Не е ОК да питаш хората защо нямат деца

Личната история на една жена, живееща с болката от спонтанния аборт и мечтата да стане майка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нормално ли е да ни питат с жена ми "третото ви дете беше ли планирано или е станала грешка...?"....? А най-интересното е, че именно бездетните най-много обичат да ни поучават как правилно да си гледаме децата...

Ами всъщност няма универсално правило! Точно споделянето, дори и на най-тежките моменти ни пази от масово плъзналите на запад психоаналитици. По-добре да си излееш мъката и много често хората не споделят, защото ги боли. На мен пък точно една "нахална" баба ми помогна да преодолея подобен тъжен момент и съм ѝ благодарна за това!

това е естествен процес, природата си знае работата, със сигурност е страшно тежко събитие за майката, но понякога й спестява десетилетия мъки с дете, което иначе би се родило с малформации. С природата не може да се спори.

skromna35

Напълно е права жената! Идиотксите коментари са дадени от ... идиоти.... няма изненада тука!

Плюскат боклуци, правят безразборен секс, липсва добра хигиена, спин, гонорея, сифилис и други болести .... Как няма да няма спонтанни аборти! Аз се чудя как въобще забременяват! Да си почистват поне от време на време по-добре вибраторите!

Всяка жена и всеки мъж са "програвирани" да продължат човешкия род. Това че в България жените не желаят да имат деца ги прави по-големи егоисти и от мъжете! В службата ми имам 10 колежки на различна възраст, но само 3 от тях имат деца, а само една от трите е с две деца! Вижте как е при роми, араби, евреи, китайци... само ние европейците поставяме кариерата си на първо място и забравяме детеродните си функции! Гледах модата на младите жени да ходят с голи кръстове и пъпове! Абе това си е направо "ела вълчо-изяж ме"! Няма зиме, няма лете - младите жени са голи до кръста! Какъв би бил резултата ? Ами естествено - стерилитет! Младите мъже са в друга посока - хомосексуализма! Забравихме да поглеждаме младите жени, а те станаха шефове, директори и т.н. и не си и мислят за секс! Само вибратора им е достатъчен! По телевизионните канали се говори без свян и притеснение за секса и той се превърна във възвратно-постъпателно действие..! Ето за това ние ще изчезнем а тези народности и етноси, които "произвеждат" много деца ще просперират!

'не е ОК'. аман от смотани преводи. и освен това, не знам как е в англоезичната част на света, но при нас НЕ Е ПРИЕТО да се злобее така. Да, прави се, но не е нормално. ('не е ок' на български трябва да е 'не е нормално'.) поредната тъпа инициатива за грантове, под маската на 'доброта'. поне превеждайте материалите, ама не с гъгъл. ПС парите за 'инициативата' можеше директно да идат за процедури. ама така няма някой да си оцапа ръцете в меда. И освен това, пак 'тъпите мъже' ще са виновни...

Да нямаш деца е наказание от Бог. Причината са греховете ни - най вече блудство - например маст.рбиране, извратен секс и т.н.

имаше някъде проучване , че двойките без деца на 50 години били много по- щастливи ,на запад много жени вече не раждат..... даже приятелка една ми вика- че кой иска деца в днешно време.

А ако просто са решили да нямат деца, както при нас. Не е задължително да имам деца или защото така е прието, но нашето общество е твърде консервативно.

именно, и аз никога не съм искала да имам и ме дразни тъпотията на бг-мамките, които идея си нямат как прекрасно може да си осмислиш живота без деца. Но който си е с ограничен мозък на домакиня си умира такъв.

Трябва да се поставяме на мястото на другите и да се съобразяваме един с друг, това е взаимен процес. Никога не знаем какво му е на човека отсреща, не е редно да се разпитва и да се рови в болката на хората, ако човека сам сподели за проблемите си и потърси помощ - тогава може да изразим своето мнение и опит. Друг е въпроса, че има някои токсични хора, които са абсолютни клюкари и само ги интересува чуждия живот, дават непоискани съвети как да живеете вашия живот, но в никакъв случай не се вглеждат в себе си - просто ги избягвайте и не общувайте с такива. Има и някои, обикновено наши близки и приятели, които не го правят от лошо чувство, а от несъобразителност, там има нужда от спокоен разговор, вярвам че ще ви разберат. Общо взето живейте си живота без да плащате данък обществено мнение, винаги ще има всякакви хора в живота ви, това е неизбежно, просто подберете средата си и отсявайте истинските хора. Така ще живеете по-спокойно без да се товарите допълнително и ще постигате мечтите си малко по малко без да се обяснявате на този или онзи.

