Пинк предложи да плати глобата на норвежките, отказали да играят хандбал по бикини в България

"Много съм горда от женския норвежки отбор по плажен хандбал, че протестира срещу прекомерно сексистките правила относно тяхната "унифома", написа изпълнителката на "Try" в Twitter

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уох на дядаааа.... :)

Жените не знаят какво изкат, но правят всичко възможно, за да го получат.

Браво на норвежките състезателки, така се прави, те не са стриптизьорки, но Пинк си прави хипер еврин PR, без никой да и е искал помоща. За 1500 евро ще я цитират сега по целия свят като най-справедливата активистка. Като е защитничка на правата на жените, да плати няколко милиона гаранции на жените осъдени в Иран за неносене на бурки например.

Не са се били бръснали явно. Наистина щеше да е смущаващо и нелицеприятно да излязат рунтави на терена.

То и ти си тъп по 24 часа, но ето те дрънкаш.

Па ти си много умна дърта Селска мастия.

Добре че беше тоя скандал да разбера, че имало и такъв спорт - "плажен хандбал". Кога ще има плажно тласкане на гюле и хвърляне на чук?

Никой не коментира и не протестира,че е сексизъм и деленето в спорта , а и други сфери. Защо питам трябва да се делят на мъже и жени? Нека да се състезават заедно. Ама така не им отърва на жените.Значи всичко е до интереса.

Браво на Пинк!

Pink е една от най интелигентните и обичаните в Холивуд.

Да си обичан в Холивуд не е атестат, та не виждам какво го изтъкваш с гордост. Това е като да си любимка на Харви Вайнщайн или на Джефри Епщайн.

ПОП певиците са най разголени особено баба Мадона а балерините зад тях скоро време ще са и без гащи. Тресат си телесата особено задните и това не е проблем. Нещо немога да вържа нещата. Като излезеш в тази жега пи улиците задните части на малки и големи от женски показ. Много срамежливи тези норвежки

Да, така е. Защото те самите така са решили

Мислиш ли , че певиците решават сами ?

Да не се допускат мъже без цици на плажен волейбол /едно време му викахме валибол/.

По фереджета.

Нека и мъжете, и жените да играят по гащи, за да се избегнат такива случаи...смях

Кой гледа женският културизъм или тоя спорт вече умря?

Като пропуснем възобновената след прекъсване Мис Олимпия, в категорията "физика", "фигура" и особено - "бикини" има феноменални мацки. Не, че съм извратеняк да си пада по масивни мадами, но като знам колко труд и лишения преживяват, за да се появят в такъв вид - уважение ! Мно-о-о-го повече от масовите кифли с големи и мазни задници с целулит по инстаграмите, толкова популярни сред арабите.

В мъжкия на Арнолд класик има една категория дето са по бермуди пък. Иначе да, огромните горили в женския загубиха популярност, то и малко искат да се тровят с химия... Ама в леките категории има чудесни фигури. Честно казано не съм фен като обикалят сцената на токчета, женският крак е красив и в естествената си позиция. Ама пуста му мода. В женския културизъм най-лошото е че и наградният фонд е смешно малък и то за Олимпия - 25 000 долара на първите 6. За сравнение мъжете си разделят половин милион. Но няма как, това зависи от интереса до голяма степен.

Ех, мъжаги, знам, че няма да ви изненандам, но има порно в нета. Нужно ли е от всяка жена, при всеки повод, да ви става чурката? И без това след 30 в България мъжете сте тотална щета... От цял плаж, само един спасител ставаше... За 10 дена... Скръб сте пълна. :))

Си пълна скръб!

Увисна, нали ? :))))))) То само толкова ти трябва.

Ма ти ги прова вискчите ли бре палавнице мухахахах

Чоко, не е нужда да ги пробва човек. Само като ги види и му е ясно. На за вас с ограничените когнитивни способности, правилото "ръка да пипне" си важи дори когато преценявате, дали някой е голям педал. :)))

Ма ти ще дойдеш тънка познавачка от пръв поглед на мъжката сексуалност бе лельо муахааахахахах Пиер Уудман виждала ли си го на кво прилча , ма кифло баяата

знам, че и аз няма да те изненадам, но от цял плаж жени, нямаше по-убава от тия по интернета

Вярвай ми, лелче, след 40 ще видя повече секс от теб след 40. Макар че твоят мустак като почне менопаузата ще е по-голям от моя.

