Влюбва се мозъкът, а не сърцето

Процесът на влюбване е много по-кратък от една секунда, всъщност трае едва 1/5 от нея, показва ново изследване.

Обратно в новината

Коментари - Влюбва се мозъкът, а не сърцето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей, 84! Страхотен коментар!!! Развесели ме тази сутрин. Благодаря ти! Тръгвам с усмивка навън по задачи ...

Абсолютно съм съгласна. Дори сексът е повече в главата, отколкото в половите органи. Дори мъже са ми го казвали това, което все пак е учудващо.

Секса е в ръката. Вярвай ми.

Сега като смениха сърцето с мозък - да прекръстят празника - вместо свети Валентин да бъде свети Нютон.

Влюбването и оргазма са химични процеси "измислени" от природата за да излъже човека, най-вече жената (разсъждаващо същество, което не се води само от инстинкти) да се възпроизвежда. За всички твари в природата (вкл. и човека) има две важни неща: оцеляване и възпроизвеждане. И понеже мъжете спадат повече към предците ни, за това при тях двете най-важни неща са: храна и секс.

Любовта е основната движеща сила на Вселената. Има различни нива на любов и най-високото от тях е когато се усетиш като едно цяло с Всемира... Брътвежите, които изписа, могат да бъдат плод само на ограничен човек, жестоко обработен от днешната система.

Нещо не знам как ще се влюбите с някой ренгенов барстер, ама то перверзници всякакви.

Една от най-древните измами на света - Любов! Странно как още има хора, които да попадат в тоя капан. Трябва да изработят ваксина против тази тъпотия на нашите мозъци!!!

А аз харесвам ку-рви. Като дам 50 лв. или купя нова играчка, веднага се наг-ъзва.

То на много мъже мозъкът им е у гащите... а сексът в неправилната глава....

за съжаление това е реалноста

кои знае каква жалка карикатура си и ти счтом си трагнал да плащаш.дано да нямаш деца че такива идиоти като теб не трябва да се размножават

Както винаги истината е някъде по средата . Мъже , с присадено сърце от жена , споделят , че изпитват странно влечение към мъже, което е в разрез с тяхното поведение и разбирания преди трансплантацията. И аналогично при жени с присадено мъжко сърце.

А тези,които не се влюбват безмозъчни ли са?А тези,които постоянно се влюбват не затрудняват ли дейността на мозъка?

Въпросните учени отново бъркат корена на дървото с негов клон. Химичните процеси са само резултата от влюбването... Ама така де, това само демонстрира колко слаба е съвременната наука в някои отношения.

Обратното е: миризма, звук, картина предизвикват химичните реакциии, които съответно влияят на мозъка и тялото и резултата е влюбването.

Харесването и влюбването са две различни неща.

Любовта, както и всяко друго явление, присъщо на съзнанието, е явление от по-високо ниво. Не може да се обясни чрез физика и химия, не може дори да се постави в математически модел. А що се отнася до мозъка - той е просто един апарат, чрез който съзнанието действа във физическата реалност.

Естествено, че влюбването става в мозъка.Нали се казва "влезна ми в главата".(Е, може и в гащите).Там става и разлюбването, казва се "бърка ми в мозъка".Елементарно, нали?

Аз пък се чудя как са успели да засекат точно за колко кратко става това влюбване. Би трябвало да е с фотофиниш.

Засекли са го по скоростта на ерекцията, която съпровожда влюбването, според канадски учени.

Ей, добрютро начи! Тия откриха топлата вода! Най-големият полов орган е ... мозъка!

Търкайте си мозъка навлажнен, за по силно удоволствие!

"Според учените от университета в Сиракуза влюбването наистина е работа на мозъка, а не на сърцето". А според кои "учени" е на сърцето?

Е, начи, казват, че всичко е наркотици. Хахааа "Науката" на 21 век май съвсем се е дрогирала :))) И нищо чудно, при тия колосални потоци пари... не остана и един ИСТИНСКИ учен, изцяло ги заместиха гангстери с вратовръзки :(((

На мен ми се влюбва една друга част там по-долу....

