни разхвърлят кросната. Догодина ще се разходим и до Дания, да видим и там как е купона, докато не ни е хлопнало мандалото, пък после ако някой реши да ни отреже тлъстите хонорари и да ни ги изплаща само при класиране, тогава ще му мислим. Тогава вече може да се откажем окончателно от Евровизия.

Аз да бях писал тази песен, щеше да е по-звучна и по-смислена. Защо Стунджи се предава на тази куха лейка ?

Стунджи и Елица - да, но песента - не ! Изумително беше още когато определиха тази песен - предварителен провал.

стунджи - да, песента и елица - не. лошото е, че това е чалга с претенции да не е.

Вижте сега - песента имаше слаб текст тип чалга, НО...беше мелодична и се отличаваше от другите в добрия смисъл.Ако я сравним с гръцката( която беше в същия стил), нашата определено беше много по-добра.Относно текста само ние си знаехме, че е тъп и просташки,защото чужденците нямаше как да го разберат.Например ние не разбрахме текста нито на гръцката, нито на румънската, нито на израелската песен.Така че определено сме онеправдани. Елица пя изключително добре и изглеждаше много атрактивна в хусарската си куртка.(Спомнете си дрехите на АББА, Бийтълс и мн. други).И с тези огромни очи и развети коси беше много очарователна.Аз самата не бях доволна от песента именно заради текста, но ПОВТАРЯМ, чужденците въобще е нямало как да го разберат.

Под грохота на барабаните и характерните високо извивани вокали на Елица, за каква музика става дума ????

Подкрепям. За мен единственото слабо нещо беше пеенето на Елица.

Абе дайте да пуснем Камелия и да ги разкове. Като покаже малко бедър и като друсне цици с яка чалга и публиката по света ше падне по гъз! К'во се чудим толкоз ;)

От телевизията до журито, всичко.

ВЕЛИКАНИ СТЕ

и какво

Най-тъпата песен, която можеше да ни представи. Не знам на какво основание Елица и Струнджи имат такова самочувствие, една "Вода" направиха и лежат на стари лаври. А и тези, които ги изпратиха на Евровизия и те са едни разбирачи. Всичко за конкурса трябва да се прамени кардинално.

Какво ли да очакваме с тези тези тупанджии? Та това не прилича на песен.Само думкане и циркаджийски номера.

Ужасно беше всичко! Имам чувството, че подбиращите участниците ни са луди или най-малкото глухи и слепи!

Георги Христов го е казал много точно СРАМУВАМ СЕ ОТ ГЛУПАВАТА ПЕСЕН НА ЕЛИЦА И СТУНДЖИ И НЕ ЖЕЛАЯ БОКЛУЦИ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ НА ТАКИВА КОНКУРСИ и тука ще вметна ,какво значение колко точки има за България при положение , че песента и участието ни бяха пълно фиаско

малоумниците поддържат слаби политици.а слабите политици не са добра визитка за българското изкуство.

Не може да се очаква покрепа от публиката след като не сте я питали. Моля да се изземат правата на Бнт за Евровизия и да се дадат на голяма комисия от композитори, аранжори и поети, чието мнение да се комбинира с публично гласуване!!!!

Тази песен беше ужасна и глупава, а и да - един и същи стил два пъти няма как да стане, ужас направо

Дира стига сте ни ги натрапвали тия селски глашатаи. Каквито и точки да е събрала "песента", не ги оправдава за слабата песен и слабото представяне.

Този Елица е отвратително с огромно самочувствие. Не я харесвам , но явно и други споделят негативното си отношение към нея.

бг песента е резил. в конкурса имаше наистина хубави песни.класирането беше справедливо. нашето - излагация.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

грешки, грешки, грешки, латвия ч7 точки или латвия 17 точки, представянето на бг беше слабо и неубедително, лично аз гласувах 6 пъти, както и много други от чужбина!.

Тази,,тарадудай"излага навсякъде България. Няма ли кой да я спре вече?

Нито съм гледал конкурса, нито съм слушал българската песен. И това е защото в този т.нар. конкурс никога не се е гласувало по музикални съображения. Там се гласува единствено по симпатии и комшийство.

Как тогава си обяснявате, че всички единодушно даваха много точки за Дания, пак ли нещо по геополитически причини? И защо всяка година победител е различна държава? Явно е, че симпатиите и добрите междусъседски отношения не са решаващи за победата. Чудя се как това продължава да се предъвква всяка година...

Нека Елица си подели тлъстите авторски права за музиката,а може би и текста,на Шампиони с Вяра Анкова. И да не излиза на сцена повече.

Ако този е принципа на участие, всичко си идва на мястото...

Аз бих се срамувал да пиша и коментирам каквото и да е за тази песен и изпълнение.

Песента и всичко около нея беше слабо. Втори път успех с еднотипна песен и то на доста по-ниско ниво не се получава. Не разбирам как може предварително да се надъхваме и надяваме на успех, при положение, че не предлагаме качествени песни.

А имаме толкова хубави и прекрасни песни!

мисля, че има хонорар от 30000 лева за авторска песен. доколкото чух елица е писала песента(може би с нечия помощ на някой напушен). така, че сега ще си вземе хонурара и ще бутне на някой от бнт и така. какво ги интересува нашето мнение.

Забравяте, че младото гадже на Елица - Криско, участва и ето ти пълната истина за лансирането на ТОЧНО тази песен.