От Меган Маркъл до Клеопатра: La femme fatale

Жените, променили хода на историята и разтърсили империи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой му пука за тези. Някакъв принц се оженил за ченокожа и двамата живеят на гърба на всички които плащат данъци

МНого странно,че те искат да си запазят титлите,охраната,жилището за който ремонт са платили английските данъкоплатци.,да пътуват по света от името на Англия,а да нямат никакви задължения.Дано ги лишат от всичко,че да видят къде зимуват раците.Аз мисля,че това което искат е абсолютно арогантно!!! Принц Хари се изложи много!!! Хубаво,че Уилям и Кайт са умни и интелигентни.Винаги са били моята любима двойка в Англия!

Добре че Уилям си оказа не само по- голям и по -умен

Ама стига всеки акъл сте давали...Няма да прочетат нищо още повече да им повлияе...

тая креолка с тоя месест нос боже....оранжевият няма капцича мозък...дано ми6 скоро я самокатострофират някъде в канадските планини тая негро подобна ....

Живота в Канада и САЩ е много по добър, от живота в мъгливата и дъждовна Англия! А Меган Маркъл, няма никакво намерение, да гледа бабата на Хари, та била тя и кралица!

Стига бе. Слагам ти плюс, ама стига с простотиите.

Като се е омъжвала да е мислила....

Я не сравнявайте жаба с кон!!! Изкарахте една обикновена шантонерка Клеопатра. Просто прякорът на принца е Тъпото и това обяснява всичко.

Глупости на търкалета. Кой нормален човек може да изтърпи английското лицемерие, расизъм и дребнав снобизъм!?

Всяка жена на тази планета е "фатална" до известна степен. Дори и Манго се налага да краде жица повече, след като Айше му народи чааветата.

Защо се гледа в избора на един мъж/ жена като на влияние, зависимост от половинката му? Това е въпрос на личен избор, а не фройдистки алабализми.

Една жена превръща алфа самеца в доставчик след като роди. Биология

То пък Тъпото един алфа самец......

Жената си етруженичка,подхвърлена от глобалистите нео-либерали на Хари уж чрез приятели.То и Обама му се пишеха приятели тогава докато не лапна стръвта и не се закачи като шаран.Претриха пътя до Кралската фамилия и се бяха залепили за Хари навсякъде.След като клъвна и Мегън успя да го завърти-всички се отдръпнаха'спокойно',че троянския кон е вътре вече и Монархията ще бъде подкопана.Чак Соросовата 'певица' Хилъри Клинтън посети лично Маркъл във Фрогмор малко преди целия този цирк да бъде разигран.Тя че си е социална катерачка и другите й качества едно на ръка,глобалистите с които Мегън отдавна си другарува точно тези й качества са ползвали,за да им свърши работа.Семейството й се оказа право за качествата й,но тази жена не действа сама-тя прави това което глобалните неолиберали и кажат.От самото начало е знаела,че не отива там ,за да става принцеса или да остава дълго-не личи ли по действията й.Жената е на работа,а като има наивници да и се връзват и да приемат момиче от гетото и то много гъста с левите кръгове на САЩ и Канада какво да се каже повече.Как може първо разумни хора да позволят подобен брак изобщо,който ги направи за посмешище и приемайки я отвориха доброволно вратите на нео-либералите ,за да ги оправят отвътре!!!Това,че са я подбрали опитна да завърти главата на момчето е ясно-но нямаше ли КОЙ да каже НЕ! на тази безумна и неравностойна връзка,чийто край се виждаше от самото начало???

Защото сигурно и той е в сценария.Хилъри и цялата глобална пандемия са подготвени сигурно вече с целия арсенал ,за да опозорят кралското семейство чрез Хари и да може тя да измъкне възможно по-огромнасума пари. Очаквайте неочакваното!А Хари нека си мисли,че каката е ''много влюбена''-дръжки на търкалета! Целта е опозоряване на Монархията,която досега левите не можаха да сринат!!!

аз онзи ден писах, че Меган не играе соло, но ме изтриха, щото - така. Леви ли са, десни ли са, не зная, но сам човек трудно се изправя срещу такава институция. И тъй като и сега ме изтриха, все пак ще повторя - дамата избяга, нали, и остави Хари сам, защо?????????