Хахахахахахахаха. От истината съвсем ще им падне. Остави ги нека вярват, че са ненадминати и незаменими. Както каза една известна умна жена - държат си главата в облаците и онази работа в ръката.

Че ако няма разголени мацки със стегнати тела, кой по дяволите ще седне да гледа женски спорт?!

Странно защо протестират срещу носенето на бикини като униформа, но нямат против (говоря за женските спортове като цяло) транс "жените" да се състезават с тях. Второто според мин е далеч по-покъртително.

Защо мислиш, че нямат? Защото не смеят да гъкнат? Иначе cancel. Поне Кейтлин Дженър, бившият Брус Дженър (олимпийски златен медалист в десетобоя ) показа топки и заяви, че това е ненормално и се застъпи за жените.

Той вече не се състезава. Аз съм отратена от онова същество в женските щанги, който е бил пълна скръб докато се е състезавал при мъжете и е решил да е шампион на всяка цена, дори да пие хормони само и само да се добере до олимпийсса титла.

Предлагам, за да няма дискриминация всички и мъже и жени да играят плажен хандбал само по шорти и нищо повече.

Някой ще ми помогне ли? Плажен волейбол или плажен хандбал? Играл съм хандбал и не мога да свържа с плажа, като място за практикуване, но нали нямало невъзможни неща....

Стелиянчо кандидатства за Гинес - въвежда нова дисциплина - плажен ХАНДБАЛ!

на Джоко. Както и подозирах, няма невъзможни неща :-)....

Това се казва навременна информация от свободна бълг. медия! Първенството завърши преди 10 дена, а те сега се сетиха да пишат за невъзпитаните мацки, дето не искат да си показват баджаците по бикини и не спазват евро-атлнт. ценности!...

Щях да се учудя ако има различни коментари. Няма как да очакваш друго в страна, която е известна и на едно от първите места в Европа с насилието си и трафик на жени. Нали тези същите коментатори са отрастнали ако не с друго, то с гледката на Ганьо, който може и рядко, но си е позволявал да пошляпа Гана... Най-малкото защото е препил и тя отново му навива коак не може да живее с тази пияна свиня повече. Който каже, че не е присъствал на поне една такава сцена в живота си, лъже!

Нещо линкче към статистика мое ли , или ти каза една феминистка у парко

Съгласен съм с тебе. Даже не шорти, а бурки да носят. Стига с този сексизъм жените да се разголват пред мъжете.

Ха, ха, с това сме известни, щото тук има свободно разпространение на информация. Швеция, ВБ, Фарнция, Германия и прочее не са известни във ваше село с такива неща, щото медиите веднага ги потулват, особено предвид, че са масова практика след немците от турски произход, французите от марокански, шведите от сомалийски и т.н. В изброените страни си има вилнеещи grooming gangs, но за техните безчинства е забранено да се говори, защото попада под общата категория на расизъм и "престъпления на омраза", като че ли има престъпления от добри чувства - ха, ха. Та, във въпросните страни за пример даже опандизиха Томи Робинсън, щото отразяваше бутафорното дело срещу поредният джагалски grroming gang на малолетни момичета, на които в крайна сметка им се размина леко. Генерализации ние колко сме ретроградни, а западняците колко са прогресивни лъхат на такъв дълбок провинциализъм, че единственият извод е на теб какво ти е нивото.

Глупак!

Не става въпрос за сексизъм, но с това се върти политика. Просто шорти с бандаж прикриват катерицата и при рязък скок и плонж може да изпадне, хОди я търси из пясъка после. По същия принцип и фигуристките, даже с изолирбанд, че с този лед...

При първенства по фигурно пързаляне - жени и при художествена гимнастика, ако някоя от федерациите си позволи по-свободно облекло - следва сериозна глоба. Позволява се само при Гала вечерите!

Така, сега. Те, спортистките, искали право на избор. Ще искат само, ако те си плащат всичкия масраф по спортуването си. Да, ама не. За да могат да си спортуват, парите идват от други. А за да дойдат парите, трябва да са по бикини. Много прост природен, пазарен закон. Ако искат, може да си играят плажен волейбол по балтони, ама ще си играят сами и никой няма да им пречи. Това се отнася, впрочем и за всички феминистки. Колкото и да се напъват, нефеминистките винаги ще са многократно повече и по-красиви и с най-голямо удоволствие ще приберат парите. Толкова.

