Коментари - От каква възраст детето да започне да учи чужд език? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моят син започна да го учи от 8 г възраст. Преди около 30 г. Сега го владее съвършено, още повече, че работата му е изцяло на английски. Сега и аз мисля на стари години да понауча английски.

Хмм. Аз съм учител по английски и мога спокойно да кажа на каква възраст детето трябва да започне да учи чужд език: - когато пожелае - когато е научило българския

Всяко дете може да научи и два, и повече езика. В началото се свиква със звученето, изучават с думички, рими, къси фрази. В момента е 8ми клас и е на ниво В2. Разпознава граматически конструкции и използва правилни модели. Като втори чужд език изучаваше френски, от догодина започва в училище немски. Не вярвам в "таланта", а в целенасочената работа. Владея 4 западни езика и всичко се постига с много учене. От кога се започва с езиците е индивидуално. При нас се получи от 4 годишна възраст без изключителни усилия.

децата не трябва да учат чужди езици, а само български, освен ако не са в друга държава и не им се налага, какъв е смисъла да тормозим и объркваме детото с чужди езици като то още не е научило български, като стане по-голямо например в гимнзия тогава да учи, то затова има езикови гимназии където се учат само чужди езици, тая глупост децата да учат чужди езици, и то основно английски, идва от американците и другите английско говорящи които по този начин изнудват хората за да могат да си намерят безпроблемно лесна работа, цяла Азия са зарибили да учат английски и да им плащат луди пари за нищо

Децата учат по-лесно от възрастните, това е факт. Но не забравяйте, че това което учат е на много примитивно ниво. Освен това те нямат опит с езици, не знаят и разбират граматика, конструкции, форми.. Да, ще се научат да произнасят като това, което слушат, но нищо повече. Лошо не е, много голям успех също не е. Трябва много работа и учене за да стигнат до ниво на "владене на езика" над това на обикновената игра или поръчка на сладолед...

lu4ka

В семейства на двуезични, учат чужд език от раждането си, което е най-доброто. Иначе , детето в детска градина, в която се говори само на чужд език.

Какво научават? Уличен език, без идея за структура, граматика, особености.. и до там. Без изучаване на езика като такъв си остават на ниво ютюбъри и 10млн турци Германия- "их бин дер шашлик унд дер ист ден помес..." . Заради това като пропаднат в страна с коренно различен език (Азия примерно) и.. всичко приключва

Едно е да учи детето латински езици, друго е да учи, например, китайски! С първите е постижимо, живеейки в родната си страна, но с китайският, тцъ, невъзможно! От личен опит го пиша.

Аз съм каракачанин. Всички от нашия етнос говорим еднакво добре и български и каракачански. Акцент нямаме, никой не би познал, като ни слуша, че не сме точно българи. От раждането си се обучаваме едновременно на двата езика. Българските турци първо научават майчиния си език, после български. Аз поне не пизнавам турчин, който да няма акцент, когато говори на български.

Деца.Путинокретенчетата не учат

lu4ka

Явно не си бил дете.

започва да се опива да говори, ако около него се говори на два езика, то ги научава и двата. За него и двата езика са родни. Така децата на родители с различни родни езици научават езиците и на двамата си родители, като никой от тези езици не е чужд за детето. Мозъкът на малкото дете е удивителен и всеки, който има възможност да осигури на детето си да расте в две различни езикови среди само ще спечели. Разбира се, тези две среди трябва да са равностойни като грамотност на носители им.

Само ше добавя, зависи и на кой от родителите в страната пребивава детето. Защото училището оказва огромно влияние върху езиковото развитие на детето, тогава единият от езиците забавя рязко развитието.

lu4ka

Няма такова нещо.