Ами леви са-нали левите ''оправиха' и ''оправят' България,Европа,сринаха Америка и искат джендърски комунизъм в света.Десните са традиционалисти и консерватори,пазители на традицията и Историята на нациите.Благодарение на десните този свят е съумял да съхрани нещо стойностно.

Голям срам, този глупак няма капчица мозък щом подарява на циганката ценни спомени от неговата прекрасна майка.

РАЗВОД В КАНАДА-СПОР ЗА ПРИЛОЖИМ ЗАКОН...ЩЕ Я ДОКАРАТ ДОКЪМ 100 и....СЕРИИ

Смешно е как сравнявате жена като Меган Маркъл с Клеопатра. Може и двете да принадлежат към кралски фамилии, но за разлика от Меган, Клеопатра е била изключително умна и интелигента жена, с интереси в всякакви сфери на науката и осезаемо по-добра "актриса" от Меган без да е завършила актьорско майсторство. Казвате, че историята са повтаря. Това е така, но ще имаме да чакаме още много преди да намерим жена, която да може дори да стъпи на малкия пръст на Клеопатра.

Няма място за сравнение - едната е готова на всичко за да царува. На другата не й дреме за "корона", "аристокрация", "етикет"... и пр. бутафории за британските дебили.

ами тогава защо влезе в бутафорния цирк и се фръцка щастливо известно време / чак го докара до херцогиня/- докато се оказа, че ще си остане никоя, защото няма характер и поведение за конкуренцията на "британските дебили"..

На теб що ти дреме, бабо. Да не би да плевиш кралските оранжерии.

Мина време и вероятно повечето са забравили писмото , което братът на Меган написа ДО ХАРИ! Всеки може да го намери и прочете! Човека описва Меган като "повърхностна, надменна жена, която ще Ви направи за смях, а и кралското семейство" и нарича предстоящия брак като "най-голямата грешка в историята на кралските сватби". Казва още: "Объркан съм защо не виждате истинската Меган като останалия свят. Нейният опит да се вживява в ролята на принцеса като холивудска актриса под средното ниво остарява. Що за човек използва баща си, докато той банкрутира, а след това го забравя в Мексико, разорен заради преобладаващо нейни дългове", пише в писмото Томас Маркъл младши. Меган Маркъл, е себична интересчийка, която страда от нарцисизъм, пише в. "Дейли експрес", като се позовава на твърдение на по-голямата сестра на Меган - Саманта. Тя заявявя,че по-малката ѝ сестра е "социална катерачка", израснала с телевизионни репортажи за принцовете Уилям и Хари. Саманта казва това в желанието си да предупреди кралското семейство с каква жена ще си има работа.

Е ако искаше да се вживява като принцеса, щеше да драпа със зъби и нокти да си запази статуса, нали. Цялата истерия е в медиите, не в решението на Хари и Мегън. Плюс това е обидно и не по-малко сексиско това, че подценявате мъжете. Хари не е малоумен. Това, че е имал ниски оценки в училище, не означава, че е тъп. Той е точно толкова участник в решението, колкото и жена му. Ако не и инициатор. Защото той вече веднъж е искал да се оттегли-много преди изобщо да познава Мегън. Така че спекулациите са излишни. А медиите просто си търсят новината и профит от цялата работа-както винаги.

Меган не се цели в статуса "принцеса", тъй като там има ограничения - как да се държиш, как да седнеш за да не ти се вижда бельото, как да се усмихваш и на кого, как да говориш и с кого - списъка на етикета е дълъг и наистина е натоварващ за бивша актриса гонеща 40-те, свикнала на по-свободно поведение. Тя се цели в облагите от цялата работа. Разорила собствения си баща и избягала... Не подценявам мъжете, тъй като от мъж до мъж - планина разлика! Всички не са еднакви - в най-общ смисъл едни са пичове, други са пухльовци. Хари остана много малък без майка-само на 12 години. В психологичен смисъл му липсва дълги години - /както сам признава/ любовта, закрилата и майчината любов. От тази страна той е ощетен. Явява се актриса с богат опит и умело го "приклещва" с това, от което Хари има нужда. Как да знаем ние, дали е тъп и малоумен или е непораснал разглезен тийнейджър, борещ се за свобода, без да се отказва от много облаги... Мисля, че Хари обиди и посрами кралското семейство по света.

