С дете на ресторант? Седем идеи за игри и занимания на масата

Тъй като малчуганите задържат вниманието си върху една тема за сравнително кратко време, подготвите в малка раничка арсенал от възможности, които да изваждате и разменяте в хода на вечерта

Обратно в новината

Коментари - С дете на ресторант? Седем идеи за игри и занимания на масата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата нямат място в ресторант.Не съм отишъл там да слушам ревовете и крясъците на някакво говно.

Тръгнали сте всички да спорите, като истината е проста: Първо има разлика между Бар, клуб, ресторант и кръчма. От горе изброените само ресторант е мястото, където трябва да се осигури спокойствие на гостите, докато се насладят на престоя си. Няма значение възрастни или деца - всички, които създават дискомфорт на посетителите трябва да бъдат помолени да спазват добрият етикет или да напуснат и да отидат на кръчма например. Това се отнася както за невъзпитаните деца, така и за шумните компании от възрастни. Ако детето ти е възпитано, а в повечето случаи даже по-добре от някои възрастни, не виждам причина да не го водиш със себе си на ресторант и да продължаваш да го учиш на добрия етикет обноски на въпросните места!

Спрете да въздигате децата като богове децата не са боговете са равни са всички останали пред закона най-малкото по конституция всички са равни пред закона нито имат повече права да вдигат шум и някой да им търпи простотиите пишат сити истериите и ненормалните изпълнения така че ако обичате да не пълните нета с такива идиотски статии всички са равни и трябва да се спазва възпитанието правилата тишината и спокойствието на всички

Следващия път вместо играчка, ще нося на детето конституцията да я чете в ресторанта, та да знае как да се държи :)))

Съвременните деца с адски невъзпитани шумни и на моменти дори и зли как може постоянно да се възпитава от тях чувството че са богове и да се чудят хората как да им угодят при положение че те потъпват основни човешки права с шума който вдигат крайно е време е да се вземат мерки в тази посока никой не е над закона престанете да ги гледате едно време ние въобще не бяхме шумни истерични като тях два шамара и са укротяваш а сега тях не сме спряха да ги докоснат на к'во прилича това да ги възпитават по-строго

Това не са съвременните деца, а съвременните родители-първенюта, които не са си свършили работата като възпитател. Същото се отнася и за шумните невъзпитани компании, които с пияният си висок тон и просташки смях пречат на останалите гости на ресторанта! Всеки уважаващ себе си ресторант има разпоредители, които отговарят за опазването на спокойната атмосфера и имат инструмент за справяне както с разглезените деца, така и с разглезените възрастни!

Парвенютата, бг-мамите и др . подобна сволоч надигнаха глас. Извадете си гърдата и кърмете в ресторанта - може и на посетители да дадете, ненормалници без възпитание и такт.

като гледам тия идиоти -родители на снимката, по-скоро трябва да пишете статия за държанието на родителите в ресторант - зинали - - може нешо неподходящо да лапнат

Пуснаха ви една статия с цел да се избиете с думи по между си и се получава:))) Тая статия не я прочетох, щото сигурно е пълна простотия, но предполагам имат предвид заведения тип семейни за бързо хранене - пицарии, Хепи-та от сорта. За ресторант, ресторант, вече да водиш малки деца, освен ако няма определен повод не върви наистина. Първо децата едва ли ще оценят Ризото артишок и черни трюфели и ненам си кво още, а и едва ли ще има нещо подходящо приготвено като за деца. А ако има детско меню , според мен вече попада в друга категория тип семейно заведение . Второ ти отиваш на ресторант да се разтовариш, да обърнеш внимание н половинката си , че освен родители сте и партньори и тн., а не на поредната семейна вечеря. Поне това са моите разбирания. Тоест трябва да си има заведения различни категории тип семеен и ресторанти. Тоест знаеш ако отидеш в Х вероятността , че ще се натъкнеш на деца е голяма, а ако отидеш в У няма такава веротност. Но явно при нас в България ни е широко около врата , ако на ресторант се ходи с повод или без повод, в другите държави тва е спорадично явление или трийт дето му кават. Има и друго нещо в нашата култура от едно време е нормално да мъкнеш децата с теб по нощите на гости, ресторанти, новогодишни празненства и тн. В други държави това е немислимо, вика се детегледачка и чавето е завито и спи в 8 часа най-късно.