Такъв въпрос е проява на лошо възпитание, според британския етикет. Има и още - въпроси за здравето, на коя партия симпатизираш, на кой отбор си фен, колко пари получаваш.

Е, те в Англия си говорят само и единствено за времето от край време. После защо били скучни. Ами то омръзва. Времето не се мени, винаги е облачно, мрачно, на дъжд. Британците не са по-различни. Не знаеш що за хора са. Без мнение или позиция, която да извади проява на лош вкус.

откривам поредните несъответствия в изповедта. според текста, сватбата й се е състояла "горе-долу по същото време, когато любимците на таблоидите Меган Меркъл и принц Хари също решиха да ни "изкопират" и да се заженят. " Значи ТАЗИ година е сключила брак. Освен ако не бъркам - нали Мегън и Хари тази година направиха сватба. Е как е станало така, че, цитирам: "Просто всички тези новини ми напомнят за спонтанния ми аборт МИНАЛАТА година по това време. 28 октомври, ако трябва да бъда точна. Щастлива малка новина, която впоследствие остана сладко-болезнен спомен. Спомен за това как на шега откривам две черти в теста за бременност. Как съобщавам на СЪПРУГА СИ и на близките. Как кроя планове за това как се надявам да бъдат разпределени гените и кои черти от мен и кои от СЪПРУГА МИ се надявам да вземе бебето. " Лично аз смятам, че ме мислят за канарче. Много моля никой да не ми обяснява, че понеже била забременяла си е мислила, че е вързала ергенина до себе си и е почнала да го нарича съпруг. По-скоро е неин пропуск в изповедта. Има още нещо. Хиляди жени са преживяли нещото аборт и са забременяли и са родили деца след това. така че да се заеме с консултации, да си оправи хранителния режим, да се вкара в отлична физическа форма, а не да стои в интернет би бил един добър съвет. Самосъжалението е досадно.

Това не е новина за дискусия точно в българското общество, което е с турско-османски традиции към жените, поне от една доста голяма група в обществото. Не забравяйте, че поне 10-13% от семействата нямат възможност да имат деца и те много добре ви разбират! Запазете позитивното в себе си Веселина! И не губете своя дух! Все пак имате необходимия човек до себе си! Успех!

Към Веселина: Ако не знаете - Това тук е форум на мнения. Хората не са изроди, но стилът е такъв - често е почти еднакъв с ръкопашния бой. Тук ще срещнете откровеност в най-сурова форма. Наистина въобще не е подходящото място за толкова деликатна тема. Ако пък познавате характера на форума - тогава сте просто поредният манипулатор тук. С цялото ми уважение!

Ви бебенца. Аз на когото съм пожелала му се е сбъднало. Не четете злобните коментари.

Леле какви глупости!

Тая девойка е за психолог! Наистина! И и съчувствам, а не искам да я засегна или обидя по някакъв начин, Говори несвързани, нелогични и дори малко глупави неща!!! Особено изводите, които прави!!! Защо смятам така? Нормално е да питаш хората, защо нямат деца! Особено, ако си наистина загрижен за тях!!! И изпитваш приятелски, или пък по-близки чувства! И това може да не е само любопитство, а желание да им помогнеш! Как, би попитал някой? От една страна, дори само изслушване на болката и споделянето ѝ е един вид помощ, дори от това да не последва нищо като следващи действия! какво според самата потърпевша е това, че на всеослушание изнася болката са? Да не би да си мисли, че огромната част от тези, които са прочели статията, могат да помогнат с нещо, освен съпричастие, ако са нормални, състрадателни и добри хора! И защо по принцип хората ходят при психолози, когато имат подобни проблеми? От друга, много по-важна страна, споделянето може да помогне с получаване на практичен съвет и дори помощ, ако събеседникът е по-информиран, има познанства и подобна или самият той е специалист или близко до такива! Да, много важно е, кой те пита и как ще реагираш!!! Но нали и по принцип не ставаш приятел с всеки срещнат?