НИКАК НЕ Е УМЕН...

Щот четеш трудно.... Напротив - тя иска да бъде кралица, не принцеса, НО БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ а САМО ДА ПОЛЗВА ФИНАНСОВИ ОБЛАГИ И ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА

Грозна. Носът и е дебел и месест като на мравояд. Какво Меган, та Меган...Какво е разтърсила тая грозотия? Боли ме чипа зя тия търтеи.

от бюста й в древността е същият.

да я видите в музея (на снимка, скулпурата, ваяна от съвременник), преди да щракате минусите.

От смях! Хахаха първо - Меган не е фатална жена, а обикновена въртиопашка. Второ - решила да прави зулуми и скандали в Бъкингам само защото не е по нейната. Шансовете на Хари да стане крал на UK са тези Волен Сидеров да стане президент - на теория е възможно, на практика - никога. Абсурдно е да го сравняват с бившия крал. И тогава човекът просто си бил чукалата и толкоз. И ако това не се беше случило нашия Хари щеше да е най-обикновен кралски братовчед, а Меган даже нямаше да го погледне. Бащата на Меган така и не дошъл на сватбата. Ами как да дойде като въобще не бил поканен. Сравненията стават още по абсурдни с Клеопатра. Жената е била законен владетел на Египет. Като не успяла да опази страната с военна сила си отворила краката на Цезар и впоследствие на Антоний. С Август обаче номера не се получил щото вече бил изтъркан. Хубавата Елена, майко мила. Който е чел Омир е наясно, че Троянската война изобщо не се случва заради нея и не веднага след "отвличането й", а след цели 10 г. Разбирате ли? 10 години никой даже не се сетил да си я поиска. На гърците им станало ясно, че Троя е богата и просто са го използвали като повод. Хубав ден. Хаха

Прав си за много неща, но искам само да допълня. Причината защо Клеопатра не е успяла да подмами Октавиан(Август) е не защото номера и се изтъркал, а защото в живота си той ясно е разбирал какви са му приоритетите. Той е обичал най-много Рим и своята дъщеря Юлия; която ако съдим по книгата на Джон Уилиям наричал своя Малък Рим. Именно любовта му към тях не е позволила на Клеопатра да го манипулира.

А ако бъдем още по-точни тези простотии ги бълват медиите, а НЕ Мегън и Хари, но вие нападате, съдите и обиждате тях. Много първично и говори за интелигентността и за нивото на "четене с разбиране" от страна на публиката.... Ако бъдем още по-точни бившият крал Едуард 6 си бие камшика, да, но с титлата херцог на Уиндзор, а не просто като Едуард Албърт Кристиан Джордж Андрю Патрик Дейвид....Така че не виждам защо пък Хари трябва да се откажел от титлата си.....Титлата херцог НЕ Е кралска, а аристократична..... Ако бъдем още по-точни Херцогът на Уестминстър напр. повечето не сте го и чували, обаче той си същестува, управлява имоти на стойност почти 12 милиарда паунда в 70 града по света. Земята в лондонските Белгревия и Мейфеър-най-скъпите кнартали на Лондон е негова, за което също получава наем от всички собственици на имоти там. И няма абсолютно никакви, никакви официални задължения. Та ка че за да бъдем точни -ха-ха- драмата е абсолютно измислена и изкуствено се създава от медиите.

При Октавиан просто е нямало как да мине номера. Прав сте - той си е знаел интереса. Ама и Вие да сте и Вие няма да искате да си лягате с някоя, дето тези преди Вас са я ползвали. В този ред на мисли Египет на Клеопатра при Октавиан е била кауза пердута. Както и се случва. Тя просто е нямала с какво да го омая.