слабо ме вулнува *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Религиозните фанатици дето си измислят бог за да оправдаят изкривения морал и нелогичните, егоистични действия да мълчат. Бог няма освен ако не вярваш в него (измислиш си го)!

Ти си пълен с логика, като гомно пълно с витамини.

Моралът, особено извратения, НЕ е следствие от християнството!!! Не знам що го намесвате, сигурно щото ви промиват акъла с измишльотини от преди 1000 години (че уж някаква си Църква колила и бесила, па кралете само крадяли без да режат глави... Да, ама не, ИСТИНАТА е друга)! Моралът, особено извратения, си е изграден от чисто СВЕТСКИ закони, базирани на обществени предрасъдъци, лицемерие и ... ЖАЖДА ЗА НАСИЛИЕ. Това е тъжната истина.

... рече безумният в сърцето си - няма Бог ...

Абе, по-просто казано, влюбва се половия член, а не мозъка.

Да, още нещо което науката не може да обясни! Защо на мъжете им е външен, на жените им е поникнал навътре?

Много просто бре! За да има любов.

ЕЛЕМЕНТАРНО, Уотсън ! Иначе как да стане сглобката :))) Оффф, сетих се, че феминизмът осъжда тая точно сглобка, а на разни "прайдове" рекламират друга - доста по-миризлива и кафеникава. Абе полит-угодническа му работа...

Виж, чети Маркс и Енгелс. Диалектически материализъм. Китайска философия: Ин и Ян. Единия е навътре, другия - навън. Плюс и минус. Полупроводниците условно имат "дупки" и "електрони". Електроните влизат в дупките и така тече тока, капиш?

Абе учените толкова ли не разбраха, че не могат да обяснят нищо съществено в живота. Да си гледат там теоремките, формулките и т.н. и да не се месят в реални живот на хората. Там наука няма! То къде ли има изобщо! Ясно е, че науката може да обясни само на чисто повърхностно ниво явления като влюбването, белите нощи, влиянието на зодиите, летенето на птиците... Те просто стават, нямат логично обяснение и не е нужно да го търсим! И като толкова знаят горките ученчета, ще ми обяснят ли защо телата падат?

Как да ти обяснят защо телата падат, като и те незнаят. А иначе формулите да си ги разпечатат на хартия формат А4, да си направят фунийки от тях и да си ги заврат ... те си знаят каде

Защото се спъват, умнико ...

Защото има едно такова ултра странно нещо, наречено гравитация, умнико. Да беше се поинтересувал първо преди да демонстрираш простотия и неинформираност. А научните обяснения за белите нощи и полетите на птиците и първолаците ги знаят вече. Честно, трябва да се срамуваш от незнанието си.

Какво ли знаят учените?

От днес нататък вече ще казвам на любимия човек - "давам ти мозъка си", "ти си в моя мозък", "мозъчната ми честота се увеличи като те видях", "господарка на мозъка ми", "два мозъка в едно" и т.н. :)

Браво! Коментарът в комплект със статията са супер четиво!:)))))

И...ох, заразно е. Песента от филма "Титаник" (The heart will go on), ще стане Мозъкът ми ще продължи:)))

Песента от ,,Титаник,, e,,MY Heart Will Go On,,. EUROPE- имат песен,, Open your heart,,- според учените ще звучи като,,Отвори твоя мозък,,... ,, Огънят в сърцето изпраща дим в главата,, - т.е. точно при мозъка. И цитат от поемата,,Ралица,,-... Но ней СЪРЦЕТО беше дало вест и тегнеше душата и към други...,,

Що за тъпа статия?! Естествено, че мозъкът е отговорен за чувствата ни, сърцето изпомпва кръв. Такива "открития" ги пробутвайте на американците...

ама те нямат пред вид влюбването, ами привличането. аз лично съм имала пеперудки в стомаха включително и като видя накой, за когото не ми дреме изобщо, но просто от изненада, че го срещам

Данъчния?

Ха-ха-ха

Това не е никакво откритие и определено не е ново. Всеки логично мислещ човек знае че влюбването е функция на мозъка, а сърцето е мускул.