Пониженото съдържание на захар в някои алкохолни напитки не ги прави по-здравословни
Проучване сред 500 жени в Мелбърн установило как те възприемат питиетата
Обратно в новинатаКоментари - Пониженото съдържание на захар в някои алкохолни напитки не ги прави по-здравословни | Лайф.dir.bg
Коментари
"Макар участничките в проучването да са били предварително информирани, че продуктите са с идентично алкохолно съдържание, жените са посочили напитките с понижено съдържание на захар като по-слабо алкохолни." На 6-7 г. се затруднявахме с подобни задачи - Кое тежи повече : 1 тон памук или 1 тон желязо.
Първо наличието на захар в алкохола означава само некачествена фгерментациа особено ако е бира или вино. Второ алкохолът има калории все едно е олио и трето сваля кръвната захар усилвайки чувството на глад карайки да приемаме още повече калории с по правило калорични храни. И така алкохолът води до затлъстяване, освен това е и силен възпалителен фактор ако сте склонен към автоимунни реакции и до диабет щото въпросните калории трябва да се натикат в мастните депа, което го прави инсулинът