“....Нормално е да питаш хората, защо нямат деца! Особено, ако си наистина загрижен за тях!!! И изпитваш приятелски, или пък по-близки чувства!...“ НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО ,А Е ВМЕШАТЕЛСТВО В ЛИЧНИЯТ ИМ ЖИВОТ, грубо нахлуване в личното им пространство, на което НЯМАТЕ ПРАВО,ако не сте поканен/а изрично! Практичен съвет НЕ МОЖЕ да даде човек, който не е добросъвестен, както и човек, който не е специалист в областта на репродуктивното здраве! Както не можете да изискате продавач в магазин да Ви оперира апендицира, така и не можете да искате човек, който не е специалист в репропродуктивното здраве, да Ви даде квалифициран професионален съвет в посочената област. Обичайно, питането една жена защо няма деца отпада, когато са налице цялостни ПРОФЕСИОНАЛНИ МЕДИЦИНСКИ кръвни и други изследвания, които показват репродуктивното й здраве. Вие можете ли да разчетете тези изследвания извън обозначенията им, знаете ли каква е взаимовръзката между тях, между прекръстосването на женските полови хормони на всеки 5-7 дни при една жена във фертилна възраст, та да си позволите такова питане, с което грубо се нахлува в личната сфера на човека.... САМО НА ЛЕКАР И АДВОКАТ СЕ КАЗВА ВСИЧКО- НЕ И НА ЛЮБОПИТНИ ХОРА, които не упражняват тези професии , които НЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ СЪС ЗАКОН да пазят тайната на този вид разговори и могат да злоупотребят с казаната им лична информация.

Знаете ли, че има българска дума "добре"?

На място казано! Език свещен на моите деди! ДОБРЕ! НЕ Е ДОБРЕ да питаш хората ........

И на мен ми се случи преди много години. Дори не си спомням какво точно са ми казвали други хора, защото аз малко се вълнувам от това, какво ми казват другите, освен близките и приятелите. Аз повече бях уплашена от заплахите на лекарите. Това, което помня е, че научих, че се е случвало на много двойки и е изпитание, през което мнозина преминават, така че в известен смисъл, ми дадоха надежда, затова не казвайте какво е и какво не е ок, защото при различните хора е различно. Аз успях да се измъкна от отчаянието, донякъде защото научих, че се случва и на другите. Иначе сигурно щях да потъна по спиралата надолу. Вярвайте в хубавите неща и те ще Ви се случват!

Да г-не или г-жо обърнах се към адвокат, който ми спести парите за лекаря.

Г-жа съм и съм доволна, че освен разрешаване на проблемите Ви, сте постигнала още нещо добро за Вас- спестена Ви е определена сума пари.

Който е млад - да се въздържа от прояви на възможности и оптимизъм, за да не обиди по- напредналите във възрастта. Който е по-образован - да не го афишира, щото не всички са. Който е по-талантлив - нека така, по-убрано. Който е щастлив с жена си - да не натрапва на по-широко скроените своя консерватизъм. На когото лицето му грее от родителска гордост - да изяде три лимона. Който е здрав - да спре да подскача от енергия и да провеси рамене. Който иска да се похвали - да се съобрази с тези, които предпочитат обратното. ... Много ми идва.

Да питаш жена, която не е омъжена, защо не е омъжена, също не е ОК. Да питаш жена, дали е бременна или просто е напълняла също не е ОК. Или да питаш някого с финансови проблеми, защо не е ходил на почивка или защо пазарува от магазини втора употреба също не е ОК. И какво от това - нашенецът не се спира пред нищо, когато може да уязви или засегне някого. И колкото по-голяма обида или болка причини, толкова по-добре се чувства. Единственото лекарство срещу простаците е пълното им игнориране.

Не съм съгласна с Вас досежно изводът Ви “...нашенецът не се спира пред нищо, когато може да уязви или засегне някого. И колкото по-голяма обида или болка причини, толкова по-добре се чувства....“ Всичко зависи от социалният кръг, пред който споделяте проблемите си. Както не можете да поискате един човек със средно образование, който не иска да продължи надграждането на образованието си, да разбере болката Ви, че е трудно да си намерите работа по специалността веднага след завършване на университетското си образование, така и не можете да очаквате от човек, който не е преминал Вашите изпитания в живота да Ви разбере и да получите адекватна оценка на усилията Ви в областта, която му е абсолютно непозната. Казано по-просто- които си приличат, те се и привличат, както и хората със сходен социален статут имат по-голям шанс да изпитат емпатия един към друг, отколкото хората от различен от Вашият социален статут, проблеми и възраст. Не може да се генерализира така като Вас- да слагате всички хора в България под общият знаменател нашенецът, защото аз познавам доста мъже и жени- нашенци, които не мислят по посоченият от Вас начин и за това моят извод е , че не сте прав/а.