Във всеки ресторант по света, включително и Мишелин, може да ходиш с детето си. Как се държи то е лично твоя отговорност, също така, никой нормален родител няма да отиде след 6 с дете на ресторант, освен ако не е празненство по повод и детето е сред поканените. Ако искаш да заведеш половинката си на ресторант - просто го направи след 6.

Е аз какво съм казал - същото , но да сме на въпреки:) Разбира се , че може да заведеш детето си в ресторант и с три мишелина. Но за чий? Детето ти ще оцени ли шедьовър от микрокулинарията например? И не, не във всички ресторанти се допускат деца, дори да не е директно залепена забранителна табелка, просто обявяват възпитано при резервацията "we strongly discourage"., и просто ти отказват резервация , ако пренебрегнеш съвета, щото са overly booked for the next 6 months.

Децата са си деца и си искат и заслужават своето. От родителите се изисква малко здрав разум да преценят къде е подходящо да ги водят със себе си и къде не. Това, че самите те са свикнали на постоянна врява и безпорядък, не означава, че другите гости на заведението са длъжни да търпят.

Не точно, резервираш си без проблем. Повечето Мишелин също. Ако не си си свършил работата като родител и детето ти е невъзпитано ще те помолят да излезете, за да го “усмириш” и ако не можеш, едва тогава ще ви помолят да напуснете! Какво ще яде моето дете на такъв ресторант е лично мое решение и на никой друг. Какво ще “разбере от това което яде” ще учуди закостеняло мислещи като вас. Да кажем само, че добрият вкус се възпитава!

Напротив не ми е закостеняло мисленето, а съвсем рационално и трезво и балансирано. Ако взема решението да не заведа 3 годината си дъщеря и 5 годишния си син на вечеря, примерно в Osteria Francescana, не означава, че съм консервативен кон с капаци, а означава , че не съм снобар, или по-лошото първеню с претенции, щедро облицовани в пайети и кристали сваровски. За всяко нещо има подходящо време и възраст да запознаеш децата си , включително и с определен тип кухня.

Казах, това какво правя с децата си е мое решение, и ако вашите ще се държат некултурно не ги водете. Моите са възпитани добре, а възпитанието в различните кухни тук започва още от детската градина.

Едно си баба, знае, едно си баба знае. Първо се впускате във внушеия, че съм ограничен , сега пък ми били некултурни децата.:)) Никъде не говоря в постовете си , за възпитание на децата в смисъл на добри маниери, като причина да не ги заведа в даден ресторант. Вие разбира се, че може да ги водите , където поискате, или поне може да се опитате. А това за детските градини доста ме съмнява, че биха сервирали на 2-3 годишни меню с молекулярна кухня примерно. Но хей - нищо не би трябвало да ме изненадва, Щом това "тука " , където сте Вие, са поели призванието да образоват децата , може пък в действителност да им правят фрикасето с бели трюфели, а пилето да е Poulet de Bresse, а крем карамелът да им сервират под формата на мъниста , поръсени с ядливо злато. Тогава да има , резон да ги водите навсякъде, защото няма опасност да се пулят неодобрително на чинията с две листенца салата, едно крутонче за цвят за 200 евро , образно казано, и да питат, а къде са ми пържените картофи, . Хайде със здраве!:)

Спете спокойно - не водя децата си на ресторант с “молекулярна кухня”, така че няма опасност да се засечем! Ако това намирате за ресторант - прав ви път! Имах предвид съвсем друго под различна кухня, но няма смисъл да се мъча да ви обяснявам. И между другото вие сте този който започна да обижда всички родители на “парвенюта”, както и самите деца. Така че моля не се чудете, когато някой нападне вас словесно….

