"Майка" отпада от надпреварата за "Оскар" заради твърде много английска реч

Лентата на режисьорката Зорница София е копродукция на България, Германия и Хърватия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само, че от повече от 20 години не гледам церемонията, ами и ако в този период някой филм е спечелил награда в повечето случаи го пропускам.

Как сладко разни фльорци папкат комитетски пари! Отделяли за културата....

Ами казали са им го любезно. Вместо фимът ви е смотан.

Се тая те и без това Оскарите са като Евровизия. Лицемерна нагласена идиотщина. Да го дадат ако искат този Оскар на Тор щото има джендъри в него или на някой Оркраински филм. Хората и сами могат да разпознаят истински стойностните филми без помощта на залухави организациики като Оскар и тн. Защото всичко мутира да обслужва нечии интереси

Доста от последните филми които печелят оскара нямат джендъри… Май проблема си е само в тебе…99.5% съм сигурен че си скрит гей

защото не гледате внимателно дизайнерче.

Ето това е резултатът от вечното лизане на задника на чичо Сам, ликувайте, мерзавци ниедни, и безвизов режим ще видим през крив макарон. Какво падение и публично унижение, думи нямам.. .

в тоя малоумен сайт. Явно всички българи сте банда олигофрени и дебили

За нас е чест да лапаме рошавия афроамерикански красавец....

Така е като не си говорят на родния език а се правят на псевдолиберали

Това са Киро и Асен, но във филмовото изкуство! Навсякъде пуснаха пипала тези либерални натрапници и измамници! Добре, че мярка губят непрекъснато и има някой омерзен да ги спре!

Тяхната корупция е по- добра от нашата. Ще се учат нашите зорници ако искат да изгреят!

на Зорница, и на София - в г зо!

Значи този таймс люл ?

Последните години ми се налага да работя с документи съставени от Министерство на културата и ви е бедна фантазията. Преди три години се дразнех от думата "колаборация" заменила навсякъде там думата сътрудничество, а сега вече няма изречение където да не фигурира някаква подобна измишльотина. Направо потрес!

На мен лично любими са ми сепариране и софистикиране!! Като ги чуя и направо искам да скоча и да удуша кретена, дето ги бълва.

има "сепариране". Това е така защото "експертите" четат и си превеждат практики от чужди източници , но нямат капацитета да ги пригодят , нито към езика, нито към местнине реалности, камо ли да измислят нещо от себе си:))

А ти използва най-малко 3 чуждици в 2 изречения: 1.експерти 2.практики 3.реалности Езикът е жива материя и не може да бъде вкаран изкуствено в рамки. Не знам за добро, или за лошо, но това е the reality my man! Cheers!

Хмм , пропусна де ме клъвнеш за "капацитети". :)) да така е, но езикът има определени утвърдени норми, в противен случай се превръща в новоговор, като любимите ми - преценям, ваканцувам, агресирам, и още по-любимото ми заменяне на лично местоимение Я с Е , "вижте Е тая, наблъскала 5 чуждици в две изречения". А чуждици като "софистикирне" , дори не са утвърдени чуждици, като е "реалност", а нагодена по слух и благозвучие към българския език шльокавица, поради неумението на превеждащия да намери подходящата дума на български, па било то и да е утвърдена вече чуждица.

повечето са от латински произход и с латински корени, като много други думи дошли хилядолетия преди това, и не заменени с турски и руски

Това нищо не е ! Отвори страница с готварски рецепти/българска/ Ще ти падне шапката:)))

Ох, голям смях, така е палячовци, като не си говорите на родния език, като всички държави около нас, голям кеф че се си прецакали

Но мен английският на Дария Симеонова ме издразни ужасно. Такъв гаден и стържещ тембър има, бедава безизразното и безинтересно лице ... Историята може да е готина, но изборът за главна женска роля е крайно неподходящ. В сърцето на машината, обаче, е съвсем друго нещо.

Ама те пак не искат да чуят и усукват. Името ти е Ганьо, не Чарлз. Светът би се интересувал от Ганьо, а не от Ганьо, който се прави на Чарлз. Със същия неуспех би изглеждало или звучало обратното. Надявам се, някога все пак да си научим урока.

точно, като народните песни и танци, българските носии с неземните си шевици, ето тази песничка която направи фурор в Сърбия

Имаше едно време един.Ричард Груев :))) Е, има и по лошо - Кемми Тодорофф:)

Любимо ми е и Ферарио Спасов :) Сегашните Изабели са достойна конкуренция, де

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречеш Болгарин.. Пак ли до тези думи на Паисий опираме..

Кога станахме такива англофони?Срам ме че забравихме езика си.Погледнете само рекламните надписи,чуйте как говорят телевизионните говорители .Те си мислят,че са културни,но всъщност са прости,щом не могат да се изразят на майчиния си език.Това е начинът за подчинение на чужди интереси.

Да пита някой режисьорката, защо изпрати филма, като не отговаря на условията, защо не отстъпи мястото друг филм да участва? Много тъпо оправдание, че с малко просрочили времето, мислела да мине метър!

И Мария общата защо го избра

"Майка" отпада от надпреварата за "Оскар" заради твърде много английска реч - това е българщината по сороски !!!

тази бездарна жена да спре да прави филми. Знам, че ще бъда оплют от някои но е крайно време парите от НФЦ да отиват при млади и различни хора не толкова близки до кликата окупирала НФЦ. Зорница да си продуцира сама филмите и да вземе да изкара някай лев от тях.