леле какви глупости са написани тук за хората със средно образование. Очевидно авторката се има за нещо повече от тях. Комплекси[email protected]!

Не съм съгласна, че игнорирането е лекарството - по-скоро е карт-бланш да продължат да си изявяват простотията. Трябва рязък шут в техния стил - да им държи влага, от друго не разбират.

Много ми е интересно кого го интересува защо някой си нямал деца и кой задава такива въпроси на хората, дори и на близките си. Ако на тая кака често й досаждат с подобни въпроси близки хора и познати, които би следвало да са по-добре възпитани - е по-добре да се изцепва пред тях или да преразгледа обкръжението си. Ако пък й досаждат непознати с такъв въпрос, то очевидно става въпрос за някаква патология у тях и трябва да се лекуват и всякакви изхвърляния в Интернет няма да им помогнат. Отделно да не искаш никой да те пита, но без да те питат сама да опишеш всичко в Интернет не знам какво е, ама не е баш ОК.

Да наричаш непозната жена "кака", е точно в стила на примитивите, които тя описва. Обиждам, значи съществувам - мото на всеки Ганьо.

и за хоховиците :)

Преди година имах някакъв проблем и писах в един форум. Разпнаха ме. Ама това, ама онова. А понякога човек иска спонтанно да сподели мъката си, да получи някакъв съвет, опит и т.н. Това не е престъпление. Нека бъдем позитивни, ако можем да помогнем с каквото можем, ако не - просто си замълчете.

Извинете, но е било по-добре да сте посетила колега- адвокат, с когото да споделите проблемите си, защото нашата професия ни задължава да пазим тайната на разговорите си с нашите клиенти. Не виждам как ще получите емпатия и съпричастност от хора, които са всякакви и е възможно някой от тях да не може да изпита емпатия- т.е. да е социопат. Хората не са еднакви и не можете да очаквате от тях същата емпатия и специализирани професионални съвети, които бихте получила от лекар- специалист или адвокат.

....да сте посетилИ...И учете български.

Първо да Ви пожелая сбъдване на желанието, а като чета по-долу коментарите, които са от анатема и т.н. Моята дъщеря също има репродуктивен проблем, но просто има Хашимото и някаква мутация тромбофилии. Не се изразявам точно, но който го има този проблем ще ме разбере. Претърпя аборт и продължава напред. Защо трябва задължително ако имаш сестра трябва да доказваш, че не е к. Който не е имал такъв проблем не знае какво е. Аз имам две деца и никога не съм си мислила, че дъщеря ми ще има такъв проблем. Искам да подкрепя всички момичета по-млади и по-стари, които имат някакъв проблем - много търпение и успех. И главата горе.

Не казвам, че всяка жена с репродуктивни проблеми е курва, казвам, че това е ЕДНА от причините. Дори не е задължително да е с много мъже, достатъчно е с един, който да я зарази с инфекциите и никой няма гаранции изобщо за такова нещо. И изобщо не визирам само жените, момчетата и мъжете също има върху какво да помислят. Просто имам познати, които смятаха, че морето им е до колене на 15 и сега на 38 са без деца. Просто казвам, че като го правиш, трябва с ум и разум, а не само за спорта...

За да няма засегнати, нищо никого недейте да питате.

е белег на "еснафското" общество. Да питаш не е "хулиганска" проява. Всяко питане може да бъде направено с доза тактичност.

така ли, а на теб по принцип какво ти влиза в работата дали някой има или няма деца и защо? Или си на ниво махленска клюкарка без собствен живот и най-вече без интелигентност..

Това е личен въпрос, защо по дяволите ни занимавате, и аз имам много проблеми засягащи много хора, ама не ви занимавам, нали. Зачеване, раждане, аборт, загуба и т.н. са част от живата, защо да са нещо по различно от това, че убиват хора, вдигат данъци, краде се, насилва се, мре се т.н. и т.н..... Всичко това са социални проблеми ама не бием камбаната , нали! Докато това не ви се е случило и хал хабер сте си нямали за този проблем, сигурно сте го отминавали с безразличие, ама нали сега ви се е случило и всички трябва да се занимаят с това. Познавам много хора, които нямат деца, също така са загубили дете по различен начин, заболели са от страшна болест ... ама не бият камбаната. Много ме дразнят такива като Вас, загубили сте дете и какво от това, паметник ли да ви направят. Знаете ли колко хора губят децата си не само при аборт но и от болест, насилие, катастрофи, лекарски грешки и др. това е част от живота, приемете го и спрете!

