Яйцата подобряват усвояването на полезни съставки в салатите

Включването на яйца в салатите подобрява усвояването на полезните съставки от суровите зеленчуци.

Обратно в новината

Коментари - Яйцата подобряват усвояването на полезни съставки в салатите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди години един приятел - софиянец от село, ме поведе да ми покаже родния дом. "И мама ще ни направи омлет! От пресни яйца. Да видиш!" - вика. От вратата още пита майка си колко яйца има. Брои ги бабата - 29. "Прави два омлета!" - вика й нашия - "Тоя за мен да е големия - с 15". А на мене - "Ти ще ядеш 14, че да не се товариш". Ядох аз омлет от 14 пресни яйца. И да ви кажа, от тогава омлетът ми стана любимото ядене. Сам си го правя, но първо му пръжвам стотина грама шунка на ситно, поръсвам я с кашкавал на ситно, после 3 яйца отгоре разбити с поовечко солчица, допържвам и давай. Три яйца, защото жената като види в хладилника да липсват повече от 3 - скандал, вредно било. Затова понякога ходя специално да си купя 5-6. Забравих да кажа, че аз съм пенсия, а жената има още много да доработва, така чее ... Тя не обича омлет. А салатката - вечер ...