Федерациите по женски спортове неслучайно имат такива правила за облеклото на спортистките, всичко е свързано с приходите и парите, които се правят от тези спортове. Ако спортистките не са атрактивни и не привличат зрителска маса с външен вид (а то е ясно, че болшинството зрители, които гледат спорт заради спортни умения, а не просто искат да зяпат женски форми, ще гледат мъжкия вариант на съответния спорт), зрителите ще намалеят, оттам приходите ще намалеят, оттам заплатите и наградните фондове на спортистките ще намалеят. Федерациите знаят това много добре, хората там (в това число и жените, които са там) не пасат трева, и те искат хляб да ядат и да не се налага да живеят на изпарения и да просят пари, разчитайки на женската карта. Най-лесен въпрос, за да разбере какво се има предвид: защо средната годишна заплата на един волейболист е 30,000лв., на един борец е 20,000лв., а на един футболист е средно 100,000лв.? Това не е ли повод волейболистите и борците да скочат на протест, да окупират Министерство на спорта и да искат равни заплати с футболистите? Та жените професионалистки да имат едно наум, като им кажат утре, че тъй като вече никой не ги гледа, ще трябва да играят спорта си за без пари като аматьорите.

Вярно, всичко е кинти, няма спор. Ама тогава да не играят въобще а само да се мажат с плажно мляко една друга. Това определено ще увеличи зрителите до степен, че никой няма да гледа мъжките спортове.

Кой , че гледа женски палжен хандбал по клинове бре ?

Нормалните хора например

Имаш предвид нормалните безделници. Аз мъжки комерсиален спорт не съм гледал от години, ще седна да гледам некоординирани действия като на дистрофици от страна на женските отбори. Която има атлетични качества не се ръга в мъжките колективни спортове и в тежката атлетика, ами си има чисто женски дисциплини, където те доминират тотално. Вие художествена гимнастика за мъже виждали ли сте?

въпреки че се смятам за нормален хетеросексуален дедо и харесвам стегнати женски дупета, винаги ми е било странно що требе да унижават момичетат и да ги карат да играят по бикини и сутиени.. ако някоя иска и и е удобно ОК . ама да та ти налагат насила .... не е редно

Трябва да им дават избор за екипите - който иска да показва.

Ми тогава трябваше и мъжкия отбор да играе по бикини и готово.

Плувните екипи са реципрочни.. жените са с цели бански а мъжете със слипове, да направят еднакви екипите и там :)

Явно не сте гледали олимпиадата - плувците мъже и жени имат трика, които обхващат цялото тяло. Не видях нито един мъж-плувец с плувки/бански.

И при мъжете има цели. Там Нано мано, водата как се отичала... Ще кажеш на Марс отиват а не в басейна.

Ами да го въртим и да го сучем - това е положението. Женския волейбол, тенис, футбол, хандбал, гимнастиката и дори американския футбол са гледани, защото публиката зяпа мацките на терена. Разликата в качествата на играта спрямо тази на мъжете е огромно. Впрочем жените са ми казвали, че също гледат мъжките спортове за да зяпат спортистите, така че е едно и също и при двата пола.

Не е само за това, ами се гледа и от академична гледна точка с елементи на хилене. Ей ти една примерна компилация за качествата на ритнипоковките и при това са все по шорти - https://youtu.be/F-iEY-WqsC0?t=25

Страхотна!

То понеже не са на спортното ниво на мъжете е особено гадно, че почнаха да пускат трансове в женския спорт. Трябва да е жената чудо, че да бие такъв.

Начи, сигурен съм че всички тия охотно си показват шундите и ненките по тикток и Инстаграм, ама като ги накараха да са с екипи - било сексистко !

Мисля, че идеята за феминизма е ТОТАЛНО криворазбрана и затова събужда толкова много негативно отношение. За съжаление, някои групи жени нарочно се излагат по феминистките публични изяви, за да саботират всичко. Феминизъм не е да отидеш на протест и да си покажеш увисналите цици, задник и т.н., нито е да мразиш мъжете. Феминизъма е бил основан от група високоинтелигентни жени, които са се борили за женските права, във времена в които такива много е нямало.