да, не е добре да питаш, но според мен трябва много сериозен диалог за причините, едната от които (не единствената, разбира се) е безконтролен полов живот, водещ до болести и аборти. Моя позната в 9 ти клас казва, че само тя и още 3-4 момичета не водят полов живот. Хора, това са 15-16 годишни дечурлига, колко партньори ще сменят до раждане на дете? и преди време са започвали на 16, но е било с един партньор. Говоря с една девойка и я питам какво ще прави, ако забремее, с лекота отговаря - аборт, какво толкова, толкова много хора го правят..

...не е ОК. Искаш да кажеш, че всяка жена , която има репродуктивни проблеми я смяташ за курва. С голяма вероятност. Ама големи сте уроди. Ти предполагаш ли какво ще ти се случи ако точно това го кажеш на някоя двойка с проблеми. Няма да има значение колко по-слаб от теб е мъжът....

Не искам да прозвуча несъпричастно, но като жена минала през това, държа и аз да се изкажа. Първо, не всяка жена мечтае от малка да гушка бебе и това не я прави сбъркана. И не трябва да се оправдава за това. А ако иска, а не става - ами не става, или животът ти минава в рев, надежди и пръскане на пари по лекари по репродуктивни проблеми, които, между другото, стават все повече, или сменяш партньора (не се залъгвайте момчета, съвременния начин на живот прецаква и вас) или приемаш факта и се съсредоточаваш върху други неща, които могат да осмислят живота. Оттам на сетне, кой каквото ще да казва. Хората с тесен светоглед задават неадекватни въпроси по всякакви теми, без да им влиза в работата.

Ами доста малко са тези жени, които никога в живота си не са искали деца. Не, че няма, познавам и такива, но са много, много малко. И недей да объркваш аматьорите, които ще си помислят, че е пълно с жени, които нямат деца, с които могат да правят секс без те да поискат от тях да стават татковци. Женското коварство е безгранично - повявяват се провокаторки, които да ни заблудят, че е пълно с любовнци-мечта:)

че и Вие сте се появили на белия свят, благодарение на "женското коварство", че ако всички жени бяхме "любовници-мечта", със сигурност мечтата ви щеше да е за жената-майка :)

Успех ти желая.Не се отказвай,вярвай.

Не моге да ги разбера тези драми. Не е задължително да имаш деца. Ако толкова искаш не спирай да опитваш,и трябва да вярваш,че ще успееш.

Не е задължително, вярно е. Но пък е напълно нормално една жена да иска да има деца. Далеч по-неразбираемо е ако някой се тормози, че не може да си купи БМВ, а иска. Или не е така - да не можеш да имаш ново БМВ е по-голяма драма, а?

Мога само да допълня,че не е ОК да питаш за деца понеже има и хора ( не малко на брой), които за разлика от госпожата не желаят да имат такива.

Не е ок и да се вторачваш и да побъркваш всичко около себе си с фиксацията си. Няма нищо по-досадно от фискирана в майчинството жена.

Ами по-принцип жените в определен период от живота е нормално да се фиксират в майчинството. При мнозинството жени. А ти си аматьор ако не си се научил още преди да се впуснеш във флирт да определиш дали мислите за едно и също. И ще търсиш сериозна връзка при някоя мадама, която просто иска да се забавлява и забавление при друга, която мисли , че и е дошло време да става майка. Е от такива аматьори стават разводите, не просто от изневерите. А от изневеряващите аматьори.

Който иска да става или да не става майка или баща. Не ме занимавай с глупости. Не на всички мечтата им е да размножат великия си ген, а ако не се случва да ореват света. И да четем подобни мелодраматични изказвания. Всеки със съдбата си.

Да питаш защо си ялава.... нима това е обида !!!

Яна, безсрамна и безчуствена си !!! Тежи жени изпитват болка ,болка ,болка!

Чувствах се по същия начин след спонтанния ми аборт. Но след това родих двете ми прекрасни дъщери, вече почти жени. Прегръдки!