Трейлъра на тоя филм ...с бялата майка дето спасява черни деца, нещо много изкуствен и фалшив ми се стори. И на Английски. Престарали са се да се направят на Американци авторите. Но точно това ги провали в случая. Защото се търси "национално" кино ...в тая категория.

Гледай Давид Копърфилд 2019 г и се наслади на мултикултура. То си е чест да отпаднеш.

Американците са преценили, че си имат достатъчно свои депресивни филми...

Ин Инглиш, пор фавор!

Уи мадам.Муинто обригадо:)))

Този филм не беше ли избран от великата Бакалова? Но така се получава когато нямаш нужния капацитет за избрания пост.

Тея филми еднолично ли се избират от Бакалова, или има още няколко филмови капацитета, критици, и др. пишман интелектуалци и културтрегери? Аре стига с тая бакалова, намерете си по някой друг да плюете - София Зорница например, че е наблъскала толкова реплики на английски

zaho47

Чесно казано не се радвам за това, че филмът "Майка" е отпаднал от класацията за "Оскар. Но нашите родни кинематографисти трябва да разберат, че не могат да бъдат подлоги дотолкова, че да не уважават българския език! Това е недопустимо и срамно! Ние не сме нито английска, нито американска колония. Срамно е за България и за изразходваните средства за този филм!

Марийка Бакалова - голямата актриса - нали тя ужким шеф на комисията за Оскарите?? Смях. А за нейните идиотски "филми" няма какво да коментираме.

Наиграха се!Английски,френски,патагонски...за български филм.

Шило

Че, тази комисия, която е правила селекцията, не е ли знаела за изискванията? Няма да коментирам ползваният език. Въобще на английският не му е било мястото там. Но, това е друга тема.

Щото ти гледа филма и имаш мнеие къде на какво му е мястото, а? :) И на руснаците не им мястото в Украйна, ама това не те притеснява? Даже го привестваш. Що така бе, педал? :))) Да ме извиняват педалите, такъв гнусен като тебе не съм виждал сред тях.

Абе пффф, как можа ония к-ва майка ти да те роди такъв дебил.

Престараването омазва в жълто-кафяво старанието. /Стара английска поговорка/

Хубав ли е филма или български! БУХАХАХАХА

Българските власти пак са хванати в Корупция и опит за Измама . Няма , няма да построим Демокрацията .

Демокрация няма, има пропаганда, има пародия. На запад сменят муцуната за парлама, на изток не си правят труда. БД може ли да управлява? Пелоси ? Какво постигна Кенеди, Клинтън, Тръмп, ..., като се опитаха да управляват?

Какво търси английска реч във филм от България, Германия и Хърватия?Докога това американопоклонничество? Правилно са ги изключили.

Канадско- кюстендилският рисувач що не заплаче сега за тази дискриминация! Но той е политкоректен! Да изреве. Нали той ги набутва тез женици и орева орталъка как нашата комисия не ги класирала!

Да знаеш, че не си анонимен. Разбрах за коя тролеферма работиш, жалкар. Работодателят ти е още по-жалък.

Сигурно ще се оправдае с нещо от рода,че Путин е виновен. На такива акъла им е толкова.

От много подмазване, Следва омазване!

Малко се е престарала с натегачеството Зорница София.

А комисията която избра този филм, не мму знам дали качеството и съдържанието, в коя ноздра са си буркали докато селектират? Лява или дясна. Или то това е било in the small script I и не им е хванало плиткото внимание. И мислене

Никой не приема грозното натягане и комерсиален мерак всякак да се подложиш и натегнеш белким с подмазване те забележат! Е забелязаха я! Тук изнудват бюджета и тормозят зрителя и читателя, но нахалството трудно ще прелети Атлантика.

Българския език си отива откакто сме комония. Жалкото е, че дедите ни са го опазили дори през 5 вековно робство, а сега за 33 г стигнахме до там, че бабата не разбира какво говорят внуците и. Благодарен съм на академията отрязала този бълвоч.

Предвид патосът, с който пишете, очаквах повече грамотност. ИзложИхта са.

БългарскияТ език не си отива. Отива си грамотното му използване. Разбира се, изключително дразнещо е да слушаме "джъджвам", "вюъри" или "рекютвам" например, но когато някой се възмущава с патос като вас, то следва пръстът, с който сочи, да бъде чист. Колегата много правилно ви направи забележка.

Трябвало е да ги изрежете тия реплики, все пак правилата са си правила.

Шило

То, няма да остане тогава нищо от филма.

Късометражен:))))

кой ли гледа вече оскарите... За последните три години имаха към 80% спад в гледаемост. С тия гейове и мангали до там го докараха. Пичку им матерно фашистичко.

Порнографията в тая държава е издигната в култ!!!

Това не е порнография. Това е некадърност. Порнографията е печеливш бизнес който се самоиздържа и генерира печалби, и хората само търсят филмите му, а не трябва държавата да дава дотации и после да пробутва по комсомолски продукта. Не обиждай порнографията като я сравняваш с тоя (отпаден) продукт на Зорница София.

тази жена няма ли кой да и каже ,че самочувствието и е далеч по голямо от режисьорските и възможности и само излага и себе си бг киното .радостно е че няма да и допуснат поредната блъвня.

всъщност първият и филм (Мила от марс) е 90% мълчание, в българските филми колкото по-малко се говори, толкова по-добре

Може би не е имало достатъчно гейове и лесбийки във филма и затова да са го дисквалифицирали! :D Това е против евро атлантическите "цености"....

за да го одобри българското жури, всичко си е имало, но прекаленото старание винаги води до обратни резултати