''Просто Меган и Хари са една по-модерна и различна двойка.'''???? Просто са едни тунеядци които са свикнали да цицат чужди мангизи, защото ако не бяха такива щяха да оставят всичко от кралските привилегии и мангизи и да се потрудят за собственото си житие ама НЕ....Не е тайна че и в хари и в меган няма нищо кралско така че няма как да го търсим, ама поне са усвоили меркантилността на ''младите и модерни двойки''...

Мегън е почти на 40....

защо се стигна до брекзит? каква империя е разтърсила? защо не сте поместили снимката на бюста на Нефертити, за да се види коя е най-красивата жена от древността до днес? Клеопатра е ниска топка, давайте още. накрая - става вече прекалено това натрапване на една костюмарка като най-великата жена на наше време - писва.

щом я сравняват някакви медии с владетелката Клеопатра (виждали ли сте как е избразена в древността, а не в холивудски филм, дали е чак толкова красива?) значи Хари е самият Гай Юлий Цезар, така ли? Като допълня, че по ирония на съдбата (с оглед отношенията на Маркъл и баща й) името Клеопатра означава „Бащина слава“ започвам да си мисля, че не е зле човек да се ограмоти поне елемнтарно като прави такива аналогии. Понеже това явно е по материали от чужди медии, правете сметка от какви "познавачи" сте черпили инфото.

след тези каши бракът им няма как да просъществува...очаква се фатален край..

Ако тази еКлеопатра аз съм тролей....Грозна па.а...

Според мен да се нарича "фатална" една Хамериканска хитруша е прекалено. А че ХаритУ е слабохарактерен, пада си по свободния безгрижен живот и не ще да се подчинява на никакви правила, на всички отдавна им е ясно. Двамцата са си лика -прилика, родени са един за друг.

на някакви "правила", които не си писал ти, при това неотговарящи изобщо на 21-и век - дали е "слабохарактерност или точно обратното - проява на характер ?!

Това е позорно, подло бягство от задълженията, които вървят заедно с привилегиите, дадени му от народа и държавата. Недостойно поведение, но не е за учудване - отдавна се говори, че Хари не е биологичен син на Чарлз. Като иска да "проявява характер" - прав му път, но да се откаже също така и от ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРИВИЛЕИИ които е получил, абсолютно случайно, измежду милиардите човешки същества, именно той. Тогава ще призная "характера" му.

От никакви задължения не бяга. Просто иска да прави нещата с по-голяма самостоятелност. Защото сега всичките им действия трябва да се съгласуват с Бъкингам, с Кенсингтън и получават за инициативите си колкото те решат да им отпуснат. Тоест твърде много началници, ниски пари за проектите ти и за теб самия.Това е причината. Ясна като бял ден. Само че медиите не знам защо са полудяли по Хари да го дъвчат, като че ли няма други членове с разни пикантни неща да им обръщат хастарите....Ами Андрю-кой иска от него да се откаже от всички привилегии напр. като той също се отказа от задълженията си. Там се мълчи като на погребение за мъртвия. Е затова мразя медиите и журналистите, които тотално изкривяват картината с претенцията, че те определят кое е истината. И народа ги следва като стадо. Отврат.

това "откъсване" от "двореца" не е случайно, въпреки, че разиграват като такова пред публиката. То е съгласувано с "короната" и чест от "голямата игра" каквато беше и самата сватба

Който плаща, той поръчва музиката. В случая суверена плаща да живеят кралски и тая, ако не се съобразява е никой. Връща се в блатото, от което е излезла. Жалко за Хари той е между чука и наковалнята и жена му превърна принц в жаба.

Или просто мъжът е тъп...семейството винаги трябва да е на първо място,а жената на второ..............

Не, просто ти си тъп, щом не знаеш кое включва семейството на един женен мъж.

Децата,но явно ти си още по тъп...

И не е нужно да си женен за да имаш семейство...

да ми хареса от много време ... и неще и неще ... грозна е отвсякъде! как се е заковал тоя рижав бастун - нямам си на идея! гледам от старите снимки, че и майка и е грозна била.

PEYTSCH

Хайде сега за Цецка Цачева и Курделия Нинова...

