Ново проучване: пшеничният хляб не е най-добър за отслабване

Изследователи от Технологичния университет Chalmers в Швеция заявяват, че ръженият хляб всъщност е здравословен за отслабване в сравнение с пшеничния

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учените да ядат лайна. Яжте каквото яде Пеевски.

С ядене на хляб не се отслабва! Незвисимо какъв е - това е въглехидратна храна и не е нужна на организма. Същото се отнася за банички понички, пици картофи, ориз, торти, чипс и прочие. Това е храна за бедните страни, защото е евтина, при тях има много физически труд и движение изобщо, така че въглехидратите се изгарят. При заседналия начин на живот, който водим в Европа можем да си позволим само плодовете заради витамините. Всичко останало ни прави дебели!

Точно в бедните страни има голям процент затлъстели защото се хранят със силно преработени, евтини храни. Имате грешка - кафяв ориз, варени картофи, булгур и паста, приготвена от твърда пшеница са добра храна за нормални хора с нормално тегло. Бялото брашно, произведено от ГМО- пшеница , соята и нейните производни, глюкозо-фруктозения сироп от ГМО-царевица и всичко, което е рафинирано са вредни храни, пълни с празни калории

Интересно, според вас - от какво брашно се прави белият хляб и каква е разликата с "рафиниран пшеничен"? Ако искате да сте полезни на читателите си, поверявайте писането на статии на хора, които са поне малко грамотни по съответната тема. Да обясня с прости думички: При диети, в които се ползва пшеничен хляб, се препоръчва той да е пълнозърнест. Разликата е в типа пшеничено брашно, което се ползва, а типа зависи от наличието на фибри. Пълнозърнестия хляб, независимо от вида зърно, от което е направено брашното, е богат на груби фибри. Пшеничният хляб (дори пълнозърнестия такъв) е по-неподходящ за диети, особено в случаи на глутенова непоносимост. А това е свързано и с начина на отглеждане (торене и обработка на зърното с химикали), и с модифицирането на пшеницата през годините.

Дирът отново некомпетентен- белият хляб се прави от пшеница бе, копи-пейст.