Ха, ха, тая ли пача, дето си е измислила "творчески псевдоним", който като прилагателно име е цвят, но в нейния случай е съществително и на жаргон означава точно това, което и предполагате. Та, тая ли ще дава акъл и ще се прави на голяма феминистка? Направо да поиска и в художествената гимнастика да излизат по анцузи и широки тениски. Като онази лесбийка с розовата коса - Меган Рапино, дето се прави на капитан на американския отбор от ритнитопковки и постоянно се занимава с общественичестване, пропаганда и тъпотии. То не беше искане за равно заплащане с мъжете, при условие, че тях никой не ги гледа, та не беше BLM, приклякания на химна в "знак на солидарност", то не бяха простотии. На тия сега им било сексистко, пък като отидат на плажа се чудят колко по-миниатюрен бански да си натъкмят. Като искате равенство и т.н., вижте каква драма става с новозеландския отбор по щанги, дето в женската федерация влезе мъж, който на думи се чувствал жена и ги отвя всичките, като титулярките сега се тръшкат, че цял живот били тренирали, а този наготово им е отнесъл както постиженията, така и олимпийските квоти. Пълна шизофрения...

Последния пример какво общо има с тази история? И не си ли съгласен, че е безумно, че му/ѝ позволиха да се състезава, предвид, че е станал жена преди няколко години.

Има страшно много общо за тъпаците, които искат равенство в изходния резултат, а не само равни условия на старта. Какво общо имал примерът ми ли?! Толкова ли не може сам да вденеш? Би станал жена наскоро - ха, ха. Аз пък съм станал негър. Даже не негър, ами съм станал носорог. Къв носорог, направо съм станал четириосен самосвал. Като малки деца, изоставащи с развитието си сте. Този никаква жена не е ставал, щото си е мъж, прехвърлил състезателната възраст при мъжете, като и преди това не е бил нищо особено. Сега декларирал, че се чувства жена и минава по линия на някакви измислени хормонални изследвания, които са така формулирани, че да не "дискриминират новоосъзналите се жени". Само дето този през цялото си развитие е бил мъж, с мъжка скелетна структура, с мъжки мускули, с мъжки сухожилия и с мъжки черен дроб. Сега си бил три инжекции и вече бил станал жена, според тикви като теб. И понеже вече бил жена разкъртва всички биологични жени, които цял живот тренират, а сега този ги минава като бърз влак малка гара. Ревете за пълно равенство, а природата вече 3-4 млрд. години точно от равенството бяга и всичко е конкурентна касапница, за да стигнем дотук и да се разплуете в лигавщини. Ей ти нещо по въпроса за равенството когато поляците пуснат накрая жена на смесената щафета, та очаквайте скоро и в леката атлетика да се появят разни "станали на жени" - https://www.youtube.com/watch?v=-ym42lV1ka8

по време на Олимпиадите, на стадионите не са присъствали жени, защото мъжете спортисти са се състезавали чисто голи!

Ако ще и с килоти да излязат, то си е за тях.

Ами да играят голи като не искат по бикини. Пак ще ми е през оная работа за тях. Ако са голи има по голям шанс да ги гледам.

Риана е излизала на концертите си без бикини? После и Пинк - също! Да не говорим за Майли Сайръс! Ами актрисите, дето излизаха на червения килим - дибидюс голи, покривани само от доста прозрачно парче плат!

Едното е доброволно а другото насила. Я тебе да те задължат да го взимаш отзад? Ми кво, я колко знаменитости го правят ;)

Да, но това е тяхно лично решение! А тук спортистите са задължени! Аз винаги съм се чудила, защо играят по бански, а мъжете, не. Както и при гимнастичките. Може преди в Гърция да са играли мъжете голи. Времената се менят. Мъжете също предо 30 години са имали ултра къси шорти... А дали ще се покажат спортистите голи в социалните медии, това е тяхно лично решение. Защо не?

По принцип съм доста анти-феминистките истории, но в случая подкрепям. Наистина защо да не може да са по къси шорти, какъв е проблема? Изобщо такова изискване да са по бикини задължително ми се вижда странно.

