Почина пионерът на рокендрола Литъл Ричард (снимки, видео)

Отиде си пламенният изпълнител на “Tutti Frutti,” “Long Tall Sally” и “Good Golly Miss Molly”

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да почива в мир! Eдин по един големите музиканти си отиват! Остава само тяхната музика.

който не го харесва да си слуша славчо

Велика работа! Класика!

тия сигани с бели костуми???

Пак ли се довлече да осираш коментарите бе, санитарите пак са те изтървали. Хубаво ти бяха изтрили предишната тирада, нокътчето на малкия пръст на крака му на Литъл Ричард е сътворило несравнимо повече за човечеството от целокупното ти родословно дърво.

първо не са 'сигани,ма явно си толко ТЪП ТУЛУП, че и да ти се обяснява е загуба ня време.... тц, тц.....

Това е упадъчна музика и трябва да се забрани!

Да ви кажа ли нещо за американската музика без да ме разбирате погрешно. Удрям барабани и бях DJ дълги години по време на соца имах и криминално досие Лъскавината на америкснската музика от него време а като всичко останало. Възход и цъфтеж. А как се е стигнало дотам много не си задават въпроса нали. Никой не мисли откъде и зашо цъфти Америка. Там НИКОГА не е падала вражеска бомба, от всички войни водени на чужду територии те са извличали само полза, пари и мозъци. Така че докато Европа е смазана и ограбена от избягалите евреи, америка е цъфтяла. Я ми кажете 70-те и 89-те години когато Европа се пооправя ктде е американската и къде е европейската музика. Или можете да сравните Чикаго, Бостън, Супер трамп с Пинк Флойд, Лед Цепелин, Юрая Хиип,Форинър, Назарет, Блак Сабат и прочие... Виж ако ви харесва Мадона или Бритни Спиърс няма никога да не разберете.

Чък Бери , Много големият Мъди Мисисипи Уотърс , Биби Кинг , Бъди Гай и онзи ирландец - Гари Мур ! Блус , блус и след това рок .... Нас няма да ни има , земята ще е лунен пейзаж , но отнякъде ще звучи тази музика ......

Явно си много с историята на музиката за да даваш каквито и да е примери. В тоя случай по-специално няма по-добър - има и американски, има и англйски, има и европейски добри музиканти с велики хитове.

Само дъртия рептил Елизабет 2 не умира от естествена смърт. Тя ще живее до 200 г.

С преливане на млада кръв може доста да ти удължат живота но не до 200, до малко над 100. А Елизабет като си иде може такова мазало да настане по света, че няма и да се сетиш да плачеш за нея а би искал. Няма как да върши това, което върши и да го върши по красив начин но в крайна сметка го върши добре - и контролира в много по-голяма степен света отколкото на публиката и е казано да мисли.

Жалки сте: В своята автобиография, която излиза през 1984 г., Литър Ричард разказва, че неговият баща, който държал бар, бил застрелян в началото на кариерата му.

Кой по-точно е Литър Ричард? Не си ли четете статиите?

ВЕЛИК!!!

Един по един си отиват. Най-големите. В последните години си отидоха Фатс, Дорис Дей, Кени, сега и Литъл. Гледах видео с Джери, който също е в зенита на живота си. Тъжно ми е. Тази вечер ще си отворя папката с песните на Литъл и ще слушам в негова памет. Почивай в мир, Великане !

Респект към музикалните ти предпочитания

На 30г. съм. Баща ми ме научи. Отраснах с Елвис, Джери, Фатс Домино, Бил Хейли, Рой Орбинсон, Дийн Мартин, Пат Буун, Рики Нелсън, Рей Чарлз и мн други. Касетки, плочи, абе американска музика, събирахме махалата. Разбира се - Джордж Бейкър, Хъмпърдинк. Прекрасни времена. Сега вече на компа слушам тези великани, но ми е тъжно, че един по един си отиват. Поне наследството им ще живее вечно. Поздрави на всички почитатели на тази музика...

