"Майка" отпада от надпреварата за "Оскар" заради твърде много английска реч

Лентата на режисьорката Зорница София е копродукция на България, Германия и Хърватия

Обратно в новината

Коментари - "Майка" отпада от надпреварата за "Оскар" заради твърде много английска реч | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би не е имало достатъчно гейове и лесбийки във филма и затова да са го дисквалифицирали! :D Това е против евро атлантическите "цености"....

тази жена няма ли кой да и каже ,че самочувствието и е далеч по голямо от режисьорските и възможности и само излага и себе си бг киното .радостно е че няма да и допуснат поредната блъвня.

Порнографията в тая държава е издигната в култ!!!

за да го одобри българското жури, всичко си е имало, но прекаленото старание винаги води до обратни резултати

кой ли гледа вече оскарите... За последните три години имаха към 80% спад в гледаемост. С тия гейове и мангали до там го докараха. Пичку им матерно фашистичко.

Трябвало е да ги изрежете тия реплики, все пак правилата са си правила.

Българския език си отива откакто сме комония. Жалкото е, че дедите ни са го опазили дори през 5 вековно робство, а сега за 33 г стигнахме до там, че бабата не разбира какво говорят внуците и. Благодарен съм на академията отрязала този бълвоч.

Никой не приема грозното натягане и комерсиален мерак всякак да се подложиш и натегнеш белким с подмазване те забележат! Е забелязаха я! Тук изнудват бюджета и тормозят зрителя и читателя, но нахалството трудно ще прелети Атлантика.

А комисията която избра този филм, не мму знам дали качеството и съдържанието, в коя ноздра са си буркали докато селектират? Лява или дясна. Или то това е било in the small script I и не им е хванало плиткото внимание. И мислене

Малко се е престарала с натегачеството Зорница София.

От много подмазване, Следва омазване!

Канадско- кюстендилският рисувач що не заплаче сега за тази дискриминация! Но той е политкоректен! Да изреве. Нали той ги набутва тез женици и орева орталъка как нашата комисия не ги класирала!

Какво търси английска реч във филм от България, Германия и Хърватия?Докога това американопоклонничество? Правилно са ги изключили.

Българските власти пак са хванати в Корупция и опит за Измама . Няма , няма да построим Демокрацията .

Хубав ли е филма или български! БУХАХАХАХА

Престараването омазва в жълто-кафяво старанието. /Стара английска поговорка/

Шило

Че, тази комисия, която е правила селекцията, не е ли знаела за изискванията? Няма да коментирам ползваният език. Въобще на английският не му е било мястото там. Но, това е друга тема.

Шило

То, няма да остане тогава нищо от филма.

Наиграха се!Английски,френски,патагонски...за български филм.

Марийка Бакалова - голямата актриса - нали тя ужким шеф на комисията за Оскарите?? Смях. А за нейните идиотски "филми" няма какво да коментираме.

Да знаеш, че не си анонимен. Разбрах за коя тролеферма работиш, жалкар. Работодателят ти е още по-жалък.

zaho47

Чесно казано не се радвам за това, че филмът "Майка" е отпаднал от класацията за "Оскар. Но нашите родни кинематографисти трябва да разберат, че не могат да бъдат подлоги дотолкова, че да не уважават българския език! Това е недопустимо и срамно! Ние не сме нито английска, нито американска колония. Срамно е за България и за изразходваните средства за този филм!

Предвид патосът, с който пишете, очаквах повече грамотност. ИзложИхта са.

Този филм не беше ли избран от великата Бакалова? Но така се получава когато нямаш нужния капацитет за избрания пост.

Ин Инглиш, пор фавор!

Сигурно ще се оправдае с нещо от рода,че Путин е виновен. На такива акъла им е толкова.

Американците са преценили, че си имат достатъчно свои депресивни филми...

Щото ти гледа филма и имаш мнеие къде на какво му е мястото, а? :) И на руснаците не им мястото в Украйна, ама това не те притеснява? Даже го привестваш. Що така бе, педал? :))) Да ме извиняват педалите, такъв гнусен като тебе не съм виждал сред тях.

