Коментари - Маргарет Атууд – жената, която създаде "Историята на прислужницата" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опитах да чета книгата, голяма глупостх и много насилен разказ. Опитах да гледам филма - някакви неясноти и безсмислици. Не знам как е пробила да правят филм по книгата й, но определено не си заслужава.

Никой го не интересува тая , а и плаши хората

Сериала е противна визуална мастурбация за феминистки. За какво и е било нужно на авторката да си измисля подобно бъдеще, при условие, че просто е могла да премести действиети в която и да е днешна мюсюлманска държава?

да бе по скоро ще бъде матриархат на там отива не е познала

Четох я, доста преди да бъде преведена на български. Като се вземе в предвид, че когато е писана не са съществували нито “Игрите на глада”, нито “Дивергенти”, нито други подобни, за времето си книгата е забележителна. Различна, футуристична, скандална. Но се чете трудно, не е за всеки. И както е тръгнало и всяка втора двойка прибягва до Ин витро, не е далеч бъдещето, когато фертилните жени ще са малцинство.

Всеки луд си търси публика

Сериала е много прехвален,средна работа!!бледнее пред другите!много далече е от игра на тронове,западен свят,истински дектектив!

Страхотна книга и много актуална за днешно време, не е далече времето и някои може да ни докара такова общество, но за съжаление малко хора разбират какво четат,и другата издадена от Ориндж също е страхотна с нетърпение чакам следващата

Прабаба й линчувана заради вещество? Ех, таз пуста химия. (Хабер си нямам как да напиша удареното И, затова така).

опитах се да прочета въпросният "шедьовър" и не успях. слабо като литература, слабо като послание, възприех го като опит на една псевдописателка да подражава на Оруел с цел кинти...

Може да е слабо като литература, но я помисли / -жените са безправни -лош е белият мъж -естествено намесена е библията (предполагам, ако намеси корана ще яде бой, знае го и библията е лоша) -човешките права са нарушени и застрашени Абе направо идеално сериалче за съвременната либерастко-фашистка идеология. Вероятно книгата е настолна на членовете на разни либерални мозъчни тръстове, инфлуенсъри и обикновени педерасти.

Тази е обикновена к--ка.

"комунистическия терор отвъд Желязната завеса" - в комунистическото общество жените никога не са били прислужници. Напротив, имали са достъп до висше образование и професия. В комунистическото общество майките работеха, децата бяха в заведения от 1 година, а на обед децата и бащите се хранеха с евтина храна от столовата на училището или учреждението по месторабота. На 8 март вички празнуваха Денят на жената, говореше се за постижения на жени-космонавти, учени, директори на заводи. Може хората да са живели по-мизерно и без достъп до лъскави джаджи и холивудски филми, но дискриминация на жените не е имало, даже напротив.

напълно споделям. Като чета миналото Й не виждам колко по-добро да е било от нашето. Както и протестите по целия американски субконтинент. Но - клишетата си вървят.