Проклетата пролетна умора е виновна за всичко
Как появата на топлите дни се отразява на децата и методите, с които да им помогнем
Обратно в новинатаКоментари - Проклетата пролетна умора е виновна за всичко | Лайф.dir.bg
Коментари
Изобщо няма такова нещо.Ако някой са по уморени то е от обезвреждането през зимата и повече активност през пролетта
Махнете Лятното часово време и Пролетната умора ще изчезне. Това с пролетната умора е невероятна тъпотия. Защо няма Есенна умора?
За малко да помисля, че ДИР-а днес ще ни спестят „ тази иначе толкова интересна рубрика “.....Ама не....
Защото организмът е зареден с енергия от лятото. Смяната на часа ще бъде премахната през 2020. Иначе описаното в статията си е меко казано смешно. С тази закуска....
Този път сте помислила за повече вариянти. И за родителите без време. Хубави са идете за храна но едва ли родителите ще имат време да мислят за чията и ментата. А пък децата лукът освен на салата едва ли в друг вариянт ще го консумират. Иначе, най-добре децата да идат в планината или на село някъде.
Пролетната умора, според мен, без да претендирам за изчерпателност да бъда слушан, настъпва с повишение на температурата. При затопляне , за да компенсира температурния баланс, организъм отделя вода чрез пот и урина. С обезводняването излизат микроелементи като фосфор, желязо, магнезий и витамини. Важното е като се осъзнае причината за това да се ядат такива храни. На първо място коприва със сиренце и масълце. Яйца със сиренце, кисело мляко със сушени боровинки, месо от месарница. Най- обикновените пресни храни вършат най- добра работа. И наобратно всичко препработено заради вторичността си не е много добро решение. В спанака няма обещаваното желязо , но има други вещества. В пресните лук и чесън има. Добре е да се има предвид, че витамините от пресни сезонни храни са приритет. Или ако готвите месо пресната салата с лук или пресен чесън с кисело мляко вършат много добра работа. Медът с кисело мляко е като благословия за народа ни междувпрочем. Нуждата от енергия , обаче не трябва да ви подвежда. Който има наднормелно тегло, просот трябва да вкара витамини , минерали и микроелементи чрез зеленчуци като задължително трябва да не яде захариди през това време. Такива храни са картоф, ориз, бял и черен хляб /има ли пшеница- все едно какъв е цветът/. И НИКАКЪВ АЛКОХОЛ, който е бъкан със захариди! Ако се яде месо, яде се само със зелена салата и без захариди. Една седмица две. За по- болните повече. Пролетната умора съвпада с Великденските пости. Народът не е ядял "стоката" и е постил, затова е бил здрав. Но постите едно време не са като днешните. Днес напрежението е такова, че се яде бързо храна, която ни се поднася и готви от други хора. Тази храна е изгодна за продавачите и хранителната промишленост, но не е годна за здравословно хранене. Всички пици и хляб при пролетна умора не помагат. само чисто месо, пресен лук, чесън, кисело мляко вършат нужната работа. Пълно е със захари, които ни заобикалят- вафли, туиксови, шоколади и т.н. Всичките те трябва да се пропуснат поне до средата на Юни.... Солта. В случая солта от солницата върши нужната работа. Сложената сол в храната буквално влиза в продуктите като картофи, ориз и месо и се разтваря. По- добре през този период да си посолиш, отколкото да поемаш в повече и да не усещаш вкусовете. През пролетта храните ни са по- острички заради пресните лук и чесън, затова солта е по- добре да се сипе върху тях преди ядене. Солта има важно значение върху водния баланс на тялото. Който иска да отслабва пролетта е чудесно време , защото сипваш по- малко сол и излизат захаридите и сланините и не пиеш алкохол, който пречи на разграждането на храните. Общо взето алкохолът пречи на химическите елементи да се придвижват из тялото при забавения метаболизъм и затова спирането на алкохола през пролета помага при отслабване за всички случаи, ако има и някаква болест. Затова, едно време, българинът основно пие през есента доде дойде време да оре земята и да извежда стоката на паша. Който работи живее много по- дълго от онези, които не извършват дейности.
Демек, викаш, организмът е батерия - лятото се зарежда, зимата се разрежда. Та да те питам, разбирач такъв/такава, ония народи там на юг, при вечното лято, те не ядат ли и дали са си вечно заредени? Сподели нещо от личен опит, може би са те пробвали ;)
Ами правилно е! Зимата някои имат кофти обезвреждане, защото заради обездвиждането им страда разпространението на химикалите в организма, а от там и детоксикацията и дефекацията. Казано простичко - задръстват се с ла*на. И понеже последните все пак трябва да избият някъде... на някои в ръцете и драскат глупости, на други през устата и пак същата.
Отлично! пролетната умра, според тази леличка се лекува с ядене! чесън, филийки или сърна от нам си кво си! боже боже... а чистия въздух (то всофия няма), а движението? а организиранрто на приятни емоции? бе! да ядем боклучаци със странни имена за пролетна умора! ку-куууу
не знам защо ,но някои полу изгоряли храни са ми по вкусни... направо неустоими... зелеви сърми, препечено месо, почти изгорели филийки обилно натъркани със скилитка чесън...
Путин е ВИНОВЕН - Той е създал пролетната умора !!! Веднага да му се наложат санкции !!!!
КРАЙ с пържолите !!!!!Работим усилено , да Ви доведем до положение , когато ще ядете САМО Чия и зиме и лете , и тогава няма да има от какво да се оплаквате !!! Това е демокрацията - Пържолите и кюфтетата са полезни само за малцина , а за Вас са вредни и трябва да сте благодарни и на Чията докато я има !!!!!
Като сте за естествените неща, защо не оставите организма да се адаптира със скоростта, която му е удобна? За помощ може да се предложат сезонни зеленчуци (в тях е най-вероятно да ги има нужните витамини) - и толкова. "За лечение на пролетната умора..." - хем ревете "голямата фармация" как ни тъпчела, хем и вашите писания - реклама след рекламата, но на "естествени съставки и биохрани". Същия дол дренки!