Това унижение ли е--ели болния защо е болен ели умрелия защо....?

Няма глупави въпроси, а глупави отговори.

Въобще: - не е ОК да задаваш каквито и да е въпроси за личния живот на когото и да било, бил той и твой близък. Това не е загриженост, това е нахалство. - не е ОК да даваш непоискан акъл за личния живот на когото и да било, бил той и твой близък. Това не е приятелтво, това е арогантност. - не е ОК да се натрисаш непоканен на когото и да било, бил той и твой близък. Това не са топли отношения, това е простащина. Тези неща не са ОК, защото без да искаш можеш да създадеш ненужни проблеми на хората. Особено на близките си.

Писали са го и други - какво е това омаскаряване на българския, с изрази преведени от недоучили преводачи? Is that OK не се превежда "Това ОК ли е" (макар че ще се разбере) а "Това добре ли е?" или "Така става ли?" или "Това в ред ли е?" Скоро да очакваме ли "Това ол райт ли е" или "Тенк ю за участието"?

достатъчен е този цитат: ""Казвам се Веселина. На 33 години съм. Щастливо омъжена. Е, за мъжа ми не мога да гарантирам дали е щастливо женен. Не му е лесно да живее с мен. То с коя жена е лесно, де? Сватбата ни беше горе-долу по същото време, когато любимците на таблоидите Меган Меркъл и принц Хари също решиха да ни "изкопират" и да се заженят. Само че въпросна херцогиня забременя само няколко месеца след събитието, а аз не. Въпреки че упорито работим по въпроса." ами не ми е ОК (не вярвам на достоверността на) това изказване на 33 годишна жена, която" няколко месеца след събитието" (кога беше сватбата на Мегън?) вече се била отчаяла и опищява интернет. нафраскаха ми минуси, когато написах, че това го публикуват заради херцогинята. айде бе... пак някой си пише дипломната работа или проучване по психология.

Всичко това е съпъствано с изследвания и доктори. И за мъжете не е приятно - трябва да се дава материал за изследване. Отиваш някъде и го правиш ръчно в една стаичка и някакви непознати знаят, какво правиш вътре. След това идва терзанието докато излязат резулатитете - колко ти е качествен материала. Движат ли се не се ли движат. Жената също прави изследване след изследване. Идват и моралните въпроси - ако единия е ОК, а другия не е какво да правим? Намерили сте се , добре се разбирате, но трябва ли да оставате заедно. Доколко единия трябва да се жертва в името на другия? И ако сега е на това мнение след няколко години при някое семейно спречкване дали няма да съжалява? Дори в народните традиции този проблем е решаван с нетрадиционни средства - на Спасов ден жени , които нямат деца са имали право да проверят дали това не се дължи на мъжа им. И въобще по темата има много, много неща, които тук пишещите си мислят, че могат да разберат. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Аз знам, че съвет не мога да дам - единствено мога да се съглася, че не е ОК да се говори , намеква пред хора, които от дълго нямат деца.

Статията е писана от човек тип "Центъра на вселенета" - най-вероятно е красавица и е самовлюбена, най-вероятно нейните болки и проблеми са нещо, с което целият свят трябва да се съобразява. Мисля обаче, че няколкостотин хиляди са семействата в страната с репродуктивни проблеми. Съчувствам на такива хора, но съм наясно, че подобен на авторката човек ще роди едно дете - ще го обяви за цар и престолонаследник и ще му прехвърли цялата си щуротия. Дано съм лош пророк, защото на нашата държава и трябват хора - млади хора - много млади хора, честни, трудолюбиви, отговорни и задружни.

Ако искате се съобразявайте, ако искате не. Аз ако съм по-богат от теб и почна да обяснявам, че по-бедните от мен са мързеливи, глупави, прости и даже и това, което имат им е много, ти вземеш и ми кажеш, че така те наранявам И АЗ ВЪПРЕКИ ТОВА ГО ПРАВЯ - ти какво ще си помисилиш за мен. Че съм много готин? А аз пък обясня - вижте го тоя мисли си, че е център на вселената и за трябва да се съобразявам, че бърка в кофите...

Явно...явно...никога не сте изпитвали тази мъка....за това си позволявате да пишете глупави неща.

Действително - не съм. Да изпитваш мъка обаче е едно, а да поканиш целият свят да запали свещ и да назидателстваш е друго.