Дават им телефона, таблета и се кротват..Де ти съвременното бъдеще на България, ще седи да оцветява книжки, да решава задачки и такива отживелици. Аз такова нещо не съм видял в нито един ресторант. Или тичат наоколо като моторетки или са зомбирани в екран . Мен не ми пречат, ако търчат наоколо- абстрахирам се и си гледам чинията, щото- ръната праи борбата:)))

Не искам да ви гледам сополивите ревящи деца когато съм на заведение.

Хахаха Малеее или ще си някаква "майка" или вече си била такава...

Не може да е майка тва!

Ми недей ги гледа бре, Ванче. Гледай си в паницата!

Няма по-дразнещо нещо от разглезените деца в ресторант. Търчат, пищят, разливат и се лигавят под гордите погледи на родителите. Децата нямат място в ресторант - разбирайте вечерно време, а не заведения за бързо хранене. От 10-15 години изникна мотото: "ние навсякъде ходим с децата си" и като завлачат по самолети и круизи бебета, сменят памперси на масата в заведенията и т.н. Не давайте идеи как да забавляваме децата там, където не им е мястото. Така както в детските кътове не ходят старци, хайде осигурете ни спокойствие да се наслладим на храната и компанията.

И какво предлагаш, като имат бебе хората да си стоят вкъщи? Да не ползват самолет или да не ходят на круиз? Отвратително изказване, дискриминиращо родителите, а по-лошото е колко плюсове имаш нацъкани!

А не е ли дискриминация, да ми се домъкнеш в ресторанта с чаавето си и цяла вечер да му слушам ревовете и крясъците!? Ти ли ми плащаш сметката? Като имаш 100 лева за ресторант, ще имаш и 20 лева за детегледачка! В противен случай ходи на ресторант в детската градина! Аман от навлеци като вас навсякъде!

Ами не е! И ресторанта не е твой, за да ти се домъкна. Като не искаш да виждаш деца ходи на клуб!

Смешник, не всеки може да остави децата някъде/на някого. Това, че ти имаш негативен опит и наблюдения от някакви разлигавени деца или родители, които не им обръщат внимание, не означава, че те не трябва да излизат и да се учат как трябва да се държат на публични места.

Как трябва да се държат на публично място се учи в къщи и когато са готови, тогава се ходи на ресторант! Какъв си ми ти, че за МОЯ сметка ще си учиш децата, как да се държат на такива места!? П.с. Толкова им писна на хората от такива като вас, че вече по цял свят се предлагат хотели, в които не се допускат деца под 12 годишна възраст и разните ви там домашни любимци.

Такива Хотели се предлагат от много отдавна! И причината е коренно различна. Като гледам изказа ви, добре, че сте “От Далече”.

Аз отивам на ресторант за да хапна, пийна, да си побъбря с някого и да рзтоваря! Много ми лазят по нервите разни съвременни родители, които ходят по ресторантите с децата си и ги оставят да правят, каквото си искат, включително да бягат и да се гонят, да крещят или да реват! Не, благодаря!

Аз отивам на ресторант да си хапна - много ме дразнят разни, дошли да побъбрят с приятели! Смехът им и коментари на висок глас са супер дразнещи!

Проблемът ти не са децата а въпросните родители, които не им обръщат внимание.

Нека позная, ти си от тези, които се оплакват, когато съседите ти имат гости с деца. Тогава сигурно би коментирал ТЕЗИ ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗНАТ НАВЪН ДА ЯДЪТ И ДА СИ ГОЯОРЯТ. АЗ СЪМ СИ ОСТАНАЛ ВКЪЩИ ДА СИ ПОЧИНА И НА ТИШИНА ДА СИ ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ....

С цялото ми уважение към списващите в тази рубрика (обикновено със заключени коментари) - може ли да се пусне едно гласуване дали да съществува въобще. Дайте глас на народа! Хората нямат пари да си заредят хладилника, а вие пускате статия как да си забавляваш детето в ресторанта….Извинявайте, но това е дразнещо и нагло!

Повечето такива статии са скрита платена реклама - няма да ги спрат.