Мадлен Алгафари: Любовта често се бърка с чувството за собственост и ревността

Психотерапевтът нерядко се среща с неумението да се поема лична отговорност за състоянието на взаимоотношенията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно казано.

Тая реши да се прави на психолог, след като спряха онова нищо на девер и, където се изявяваше като стилист?! ха-ха-хаххх!

За ревност и чувство за собственост се говори когато жената изневерява ежедневно но не си тръгва и подлужда мъжът до нея който все още я обича и иска да и вярва пак като в начлото.............. Тя лъже изневерява мами Него Той пак се лъже сам себе си..... Трябва човек като срещне друг който обича ДА БЪДЕ ЧЕСТЕН КЪМ СЕБЕ СИ И КЪМ ПОЛОВИНКАТА... ЕДИН ЧЕСТЕН И СЕРИОЗЕН РАЗГОВОР И КОЙ ОТ КЪДЕТО Е.... :)

с удар по главата на психотерапевта,понеже за пари всичко прави,и най вече да разваля добри семейства с български маниери

тая ли баш се прави на девица

Да,но използвайки тази платформа,че уж ревност,че трябва доверие някои мъже си ходят като елени лопатари.

Тая що не вземе да изкъпе мъжа си и да го зведе на бръснар да го подстрижат че на нечистоплътен клошар алкохолик мяза. От хора дето не се къпят акъл неща. по-малко да ръсят акъл по телевизиите и тя и мъжа й.

Сбабичосани лице и мисли. Няма ли нещо по-свежо за този ден? Да бяхте дали дума на някоя млада двойка...

Да не бъркате Калофер с Калифорния.... Май говорите за Кремена Халваджиян - все арменско....

За ревност и чувство за собственост . Много глупости. Любовта изисква собственост. Когато има любов, всеки от партньорите е собственост на другия. Той на нея и тя на него. Тогава всеки от партньорите се стреми да достави радост на другия и да не му допусне неприятности. но когато един дава всичко и става собственост на другия, а другият му изневерява, прави каквото си иска обиждайки партньора естествено ще има и ревност. Когато човек обича и счита за собственост мъжа си или жена си, то той разчита на него във всеки момент. И нека да не забравяме оня виц когато съдията казва на съпруга: "Целият град спи с жена ти , само ти не можеш"

Проблемът започвал с това, че децата не били кърмени??????? И така се блокирали рецепторите на окситоцина????? Говорейки за псевдонаука и вредата от нея, ....

Сложих плюс, но Алгафари е арабин

Ако не сте християни, то поне започнете да медитирате

Да ти каем, значи, "Да живеат сички бекапета по сички земни кълбета!" Кажи му го на оня там мъжо ти и земи да го обръснеш, че е заприличал на разжалван талибанин, па и така говори некви глупости.

Мразя внушения от сорта-ако не си ползвал психотерапевт, значи ....не си достатъчно умен, израсъл и интелигентен. Знам, че им се иска всеки първи в държавата да им е клиент, но, но, все пак има и хора-ха-ха, които не се нуждаят от техните услуги и не им е нужен терапевт, за да им отваря очите за собственото им самопознание. Звучи нагло и манипулативно някак си цялото интервю.

Е оти така?

Интересно какви хора са сложили минуси на това изказване. Които подкрепят лъжи и изневери?

Изказвания от някаква самопровъзгласена позиция на превъзходство, нямат много общо с осъзнатостта, за която говори "специалистът". Категорично не бих се доверил на компетентността й що се отнася до партньорските взаимоотношения след повърхностните й изказвания, които освен да вдигнат поредния медиен шум с цел печалба, сериозно подценяват осъзнатостта на хората, която очевидно не зависи от това дали си "терапевт" или си се обърнал към такъв.

Мъжът може да си хойка, защото така е в Ориента, оралният секс не е изневяра, сексът при мъжа е нещо като инстинкт, навик,без чувства за разлика от този при жените и прочие оправдания. А какво пък да кажем за изневеряващите мъже, които не намират време за съпругите си и децата си, предпочитат работата си, с в компанията със секретарката (която естествено е по-красива, умна), колегите/колежките (които са по-идейни), приятелите (които са по-забавни), хобито, мама (която е по-добра съветничка)? Кой отглежда и възпитава децата? Кой ходи на родителски срещи, образова и води децата на курсове, спортни занимания, концерти, театри, екскурзии? Кой поддържа дома, прави/отговаря за ремонтите у дома, по колата? Кой пазарува, готви, чисти, мие, пере, боядисва, създава и поддържа уюта? Е, в много български семейства всичко това го прави жената, а мъжът се отчита с повечето пари и добрият ген, когато имат успехи и натяква на жената, че тя е виновна, когато правят бели и грешки, защото нали възпитанието им е нейно задължение на 100%. Това не е ли предателство, жената да поема всички задължения в едно семейство, а мъжът й да се оправдава, че много е зает?!

Колко повърхностно и неосъзнато, Боже мой!!! Как е възможмо да се дава трибуна на псевдоспециалисти..... И какъв съвет се очаква от т.нар. психотерапевт, който пропагандира формулата на собствения си пропаднал брак, т. е. новата модерна формула "отворен брак". Повдига ми се от такива хора.

Внушенията на тази проста опропастена женица идват от там да отидете на сеанси при нея и да и понапълните портфейлчето. Няма никакво значение, че вместо да си заздравите връзката, тя ще ви обясни, колко е хубаво да изневерявате на мъжа си и той на вас, иначе не сте широкоскроени... А може и да ви поизползва за нещо друго, което в момента и трябва, зависи скакво се занимава фирмата ви.

Това, че е грозна не е толкова страшно,не всеки може да е красив. По-страшното е, че е проста и има твърде много хора, които и се доверяват, а тя им предлага да си направят отворен брак вместо да им помогне да си оправят нещата. Падение... падение... Явно сега това е модерно - като ти се провали брака да си хванеш любовник, защото знаеш, че мъжа ти се разхожда ппо софийските заведения(като нейния арабин) с чужди жени под ръка и това е мноо куул, И за да не остане тя по назад налита и тя на разни бешлици... О, времена, о, нрави!!! И тази женица има деца! И децата им знаят, че родителите си изневеряват! А родителите им обясняват, че са мноо куул и широкоскроени...

АМИ ОБЪРКВА СЕ ЧОВЕК..КАКТО ТИ СИ СЕ ОБЪРКАЛА,ЧЕ ИМАШ ДОБРО СЕМЕЙСТВО,ПРЕКРАСЕН СЪПРУГ И ЛИЦЕ КАТО САМОДИВА! А, И ЧЕ СИ СПЕЦИАЛИСТ-ТЕРАПЕВТ! ОБЪРКВАНЕ СЕ ПОЛУЧАВА!

Аз не мисля, че Алгафари е права. При това не може да бъде нито модел за подражание, нито съветник, защото личният й живот не е за пример. И да не съм голословна, а конкретна: Мадлен се е примирила с изневерите на мъжа си, живеят си двамата в така наречената отворена връзка - тя кръшка, той също ... после пак се събират. Има много здрави и стабилни семейства, нормално е да има проблеми, спадове ... нормално е за един дълъг семеен живот. Важното е да говорим, споделяме, обсъждаме, решаваме проблеми, да правим компромиси и да продължим напред.