По етикета: 9 правила на модерната жена

С какви принципи трябва да се съобразява една дама днес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в днешно време, когато светът е изпълнен с простаци и неграмотници, кой ще оцени това поведение?

И те ще се увеличават все повече. Не ви трябват джентълмени

Няма дами. Има питбули феминисти, простакеси, истерички, алкохолички, к.ротрошачки. В най добрия случай нормални жени.

То някакви правила ужким всеки може да заучи и да оттренира. Относно принципите - то там пълна мъгла, не е за всеки.

Мъжете го местят, с отегчение, от такива кухоглавки като кАтрин и тебе, без значение на парите ви, правилата ви, "независимостта" ви... Друга работа са готините жени, пак без значение за нищо друго.

Туй е реплика към коментара на оная "дАма", ама друг път.

"Прави добро впечатление, когато оставите малко място между облегалката и гърба си." - всяка/всеки, която издържи поне един час в тази поза получава награда. Майтап, бе - получава болки в гърба и кръста. А между другото, позата се казва "да си глътнал бастуна".

Ако си изправен и стегнат и най-вече ако си свикнал, можеш наистина да изкараш часове в такава поза. Но е наистина нещо, върху което трябва да се работи от млада възраст. Въпросът е - защо?

:))) Май сте пропуснали едно от най-важните неща. Една истинска жена, една дама е преди всичко естествена. Тя никога няма да се напомпа със силикон, ботокс и подобни. Тя никога няма да си "опъва кожата" докато пъпчето й се появи като "естествена" трапчинка на брадичката... И само между другото - по етикет, жената, дамата, винаги поздравява мъжете първа. Защото не е възпитано от страна на мъж като срещне жена да я поздравява пръв - тя може и да не иска да демонстрира публично познанството си с него, което се "издава" с поздрава.

Мисля че грешите. Мъжът поздравява първи. а жената подава ръка, ако иска.

slaveina

Все по-малкок жени спазват каквито и да е правила, за по-младите момичета изобщо да не говорим. Под всякакво ниво.

Да роди и възпита правилно и достойно поне 2 деца

Възпитанието се случва с дейното участие на бащата, а не е изключителен прерогатив на майката.

А може ли жените у нас да научат и спазват правилата на етикета при такъв контраст с държанието на по-голямата част от мъжете? Невъзможно!

Може. Идея си нямаш как си гълтат граматиката, когато се държиш като дама - естествено и възпитано. А ако някой е не простак, а дивак и не забелязва, че не върви, то околните забелязват. Спокойното и възпитано отношение е като броня пред теб, отделно,че действа успокояващо и на самата теб, дори да не седиш на стола като бъкингамския лейди. Говоря от личен опит.

Да няма деца! (оттам-нататък, 'бем ти и модернизма, след като само след 1 поколение - 'ич нема да го има...)

За децата е нужен стабилен партньор. Никоя жена не би избрала перспективата да е самотна майка. И за детето е лошо това.

Тази статия я четох наскоро в друг сайт - дама.бг или подобно.

Образована съм в родината на Катрин, а правилата за съвременния мъж? Затова изкарваме пари и сме толкова независими, милион правила част от тях супер глупави за жените, а мъжете какво правят?