Лошото хранене на децата забавя растежа им

То може да допринесе за разлика от 20 см в ръста между представители на една възраст от различни страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Била съм в Холандия и Скандинавия, въпреки че съм 175 висока там се чувствах ниска. Има различия според нациите със сигурност.

Има расови и народностни различия. Планетата е единство от различни народи а не различност на стадо. Акцента е в Британия обаче - поради расовата експанзия от британските колонии към Метрополията, учените са забелязали ГЕНЕТИЧНО ИЗМЕНЕНИЕ в телата на младежите на Британия. Great, Ашколсун....това е наука.

Лошото хранене при децата забавя растежа им, тъй като не могат да си набавят витамини, минерали и там каквито хранителни съставки са им нужни. Генетиката нещо друго. Недохранените дечица са по- дребнички от това, което биха били, ако си бяха хапвали добре. Най- отвратителното е, че храна има за всички, но тя просто не достига до всички.

Абе Вие нормални ли сте бе дир?! Че и от къде го измислихте, че учените го били рекли. Все едно да ми кажете - абе знаеш ли, че в Китай очите им нямат формата на бялата раса и цвета на кожата им е по-блед. А в Африка са малко тъмнички и с доста къдрави коси, ама все черни, май няма руси. Вие идиоти ли сте бе?! Аз моя син като го гледам като писано яйце от пиле мляко, ами той как да стане 3 метра като всичките му роднини са до 1,75? То все ви чета малоумните статии и не се обаждам, ама вече прекалихте. От сега нататък няма да си мълча за тъпотиите Ви, дирници.

Защото думата "идиот" не е българска. КРЕТЕНИ са, Сър!

Думата кретен е френска :)

Нищо не казвате от какво им растат дупетата на млади момичета, че и на момчетата. По времето на моите младини нямаше дебели младежи, максимум един на 200-300 човека беше с наднормено тегло. А височината на човека е наследствена, според мен.

Не ми се струва много удачно сравняване на височината на виетнамци, китайци и др. от Югоизточна Азия с височината на германци, шведи, холандци и др. Каквито са родителите такова ще е и поколението им. Известна корекция е възможна чрез спорт и диети, но е до време. Ако родителите са примерно по-пълни то и децата ще са такива. Естествено на млади години ще поспортуват, ще пазят някоя и друга диета и може да не напълнеят, могат да се коригират до някъде. Но все пак не могат да "избягат" далече от гена си. Цялата тази "новина" ми се струва ала-бала...

се забелязва ръст на височина не защото се хранят по-добре сега, а защото всикчо при тях е вече ГМО.

От хилядолетия, чак днес, целият народ ХАН има достъп до елементарно хранене и жилищни условия. Това неминуемо се отразява на генетичната наследственост на поколенията след 1969г и края на Виетнамската война....когато САЩ създадоха Китайското икономическо чудо. В началото на 70-те бях дете и помня първият полъх: китайски велосипеди "Атлас" които бяха космически пред българските балканчета и ....Розова ароматизирана мека многопластова тоалетна хартия, която се късаше точно на перфорациите.

Племеника ми беше толкова злояд, че живееше на “боклуци”, и порасна висок. Дъщеря ми се хранеше и я хранех разнообразно и не порасна висока. Всичко е до ген.