нещо повече - от човек, който иска всичко да му се сервира веднага. като на Мегън Марпъл. ами не става - за дъщерята чакахме една година и не роних сълзи в интернет.

Вашият отговор е на "човек", който идея си няма за какво става дума, на същество, толкова егоистично, че аз нямам думи. Вие сте типичният представител на "мъж", който ако жена му се окаже с проблем ще си тръгне, за да търси друга, която да му роди негово дете. Знаете ли и аз не искам да съм пророк, дано и вие и децата ви никога нямате такива проблеми, дано си останете все така убеден, че вие сте перфектен, здрав и никога нищо подобно няма да ви сполети. Дано! Статията е написана от човек, който знае какво е болка, какво е чувство за вина, че си непълноценен, какво е загуба на дете .... Къде видяхте егоизъм, къде видяхте принцове и принцеси - явно в болния ви егоцентричен, тесногръд и безкрайно ограничен мозък.

Spokoino schte imasch deca

PEYTSCH

Пишеш, че си била на среща и после си прокървила, нали ? Каква среща която толкова те е впечетлила...И защо след аборта си решила, че вече няма да ти трябва роклята за бременост?

И от мен: Не е ОК да направиш две магистратури и една докторантура и едва тогава да се сетиш да се размножаваш. Ще си останеш с есенните залези. Никаква милост към самотните жени с амбиции за кариерно развитие. Никаква!

Леле, че жестоко и просташко изказване.

И защо решихте, че това епричината - кариерно развитие? На това вашето му казвам ограничено мислене, малка душичка с малки мислички.

Много си умен/а- по тази логика най-са добре ромляните- нито магистратури, нито докторантури-само секс и раждания на "бъдещето на нацията" и то от 11 годишни. Аман от тъпаци в този сайт!

skromna35

Не позна! Бременна на 44! Точно с 2 магистратури и една докторантура, ама как значи позна!

признайте си, че сте го пуснали това само заради бременната херцогиня. нравоученията точно тези, които страдат от липса на възпитание, не ги четат.

само този цитат е достатъчен, за да се усъмня във всяка дума от тази изповед: "Казвам се Веселина. На 33 години съм. Щастливо омъжена. Е, за мъжа ми не мога да гарантирам дали е щастливо женен. Не му е лесно да живее с мен. То с коя жена е лесно, де? Сватбата ни беше горе-долу по същото време, когато любимците на таблоидите Меган Меркъл и принц Хари също решиха да ни "изкопират" и да се заженят. Само че въпросна херцогиня забременя само няколко месеца след събитието, а аз не. Въпреки че упорито работим по въпроса." ами не ми е ОК това изказване на 33 годишна жена, която" няколко месеца след събитието" (кога беше сватбата на Мегън?) вече се била отчаяла и опищява интернет.

Спокойно, ще стане, минала съм по този път, знам колко боли. Отпуснете се, наслаждавайте се на живота си и ще стане. Подарете си повече почивки и повече усмивки!

На 49 съм и нямам деца. Който иска, да заповяда да ме пита защо. Нямам проблеми да говоря за това и за каквото и да е друго. Не изпадам в драми ако някой ми подари щъркелче. От прекалено чувствителни и свръх обидчиви индивиди сме го докарали до момент, когато вече някой може да се обиди и за неправилно дишане. Манията за толерантност напоследък взима все по-уродливи форми. Вместо постоянно да се чувстуват обидени и засегнати от всякакви дреболии, хората е крайно време да се научат да управляват емоциите си. Както впрочем и било и през по-голямата част от човешката история. Светът е тотално пощурял ако вече и подарък щъркелче или съвсем невинен въпрос е в състояние да засегне някого! Хора, вземете се в ръце.

И защо на тази възраст нямате деца?

Като нямате проблем да говорите, тогава бихте ли отговорили защо нямате деца? Не че имам нещо против, но децата са най-голямата радост и богатство.

Губила съм бебе и мога да кажа, че болката е непоносима! Минаха шест години и все още ми се плаче при мисълта за това. Не желая да говоря с никого за загубата, защото болката се появява отново. Слава богу, сега имам две прекрасни дечица, които обожавам. Вие предполагам сте мъж, който няма представа какво е преживяла жената от статията. Пожелавам й бъде силна и да не се предава.

skromna35

За вас един загинал човешки зародиш, нечие неродено дете е ДРЕБОЛИЯ!??