Мисля, че идеята за феминизма е ТОТАЛНО криворазбрана и затова събужда толкова много негативно отношение. За съжаление, някои групи жени нарочно се излагат по феминистките публични изяви, за да саботират всичко. Феминизъм не е да отидеш на протест и да си покажеш увисналите цици, задник и т.н., нито е да мразиш мъжете. Феминизъма е бил основан от група високоинтелигентни жени, които са се борили за женските права, във времена в които такива много е нямало.

Щото и сега интересът към тях е минимален, а като замязат на онзи freak Рапино в женския им футбол, съвсем ще спихне. И къв е тоя сексизъм в художествената гимнастика и в балета, че и там имат изисквания към костюмите им. И при мъжете има - в борбата, в джудото и т.н. Как пък някой не се е сетил в джудото да излезе по китайска тениска, която да остане в ръцете на противника и после да го види какъв захват ще му измисли.

Това ми прилича жени от арабските страни да участват в състезания по худосжествена гимнастика в бурки и фереджета. Другото им противоречи на религия и разбирания. Не че холандките по бански ще бъдат по-секси.

Аз съм секс маниак че и горд на това отгоре, обичам голотии както всеки нормален мъж. Но това е абсолютен сексизъм и принуда, камерите редовно се фиксират върху задниците и бюстовете на спортистките. Това е спорт, а не порно. На всичкото отгоре заплатите в женския спорт са значително по-ниски отколкото в мъжкия. Това е т. нар. "сексплоатация".

Най-много си гей, педал. Защо не глобят чикиджиите-оператори, че навират камерите в женските гъзове ?

Ами щото и на операторите им се казва какво да снимат, той да не е Кубрик сам да решава бе? Аз като искам да гледам голи жени определено няма да си пусна женски спорт, затова си има специализирано "кино". Има и истински жени за чукане, не знам може и да си чувал от познати...

Ами така е заради качеството на играта. Гледай мъжки волейбол и след това си пусни женски. Ако не заспиш, ще бъде защото ще зяпаш мацките. Огледай се по улиците, на половината момичета и жени половината дупе им се подава от панталоните, чудят се колко по-разголени да са, но да е все пак прилично. Ама като е на терена - малей, дискриминират ни.

Ако същите на плаж не ходят със шорти а с бански, значи са #ибани лицемерки търсещи внимание

На плаж е едно, а на работа друго. Жена ти по бански ли работи?

Лицемерие е, когато мъжете искат всички други жени да са к*рви и да ходят, ако може напълно голи - но собствените си жени ги вардят по-строго и от мюслим, пазещ кадъната си. Ей тва е лицемерието!

Браво на Пинк!

Браво на Пинк и на норвежките! А на тоя капут, който е наредил да се играе полугол хандбал, да му резнат пикалото - авно само тогава има поне теоретичен шанс да започне да мисли с горната си глава, освен ако и тя не е също толкова умна.

Ще го резнат, ако го намерят под висналото шкембе хахах

Ако им припомня един факт, по-точно турнир по тенис на корт за жени - в една от арабските държави? На този турнир жените не играеха по шорти и дълги фланелки, а по бикини и при това с доста къси фланелки. Турнирът бе даван и по телевизията, като наградният фонд не бе никак нисък!

Ами то във въпросната арабска държава, явно турнирът е бил любителски, с участнички предимно от Източна Европа и Източна Азия, с основно занимание "брокери на движими имущества" и с постоянен адрес лобитата на хотелите :)))) Сериозният спорт не би трябвало да се интересува дали участниците подскачат по гащи или по шорти, стига това да не се отразява пряко на резултатите от играта. Ако се отразява пряко, бъди сигурен , че самите участници, дори мъжките, ще търчат и подскачат доброволно по прашки, а не по шорти или клинчета .:))

Ана Иванович, Шарапова, Вожняцки, Серена Уилямс и други видни тенисистки - така че по-полека с простотиите, дето ги пробутваш!

чикиджиите се въвмУтИА

Пинк е вдъхновяваща жена, която помага на много жени. Трябва да има повече такива хора. В БГ да не говорим- жените нямат никаква защита или права- затова и длучаите на домашно насилие са толкова много.

Се снима гола в клиповете си! Двоен стандарт! Навремето една позната ми каза следното: Курвите, когато остареят и не могат да предложат нищо ново - стават големи моралистки! Така че уважаеми феминистки и други вам подобни джендъри - позамислете се над някои неща!

