Може ли хомеопатията да помогне при алергичните ринити?

Последни проучвания доказват положителен и едновременно щадящ ефект

Обратно в новината

Коментари - Може ли хомеопатията да помогне при алергичните ринити? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпаците от [b]Вгъзраждани[/b]!

Не, не може. Защото хомеопатията е пълна безсмислица и показва колко заразна може да бъде глупостта.

Що народ си измря без време заради подобна простотия. "Лекува" се с хомеопатарощина....докато не стане късно за реално лечение. Единствени производителите имат някаква полза. Гола вода с боя и ароматизатор... на цена като за бижута.

НЕ, не може, шарлатански дивотии

Преди време сигурно килограм Хомеовокс изпих. Е, казвам ви че хомеопатията не работи. Изпитано! Малко е като леенето на куршум.

Не, не може. Изобщо не плъзвайте хората по глупости, че ще им създадете проблеми.

Над 60 български учени излязоха с обръщение-подписка до министрите на образованието и науката акад. Николай Денков и на здравеопазването проф. Асена Сербезова с апел за преустановяване на обучението по хомеопатия в българските професионални гимназии. Писмото е подкрепено от ректора на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков и водещи имена в медицината и други области като акад. Богдан Петрунов, акад. Драга Тончева, акад. Григор Горчев, акад. Иван Миланов, чл. кор. Асен Гудев и др. В писмото си те настояват през 2022 г. да не се приемат ученици в специалност "Технология на хомеопатичните и фитопродукти". "Научихме съвсем наскоро, че оставайки неизвестно за българската научна общност, както и за здравомислещите и отговорни за образованието хора, вече повече от 10 години в средното професионално образование у нас се е настанило преподаването на лъженауката хомеопатия", се посочва в писмото. "Нашата младеж да бъде обучавана на една напълно антинаучна и лъжлива теория и практика, изобличена от световната медицина, химия, физика и биология, е категорично недопустимо", смятат учените. Те посочват, че в България производство на хомеопатични препарати практически никога не е имало и няма да има, защото пазарът на тези препарати "отдавна е монополизиран от две големи европейски хомеопатични компании-производителки". "Поради това професионална реализация на завършилите ПГ в частта "Хомеопатични технологии" у нас не може да има и посветеното на това занимание време е не само загуба на учебно време, но е и много вредно за формирането на научно обосновано мислене и професионални качества на учениците", се казва в писмото. "Уважаеми министри, разбираме, че продължаването на този вид антинаучно "обучение" в професионалните гимназии е изцяло в прерогативите на Вашите министерства. Много се надяваме, че ще вземете бързи и решителни мерки това срамно явление да бъде изтрито от средното образование в България, а професионалните гимназии да не обявяват нов прием на ученици през 2022 г. по специалността "Технология на хомеопатичните и фитопродукти",а само по "Технология на фитопродуктите", призовават учените. С пълния текст на писмото можете да се запознаете ТУК

Ти на учените ли ще вярваш бе?!?! Това са хора, които всичко знаят на теория и нищо на практика... Някакви си дървени философи, които са взели не знам си колко диплими няма как да ми определят какво да правя аз с живота си... Много лесно забравят едно много простичко нещо: образованието не те прави интелигентен! Това, че си завършил не знам си кой университет, значи просто, че си положил едни изпити, т.е. си казал на едни професори онова, което те са искали да чуят от тебе... Нищо повече, това само по себе си не значи, че си кой знае какво... А, хомеопатията, за разлика то традиционната медицина (чиста мафия, както се видя...) използва натурални продукти, не антибиотици и реално може да лекува болести, не само да подтиска симптомите... Нещо неясно?

Хомеопатията НЕ изпозва нищо природно, НЕ използва традиционна медицина и НЕ включва билки. Ако бяхте прочела поне малко и имахте дори минимален образователен плаг, можеше да го знаете. Хомеопатията е псевдо наука, която лъже, че лекува с екстракт от болестта, потопен във вода, и паметта на водата лекува.