Колко месо трябва да ядем

Месото само по себе си не е нездравословна храна. Въпросът е в количествата, които се консумират, заявиха експерти от Германското сдружение по хранене.

Обратно в новината

Коментари - Колко месо трябва да ядем | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ям месо 1-2-3 пъти седмично и не мога без него! Много важно е и каква кръвна група си! Важно е и колко килограма си! А най-важно е как се чувстваш! Хранителните вещества, съдържащи се в месото, не можеш да си ги набавиш от нищо друго! Всеки има право на избор и уважавам избора на тези, които ще ми сложат минуси :)

Напълно правилно относно кръвната група. Обаче "специалистките" по хранене и диети ни ви ги казват тези неща! Най-месоядни са хората от нулева кръвна група (О). Това е групата на най-старото население на земята.Не случайно хората с тази група дават кръв на всички, а вземат само от себе си.

300 гр. на седмица ? Нещо преводача е изтрещал май. Това е дневна норма минимум за един мъж. Ако е някое "емо" парче да си смуче зеленчуците и да мяка.

ха. много хубав отговор. учудващо е как някои са толкова тапи, че се налага нещо толкова очевидно да им се обясни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пичове, ако не сте разбрали всички ще УМРЕМ! Ако щете цял живот яжте зеле, пак ще пукнете! За тва батката си маа пръжки и е.ал маминката на всякакви малоумнини с техните "здравословни" начини за живот. Яж мръвки, пий бира и си свиркай!

Пич, никой не е безсмъртен, но е важно как ще живееш, а не дали ще умреш. Някои хора предпочитат да умрат здрави, други да се влачат болни част от живота си. В това е избора.

И какво,като не ядеш месо,мислиш, че си по-здрав?

Да оставим на страна въпроса какъв процент от хората са ултрамаратонци. По важния въпрос е, че това е изключително индивидуален момент. Аз никак не съм привъженик на т.нар. учител Дънов, но има една много вярна приказка. " Не е важно да не ядеш месо, а да не ти се яде месо" Когато насилваш организма си и го докарваш до стрес само и само да се впишеш във фанатичната мода на вегетарианството нищо добро не те чака.... не става така. Познавам хора, които буквално, откачиха покрай манията да станат на всяка цена вегетарианци. Истината е - умереност във всичко

Няма рецепта да хранене (ака диета), която да е приемлива за всеки. Но има все пак критерии, които пдсказват как трябва да се хранси човек, за да бъде здрав и да се чувства в оптимална форма. !не е нужно да се открива топлата вода отново.) Яжке, каквото ви се яде, т.е. организдмът ви го иска. Следвайте средният път 1японсикят принцип). Ставайте от масат винаги леко гладни. Не изпадайте в крайност , катонапример вегетарианците. Яжте естествени храни, а не консреви и др. обработени такива. Движете се много. В диетата ви пхо възможност да присъстват лук, чесън, хубаво червено вино , зелен чай , кафе, кафява захар, манов мед , сусамов тахан и т.н.

Повечето ултрамаратонци не ядат месо. Голяма част от тях не ядат всякакви животински продукти, пречат им. При такива натоварвания метаболизмът е силно ускорен и страничните ефекти от месото са по-осезаеми.

Само в крайни случаи, месото е храна за форсмажорни обстоятелства, трябва да се яде само когато човек няма друг избор.

Глупости!

не ми ли мирише на месо, не мога да ям.

Какво значи "Колко трябва?"(съвсем не го казвам само за месото), всеки да си яде, колкото му се яде. Като не обичам, на сила ли да го преглъщам, или обратно, ако ти се хапва, пък се ограничаваш. Един път се живее!

bolyarin

Месото е важен източник на полезни вещества и без него не може. Въпроса е колко често да се яде. Един път в седмицата е напълно безвредно. Опасно е ако се яде всеки ден и то в продължение на години. А който все пак иска да се застрахова или няма възможност, то един път в месеца също е достатъчно. Лятото не е препоръчително да се взема. По-добре есен, зима, пролет. Аз например не бях ял от два месеца и днес си взех 7 дебели вратни свински пържоли и си ги направихме на скара. Омирисах квартала на джъс пъс но си хапнах много добре :)

bolyarin

Веси, рибата не може да замени месото. Нужно си е свинско месо, агнешко. Има такива полезни вещества каквито в рибата ги няма, така че без месо не може.

Веске, спри се!!!Ям само мръвки и съм слаба с отлични лабораторни показатели. Приятелката ми не вкусва месо и цял живот се бори с килограмите.

не,предпочитам да е кулинарно обработено

Демек на твоя го нещеш.

При нас като е жега и неЪме хладилници К'во дъ праим?

Най ви е прясно месцето, от био по-био.

То затова повечето шампиони на дълги дистанции са все от вашите държави.

някой вярва ли,че хищникът може да стане тревопасно на 99.00 процента? и защо трябва това на науката?

Устройството на стомашно-чревния тракт при хората и зъбите са по-близки до тези на тревопасните. Не е хищник, не е и съвсем тревопасен, но е по-скоро тревопасен.

За зъбите не е точно така, защото при човека са застъпени и резци и молари, има и преходни между двата вида премолари. Така,че не може да ае каже в никакъв случай.че сме тревопасни.

нормална порция е 150-200 гр. в другите дни какво да ям, хляб и картофи ли?

Хич.