Водата ни помага да отслабнем

Най-евтиният начин човек да се пребори с излишните килограми е да пие повече вода.

Обратно в новината

Коментари - Водата ни помага да отслабнем | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не пиенето на вода помага за отслабването, а СПИРАНЕТО на газирани безалкохолни напитки, сокове, подсладени напитки и други подобни химии.

Съчетаването на повече вода + спиране на газ. напитки и др. подсладени напитки+още доста др. неща! Отслабването не е проста работа! ;)

Минималното необходимо количество вода е 30мл на килограм тегло, дневно. Вода, а не какви да е течности... 2 литра безалкохолно, не заменят нуждите от вода на организма

Eто, и тук личи, че е писано от компетентен човек - има конкретни цифри, а не приказки. Значи, аз като съм 70 кг, следва да пия поне 2.1 л и то само вода, без значение дали отделно ям супи, попари, та дори и плодове? А какво мислите по спора за чешмяната и минералната - може ли да пием само чешмяна в София? Освен това, в София има доколкото знам райони с доста добра чешмяна вода - знаете ли кои са те, освен стария център?

Зависи, различните минерални води имат различен състав, и са подходящи за превенця на различни проблеми... има доста информация в интернет ... Обикновено е добре да се редуват, доколкото е възможно, аз обикновено пия горна баня и княжево, че ми е удобно да си наливам от там... за чешмяната вода нямам никаква идея в кои райони как е, в моя е читава ...

Глупави жени!

защо не маркират платените публикации

що пък да е платена, не ти казват конкретна марка вода... пък минерални извори колкото щеш, аз винаги имам в къщи поне 50-60 литра, не я купувам, наливам си я....

А безпричинното натоварване на бъбреците ни?...

Ми да! Дишането пък натоварва белите дробове, а кръвообращението - сърцето! Мъка, мъка-а-а...

Мисля, че за да се отслабне, трябва да се спортува , да не се преяжда ..... Водата просто пречиства организма.Но въпреки това да се отслабне е трудничко....Но всичко се постига с желание ! Както се казва .... Красотата изисква жертви ;)

Пълни глупости!Пия по 2 литра вода,а все съм си дебела!

Не спортуваш дебелано!! :D Само ядеш по 10 пакета чипс пред компютъра.

Отслабването не става само с прием на вода ... Пък и щом казваш, че си дебела, значи 2 литра не ти стигат! За да разбереш колко вода ти е нужна дневно, трябва умножиш килограмите си по 35 мл (т.е. добре е да пиеш 2 литра, ако тежиш 57 кг).

се прави скрита реклама на минералната вода.Всичко щеше да е прекрасно,ако цената й беше нормална спрямо доходите ни.Сигурно се отслабва повече,ако вместо хляб се ядат трюфели,да речем.А най-добра е рецептата на Настрадин Ходжа,който учел магарето си да яде камъни.И тъкмо да свикне-умряло.

Приятелю, минералната вода не е за всекидневна употреба. На бутилките пише дори, че не е подходяща за деца. В статията се говори за чиста вода, най-добре планинска. Аз, тъй като живя в град, ходя и си наливам.

какво толкоз е неизследваното влияние на водата за отслабването??? уикипедия: килокалория (kcal - 1 kcal = 1000 cal), като една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се повиши температурата на 1 килограм вода с 1 C. ..... за мързеливите мозъци=> ако изпиеш 3л. вода която е 10С. докато стане 36С в организма са нужни 78kcal . Предполагам 1-2шоколадови вафли :) ги изгаряш.

Браво! Ето, това е коментар - аргументирано и ясно.

Много добро съждение! Просто ще допълня, че хората които употребяват повече течности (вода), обикновено имат активен начин на живот - нещата са свързани.

Само че трябва да се прави разлика между ВОДА и ТЕЧНОСТ. Водата (обикновената вода) даже лекува. Виж повече на link Нашата питейна вода от чешмите е лоша за пиене, но сега има начини да се пречисти, чрез кани и филтри. Минералната вода не е за постоянно пиене и при определени случаи даже може да навреди!

hm

Няма по вкусна вода от чешмяната! Още не мога да се пречупя, да си купувам вода?! Най-обичам да захапя маркуча, като си поливам тревичката лятото... И така вече половин век - кога ли ще се натровя?

МОЛЯ БЕЗ РЕКЛАМА ОТ ТЪРГОВЦИТЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА! Писна ми от вашите фалшиви проучвания и платени статии в медиите. Не ми коментирайте тука!!!

Наши учени алармират, че питейната вода, която използваме за битови нужди е направо отровна! Българската вода била най-мръсната в цяла Европа. Тя съдържала най-много отрови в сравнение с другите европейски страни! Отровното замърсяване на водата се дължи най-вече на желязото, от което е изградена почти цялата ни водоносна мрежа. Проблема е в това, че железните тръби са много стари, защото мрежата е изградена през 60-те 70-те години на миналия век, а някъде е дори по-стара. Това води до натрупване на вредни вещества от ръждясването и остаряването на желязото. Според учените, дори и само тази причина била достатъчна, за да се обяви нашата питейна вода за вредна и опасна. Но за съжаление има и още фактори, които допълнително отравят водата, която пием. Един от тях е самото пречистване на питейната вода. Това, както знаем става чрез обработка с хлор и алуминиев сулфат. Тези вещества съвсем не са безвредни. Те не могат да бъдат опасни само, когато са в много минимални количества. Друг отравящ фактор е съдържанието на мед в питейната вода, което у нас е двойно повече от допустимите норми. Такова е и съдържанието на отровния кадмий, който освен, че е канцерогенен също така силно уврежда черния дроб и бъбреците! И така, по пътя си от естествения водоизточник до нашите домове, водата, която пием става 200 ПЪТИ по-замърсена и отровна, алармират български учени!!

Ами не пийте от водопровода, бе, хора! Последно съм пила водопроводна вода като малко дете.

Съществува наредба, която указва какво трябва да съдържа водата за пиене и на какво трябва да отговаря за да е годна за пиене. РЗИ следи стриктно показателите на водата от централна водопреносна мрежа и местни водоизточници (т.е. чешми с изворна вода). А и съществува ведомство, което за Бг е ВиК, които разполагат с лаборатории за контрол. Пийте спокойно. Въздуха мръсен, водата мръсна ... храната също...

" Само храната ще спаси човечеството от глад "

"За да решим 2-та основни проблема на съвремието, да нахраним гладните с бедомните!"

Също така наскоро бе установено от учени в холандски университет, че рождените дни спомагат за дълголетието - колкото повече рождени дни имате, толкова по-дълго живеете!

Очаквам статия в която да напишете, че е по-добре да четем на светло вместо на тъмно.