Трейлъра на тоя филм ...с бялата майка дето спасява черни деца, нещо много изкуствен и фалшив ми се стори. И на Английски. Престарали са се да се направят на Американци авторите. Но точно това ги провали в случая. Защото се търси "национално" кино ...в тая категория.

тази бездарна жена да спре да прави филми. Знам, че ще бъда оплют от някои но е крайно време парите от НФЦ да отиват при млади и различни хора не толкова близки до кликата окупирала НФЦ. Зорница да си продуцира сама филмите и да вземе да изкара някай лев от тях.

"Майка" отпада от надпреварата за "Оскар" заради твърде много английска реч - това е българщината по сороски !!!

Гледай Давид Копърфилд 2019 г и се наслади на мултикултура. То си е чест да отпаднеш.

Тея филми еднолично ли се избират от Бакалова, или има още няколко филмови капацитета, критици, и др. пишман интелектуалци и културтрегери? Аре стига с тая бакалова, намерете си по някой друг да плюете - София Зорница например, че е наблъскала толкова реплики на английски

Кога станахме такива англофони?Срам ме че забравихме езика си.Погледнете само рекламните надписи,чуйте как говорят телевизионните говорители .Те си мислят,че са културни,но всъщност са прости,щом не могат да се изразят на майчиния си език.Това е начинът за подчинение на чужди интереси.

Демокрация няма, има пропаганда, има пародия. На запад сменят муцуната за парлама, на изток не си правят труда. БД може ли да управлява? Пелоси ? Какво постигна Кенеди, Клинтън, Тръмп, ..., като се опитаха да управляват?

Да пита някой режисьорката, защо изпрати филма, като не отговаря на условията, защо не отстъпи мястото друг филм да участва? Много тъпо оправдание, че с малко просрочили времето, мислела да мине метър!

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречеш Болгарин.. Пак ли до тези думи на Паисий опираме..

Ама те пак не искат да чуят и усукват. Името ти е Ганьо, не Чарлз. Светът би се интересувал от Ганьо, а не от Ганьо, който се прави на Чарлз. Със същия неуспех би изглеждало или звучало обратното. Надявам се, някога все пак да си научим урока.

точно, като народните песни и танци, българските носии с неземните си шевици, ето тази песничка която направи фурор в Сърбия

Но мен английският на Дария Симеонова ме издразни ужасно. Такъв гаден и стържещ тембър има, бедава безизразното и безинтересно лице ... Историята може да е готина, но изборът за главна женска роля е крайно неподходящ. В сърцето на машината, обаче, е съвсем друго нещо.

Абе пффф, как можа ония к-ва майка ти да те роди такъв дебил.

Ох, голям смях, така е палячовци, като не си говорите на родния език, като всички държави около нас, голям кеф че се си прецакали

Последните години ми се налага да работя с документи съставени от Министерство на културата и ви е бедна фантазията. Преди три години се дразнех от думата "колаборация" заменила навсякъде там думата сътрудничество, а сега вече няма изречение където да не фигурира някаква подобна измишльотина. Направо потрес!

Значи този таймс люл ?

на Зорница, и на София - в г зо!

На мен лично любими са ми сепариране и софистикиране!! Като ги чуя и направо искам да скоча и да удуша кретена, дето ги бълва.

има "сепариране". Това е така защото "експертите" четат и си превеждат практики от чужди източници , но нямат капацитета да ги пригодят , нито към езика, нито към местнине реалности, камо ли да измислят нещо от себе си:))

Тяхната корупция е по- добра от нашата. Ще се учат нашите зорници ако искат да изгреят!

А ти използва най-малко 3 чуждици в 2 изречения: 1.експерти 2.практики 3.реалности Езикът е жива материя и не може да бъде вкаран изкуствено в рамки. Не знам за добро, или за лошо, но това е the reality my man! Cheers!

Това са Киро и Асен, но във филмовото изкуство! Навсякъде пуснаха пипала тези либерални натрапници и измамници! Добре, че мярка губят непрекъснато и има някой омерзен да ги спре!