Мбухахахаха... Къде отидоха 80% от коментарите?!

Където им беше мястото - твоите бяха само глупави, щатният трол обаче оплеска всичко с кенефната си поезия (тая му мания вече с години я държа в ремисия но се случва да рецидивира както днес).

Я пак: =========== Ша кажа на леля Мери, дет чичо Джон, дрънка, че бил имал музиката... Да, ам ана чичо Джон му е гот... Ооуу, бейби, да, бейби... Ухаааа, бейби, Шима ли некой кеф тази вечер, а... Та... Дългата дръгнеста Сали верно е много сладка. Има си сичко, което му трябва на чичо Джон Ооуу, бейби, да, бейби... Ухаааа, бейби... Шима ли некой кеф тая вечер, а... Тъй... скивах чичо Джон с плешивата Сали. А той скива леля Мери да идва. И веднага се пръждоса по алеята... Ооуу, бейби, да, бейби... Ъхааа, бейби... Шима ли некой кеф тая вечер, а... Та... дългата дръгнеста Сали си е бързачка. Има си сичко като за чичо Джон. Ооуу, бейби, да, бейби... Ухааа, бейби... Шима ли некой кеф тая вечер, а... Ухааа... Шима некой кеф тая вечер, аха... Кеф, кеф, кеф... Ухаааа... Кеееееф! Шима некой кеф... Шима некой кеф... ======================= Мамо, мислиш ли, че ще пуснат бомбата? Мамо, мислиш ли, че ще харесат песента? Мамо, мислиш ли, че ще ми строшат топчиците? О, мамо, ще трябва ли да си построя стена? Мамо, да се кандидатирам ли за президент? Мамо, да вярвам ли на правителството? Мамо, ще ме хвърлят ли на огневата линия? О, мамо, не е ли всичко просто загуба на време? Тихо, детенце, на плачи! Мама ще сбъдне всичките ти кошмари. Мама ще те затрупа с всичките си страхове. Мама ще те пази под крилото си. Мама няма да ти позволи да летиш, но може да ти позволи да попееш. Мама ще пази детенцето на топло и уютно. Разбира се, че мама ще ти помогне да си построиш стена! Мамо, тя достатъчно добра ли е... за мен? Мамо, тя не е ли опасна... за мен? Мамо, няма ли тя да нарани твоето момче? О, мамо, няма ли тя да ми строши сърцето? Тихо, дтенце, не плачи! Мама ще провери всичките ти приятелки за теб. Мама няма да позволи на някоя мръсница да се промъкне. Мама ще пази чак докато ти влезеш. Мама винаги ще разбере къде си бил. Мама ще пази детенцето чистичко и здравичко. Ти винаги ще бъдеш маминото детенце. О, мамо... защо всичко е толкова високо... ===============

Музиката на бг хайлайфа хахаххаахахах

А ЗА ТЕБ - "СУЛИКО" НА ДЖУГАШВИЛИ

Голям образ, голям музикант. Вечна му памет!

Страхотен - и добре са се сетили в статията да сложат видеото с "Лусил", това му парче най го харесвам, страхотно е.

Люсил е изпълнявана и от Дийп Пърпъл.

Към пича с минусчето. Къф ти е проблемът ? Фактът, че дори Дийп Пурпъл са отдали респект към бащата на рокендрола не ти харесва ? Може да е било в ранен период, преди да основат направлението хард рок, но са имали уважение към големи музиканти.

DP правят кавър 1972год.- преди тях Бийтълс- 1963 год. Тези с минусите нямат друга радост.

Първият ми албум, който си купих през 90г. от "Унисон" беше на Литъл Ричард, а първата песен в него беше Good Golly Miss Molly”. На касета! Бях в 6-ти клас. Уникален изпълнител и музикант, лека му пръст!

... да почива в мир, но на 87 г. (дай Боже всекиму да живее поне до 87 г.) не е много не изяснена.

са минусите, за пожеланията за дълъг или?

... дълъг живот* или?