До колкото ми е известно в БГ и мъже, и жени имат едни и същи права. Какви права в повече трябва да имат жените? Това по полицията не си върши работата във връзка със домашното насилие, не е въпрос на права, а на спазване на закона.

Ясно ми е , че не ви изнася жените да имат права. Това дали Пинк се снима гола си е нейно решение, нали така? Тя няма против да го прави, следователно е окей с нея. Да не говорим, че тя не е изгряла със задника си, а с гласа си и човекът, който е, за разлика от много други. Мъжете и жените имали равни права? А дали е така? Колко мъже тормозят жените си, психически и физически? Колко мъже убиват жените си, всеки ден! Няма към кого да се обърнеш. А вие или сте слабоинформирани или сте тотални простаци, които са същите тези, които псуват и бият жените си.

Случаите на домашно насилие са много щото си подбирате тъпкачите по критерий тъпчене. Все едно аз да се занимавам с коври и да очаквам вярност. Е кой да ми е виновен, коврите ли? Разбирам, че от малки ви промиват мозъка да чакате принца, ама не разбирам що мислите насилниците за принцове?

Не, не си прав. Мъжете също са "играчи". Развалят си семействата за по-млади жени. Изоставят си децата, скъсват се да изневеряват. (НЕ ВСИЧКИ, КАЗВАМ НЯКОИ ОТ ТЯХ.) Никой няма право да посяга на никого!!! Да оправдаваш домашното насилие говори точно какъв "мъж" си.

Точно щото са такива трябва добре да избирате. То като поговориш с него му се вижда мирогледа. Какво, трябва от първата среща да почне с шамарите че да го усетиш какъв е? Ами гледай му отношението към по слабите, това е първият показател. Гледай колко е склонен да нарушава закона, това е признак за асоциациално поведение. Майките ви не ви ли учат на тези неща? Или само викат "гледай маме да е хубав и да е заможен"?

Не оправдавам насилието, казвам да не се хващате с насилници. Все едно да отида в махалата и да ме пребият. Престъпление ли е да ме бият? Разбира се. Малоумно ли е това, че съм отишъл там? Разбира се. Всеки нормален човек ще ме пита "е ти кво търсиш там?"

Хаха, не стига че им направиха измисления спорт официален, (плажен волейбол се играе на плажа за удоволствие от плажуващи) а те сега мрънкат за единственото нещо, което привлича изобщо някакъв зрителски интерес. След като им е сексистко да са по бански на плажа, да слагат бурките и панталоните и после да не мрънкат, защо няма пари от рекламни спонсори. Да се наредят до кърлинга, полото и останалите неатрактивни спортове и да си стоят там.

Простете ХАНДБАЛ, още по-безизвестен спорт от плажния волейбол. Това дори не се играе за удоволствие.

Капут!

PEYTSCH

Шалварите ще им подхождат повече, щото не са европейки.

Направо да пускат със скафандри...по-женствено е някак си...Феминистки безумия...

Си!

по бели чаршафи от глава до пети да излезнат следващия път...направо и от спорта да излезнат...да си търсят зрители и спонсори на начинанието им... плажен волейбол по неопрени- могат лига да си създадат ако искат

След като има правила трябва да се спазват. Ако правилата са криви, огат да се жалят в съд. Ако постъпиш на работа като сервитьорка в заведение, където сервитьорките са топлес, не можеш да кажеш, че не искаш да си показваш гърдите.

Както обикновено, феминистките не разбират дълбокия смисъл на нещата в света, мислейки си, че всичко е една голяма анти-женска конспирация. Истинската причина за тези правила в хандбала, а и в други спортове е, че спортът е комерсиализиран. Федерации, клубове и т.н. трябва да се издържат някак, и ако държавите не помагат, това трябва да сторят телевизионните компании. Но те предпочитат да показват това, което зрителите искат да гледат. По всяка вероятност международната федерация по хандбал (и други спортове) е сключила договор с компаниите, предаващи първенствата, с клаузи състезателките да излизат облечени именно по този начин, за да се стимулира зрителският интерес. Ако това се премахне, федерациите ще претърпят сериозни финансови загуби, което няма да е в интерес на никой.

Грешката е, че са им позволили да участват след като не са екипирани според правилата. Преди да се захванат с този спорт там някъде са с подписали и съгласили с правилника му.

Браво - както на норвежките, така и на Пинк, че ползва славата си да популяризира новината.