Проклетата пролетна умора е виновна за всичко
Как появата на топлите дни се отразява на децата и методите, с които да им помогнем
Обратно в новинатаКоментари - Проклетата пролетна умора е виновна за всичко | Лайф.dir.bg
Коментари
Като сте за естествените неща, защо не оставите организма да се адаптира със скоростта, която му е удобна? За помощ може да се предложат сезонни зеленчуци (в тях е най-вероятно да ги има нужните витамини) - и толкова. "За лечение на пролетната умора..." - хем ревете "голямата фармация" как ни тъпчела, хем и вашите писания - реклама след рекламата, но на "естествени съставки и биохрани". Същия дол дренки!
КРАЙ с пържолите !!!!!Работим усилено , да Ви доведем до положение , когато ще ядете САМО Чия и зиме и лете , и тогава няма да има от какво да се оплаквате !!! Това е демокрацията - Пържолите и кюфтетата са полезни само за малцина , а за Вас са вредни и трябва да сте благодарни и на Чията докато я има !!!!!
Путин е ВИНОВЕН - Той е създал пролетната умора !!! Веднага да му се наложат санкции !!!!
не знам защо ,но някои полу изгоряли храни са ми по вкусни... направо неустоими... зелеви сърми, препечено месо, почти изгорели филийки обилно натъркани със скилитка чесън...
Отлично! пролетната умра, според тази леличка се лекува с ядене! чесън, филийки или сърна от нам си кво си! боже боже... а чистия въздух (то всофия няма), а движението? а организиранрто на приятни емоции? бе! да ядем боклучаци със странни имена за пролетна умора! ку-куууу
Пролетната умора, според мен, без да претендирам за изчерпателност да бъда слушан, настъпва с повишение на температурата. При затопляне , за да компенсира температурния баланс, организъм отделя вода чрез пот и урина. С обезводняването излизат микроелементи като фосфор, желязо, магнезий и витамини. Важното е като се осъзнае причината за това да се ядат такива храни. На първо място коприва със сиренце и масълце. Яйца със сиренце, кисело мляко със сушени боровинки, месо от месарница. Най- обикновените пресни храни вършат най- добра работа. И наобратно всичко препработено заради вторичността си не е много добро решение. В спанака няма обещаваното желязо , но има други вещества. В пресните лук и чесън има. Добре е да се има предвид, че витамините от пресни сезонни храни са приритет. Или ако готвите месо пресната салата с лук или пресен чесън с кисело мляко вършат много добра работа. Медът с кисело мляко е като благословия за народа ни междувпрочем. Нуждата от енергия , обаче не трябва да ви подвежда. Който има наднормелно тегло, просот трябва да вкара витамини , минерали и микроелементи чрез зеленчуци като задължително трябва да не яде захариди през това време. Такива храни са картоф, ориз, бял и черен хляб /има ли пшеница- все едно какъв е цветът/. И НИКАКЪВ АЛКОХОЛ, който е бъкан със захариди! Ако се яде месо, яде се само със зелена салата и без захариди. Една седмица две. За по- болните повече. Пролетната умора съвпада с Великденските пости. Народът не е ядял "стоката" и е постил, затова е бил здрав. Но постите едно време не са като днешните. Днес напрежението е такова, че се яде бързо храна, която ни се поднася и готви от други хора. Тази храна е изгодна за продавачите и хранителната промишленост, но не е годна за здравословно хранене. Всички пици и хляб при пролетна умора не помагат. само чисто месо, пресен лук, чесън, кисело мляко вършат нужната работа. Пълно е със захари, които ни заобикалят- вафли, туиксови, шоколади и т.н. Всичките те трябва да се пропуснат поне до средата на Юни.... Солта. В случая солта от солницата върши нужната работа. Сложената сол в храната буквално влиза в продуктите като картофи, ориз и месо и се разтваря. По- добре през този период да си посолиш, отколкото да поемаш в повече и да не усещаш вкусовете. През пролетта храните ни са по- острички заради пресните лук и чесън, затова солта е по- добре да се сипе върху тях преди ядене. Солта има важно значение върху водния баланс на тялото. Който иска да отслабва пролетта е чудесно време , защото сипваш по- малко сол и излизат захаридите и сланините и не пиеш алкохол, който пречи на разграждането на храните. Общо взето алкохолът пречи на химическите елементи да се придвижват из тялото при забавения метаболизъм и затова спирането на алкохола през пролета помага при отслабване за всички случаи, ако има и някаква болест. Затова, едно време, българинът основно пие през есента доде дойде време да оре земята и да извежда стоката на паша. Който работи живее много по- дълго от онези, които не извършват дейности.
Този път сте помислила за повече вариянти. И за родителите без време. Хубави са идете за храна но едва ли родителите ще имат време да мислят за чията и ментата. А пък децата лукът освен на салата едва ли в друг вариянт ще го консумират. Иначе, най-добре децата да идат в планината или на село някъде.
За малко да помисля, че ДИР-а днес ще ни спестят „ тази иначе толкова интересна рубрика “.....Ама не....
Махнете Лятното часово време и Пролетната умора ще изчезне. Това с пролетната умора е невероятна тъпотия. Защо няма Есенна умора?
Защото организмът е зареден с енергия от лятото. Смяната на часа ще бъде премахната през 2020. Иначе описаното в статията си е меко казано смешно. С тази закуска....
Изобщо няма такова нещо.Ако някой са по уморени то е от обезвреждането през зимата и повече активност през пролетта
Обезвреждането през зимата. Ко?
Ами правилно е! Зимата някои имат кофти обезвреждане, защото заради обездвиждането им страда разпространението на химикалите в организма, а от там и детоксикацията и дефекацията. Казано простичко - задръстват се с ла*на. И понеже последните все пак трябва да избият някъде... на някои в ръцете и драскат глупости, на други през устата и пак същата.