От колко витамин C имаме нужда и как да си го набавим

Той представлява водоразтворим витамин, който помага за неутрализирането на свободните радикали и така действа като силен антиоксидант

Обратно в новината

Коментари - От колко витамин C имаме нужда и как да си го набавим | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би също така оранжевини, жълтевини, кафивини???

Много внимателно със синтетичния витамин С. какво била написала някаква пръдла, инфлуенсър и т.н. Витамин С е сериозен антикуагуант. Трябва винаги да се комбинира с аспирини /примерно/, при сериозни състояния с хепарини. Витамин С не е чак толкова безобиден! Е, ако ви липсва някой тромб си го гълтайте.

Не приемайте никакви витамини. 99% са синтетика, която организма не може да усвои, но нанася огромни вреди. 1% са натуралните, но повечето са внос от САЩ, Канада, Австрия, тоест там, където произвеждаха ваксините за КОВИД. Организма на човек е уникален и си доставя каквото му трябва дори от нищото. Каквото му трябва си го набавя от храната и водата. Дори да сте боледували или дълго време на диета не взимайте витамини, никакви добавки. Предозирането със синтетични витамини води до необратими последствиа, дори смърт. Това особено се отнася за витамин С, Желязо, ДЕ. Витамините от група "В"съсипват простатата и лигавицата на пикочно половите пътища, ще ви докарат до простатит и цистит. Съсипват стомаха на тия с гастрит и язва на стомаха.

киселото зеле. Никой друг източник не може да го задмине. 1 чаша на ден е ударна доза. Ниликаква топлинна обработка! Относно останалите продукти, само фрешове направени лично от вас. Сока от "лимон" в бутилки е кисела вода обработена термично. "Соковете" от портокали и други плодове са захарна течност но не и живи сокове с витамини. Единственно ще си наситите тялото със захар - най-голямата отрова.

От над 10 г. консумирам по над 300-600 мг ВСЕКИ БОЖИ ДЕН! Никога не съм бил по-здрав и не съм боледувал по-малко. Витамин Ц няма ниво на токсичност, а организмът на човека има естествен начин да Ви каже, когато предозирате. Изпражненията стават редки. Витамин Ц е водноразтворим и се изчиства при всяко изпишкване. Обикновено пресищането ( с вит. Ц НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕДОЗИРАТЕ!) при възрастните идва при доза около 1200 мг на ден. Да внимават все пак хората с проблеми с гъста кръв и някои сърдечни заболявания. Витамин Ц подпомага съсирването и в някои случаи трябва да се внимава с него. А цялата работа идва от това, че ние хората сме проклети да не образуваме собствен витамин Ц. В това отношение сме уникални бозайници на тая планета. Затова, отличен източник на витамин Ц е свинския черен дроб и червеното свинско месо.

?

Къш бе, трол дрогиран.

Аве пиянде мезещо, какъв витамин С в черният дроб? В черния дроб са МАСТНОРАЗТВОРИМИ витамини. Особенно D, който не е обикновен витамин а реален хормон. Витамин С е ВОДОРАЗСТВОРИМ витамин. Бягай да четеш преди да пролиш!

Ама другата част от експозето е вярна. Само да пропуснали да кажат, че излишъкът на витамин С води до камъни в бъбреците и пикочните пътища съответно, ама нейсе. Да оценим че все пак си е дал труд да чете, въпреки тотално грешното последно изречение

При адекватен воден прием който е между 30 и 65 мл на килограм на ден няма как да получиш камъни в бъбреците от излишен Вит Ц

Ако приемаш изкуствени хапчета с надпис "вит. С" може и камъни да имаш в бъбреците. Но ако приемаш натурално вит. С примерно прясно изцеден лимонов сок ...само си прочистватш бъбреците. Има много писания за лимона, но аз пия 250 мл сок и се чувствам прекрасно. Изобщо не влияе кисело нито физически на стомаха, нито на бъбреците. Точно обратното, прочиства урината и бъбреците. Камъни се образуват от пурините- крайни продукти, които болно тяло не може да изхвърли пълноценно през бъбреците. Не кристали на вит. С а кристали на пурините ти образуват камъните в бъбреците и се отлагат като образования на ставите ти. Но съм изключително любопитен, да ми развиеш казуса: 2 см камък в бъбрека от витамин С ?!