Клеопатра май не е била голямата красавица, за която я смятат КЛЕОПАТРА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА КРАСИВА, КОЛКОТО УМНА! Клеопатра май не е била голямата красавица, за която я смятат Римската пропаганда описвала Клеопатра като обезумяла изкусителка, която използвала секса като политическо оръжие, но може би тя е била по-известна с интелекта си, отколкото с външния си вид. Говорила е една дузина езици, изучавала е математика, философия, ораторско майсторство и астрономия. Има и доказателства, че не е била толкова поразително красива, както се е вярвало някога. Монети с нейния лик я показват с мъжествени черти и голям нос, въпреки че според някои историци твърдят, че тя умишлено се е изобразявала с мъжки черти, за да демонстрира сила. От своя страна древният писател Плутарх твърди, че красотата на Клеопатра „не е несравнима“ и всъщност мелодичният ѝ глас и нейният „неустоим чар“ я правят толкова желана.

Прави ми впечатление, че много от "фаталните жени" са далеч от красавици. Явно имат нещо друго - характер, хитрост - което омайва мъжете.

Дедо, няма нужда от доказателства. Те са в текста. Ти красива гъркиня виждал ли си ?

Меган или се е родила ухилена, или усмивката и е професионално изкривяване.

Това не е усмивка, а гримаса. Дори и не може да го изиграе добре тази набедена актриса принцеса.

Меган не е фатална жена, а средностатистическа добродушна и инициативна американка, също така много амбициозна и с непремерени изказвания и на моменти налудно поведение. Второразрядна актриса, която се възмутила от реклама, в която жена мие чинии, а не мъж и вари тиквичките три (3) часа. Колкото е кулинарна, толкова е и фатална жена. Липсва й спокойствие, царственост, възпитание и да няколко поколения съответното възпитание. С

Кога да очакваме първите филми, инспирирани от тази велика любовна история, довела човечеството до безброй трагедии?

Мегън може да има много качества, но красотата не е измежду тях. Може и аз да нямам вкус. Нито ще разтърси, нито ще промени нещо. Такива дето пробват да променят катастрофират по тунелите.

дивеча - типичен балкански манталитет..

Ще си позволя да добавя: тъмен /не като количество меланин в кожата/ балкански субект със съответния манталитет.

Каква Меган, каква Клеопатра, бе ЛАСКАТЕЛИ? Кяде е едната, кѝде е другата? Клеопатра е гъркиня, последната от Птоломеите, царица на Египет, знаела 7 езика, включително да чете и пише на египетски, математика, геометрия и астрономия, съпруга на великия Цезар, а вмоследствие на Марк Антониѝ. Каква е МЕГАН? Моля, напишете............. Защото НУЛАТА ПО КОЛКОТО И ДА Я УМНОЖАВАШ СИ ОСТАВА НУЛА!!!!!

Всичко в този свят се върти около пичката, от там излиза и живота и радостта от него, от там излизат също и мъката и страданието.

Няма ден без да ни натрапвате новина за тези плазмодии. Ние колония ли сме на uk? Какво ни интересува, че незаконното синче на Чарлз решило да се оттегли, което се случва съвсем в реда на нещата.

Какво фатално има в Мегън Малкъл-не знам,не виждам и не разбирам.Лично на мен,другата Принцеса-Кейт,ми харесва много повече,с цялостната си визия и чар. Уолис....доста пошличко,като цяло.Но напълно заслужено за прикрит нацист,като Едуард. Ех,Даян Крюгер...наистина красива жена,в точната роля на хубавата Елена!

Фатална е жена, която действа така на всички мъже. Има ли поне още един, върху когото тази Мегън да е оказала толкова силно въздействие? Пък и как ще измени хода на историята това, че принц, без никакъв шанс да се възкачи на трона някога, ще се откаже от тази липсваща възможност? Някои мъже просто са си глупави, не е нужно да им търсите оправдание.

Колко от коментиращите прочетоха статията до край?

И ще сравняват тази актриса с Клеопатра? ПР И платена реклама на тъпото брит семейство, както винаги. Драйфа ми се.

Ако мъжът не е глупак, жената не може да бъде фатална.

Никой не е застрахован от това да се влюби:)

Senator1

Няма хитри жени, има глупави мъже.