10 правила за щастлив живот от Вивиан Уестууд

Непокорната и необикновена дизайнерка Вивиан Уестууд споделя своите собствени правила за щастлив живот:

Обратно в новината

Коментари - 10 правила за щастлив живот от Вивиан Уестууд | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилото да си щастлив е едно - бъди себе си.

За първи път чета така простичко исказани правила за постигане на щастлив живот. Някои хора написват (и продават) за това книги от по минимум 500 страници. Абсолютно се съгласявам с правило 9: любовта трябва да се случва лесно и от самосебе си. Ако една любов изисква много жертви, накрая се оказва, че тя не ги е заслужавала. Останалите правила приемам на доверие, като при гадателка - познае ли ти едно лично нещо, оттам нататък вярваш на всичко казано. :-)

Така е, да, но за съжаление лесно се получават нещата с някого, който не искаме и трудно или невъзможно с онзи, когото желаем. В повечето връзки само единият има чувства, другият прави компромис. В живота е така - никога не се получават нещата, с този когото искаш, а с някого, който не ти е на сърце. Това е реалността. Колкото по-рано човек го приеме, толкова по-добре за него, разочарованията ще са по-малко. Или както бях чел в един коментар относно браковете - "Никой никого не обича или поне при 90% от двойките е така. Никой не ти е обещал, че ще те обича завинаги- хората се променят. Може да остане с теб по куп причини, но никой не е собственик на сърцето и мислите ни. Това се отнася и за двата пола." Тъжно, но истина....

тази нощ гледах интервю на една прекрасна жена ( за разлика от тази баба) - Тина Търнър при Опра Уинфри. Тина каза, че цял живот е спестявала, за да може, когато вече не работи, да живее добре. Ето една искрена и почтена жена. Не вярвам на 'изхвърлянията" на оранжевата баба - " не спестявай", "харчи". Другите и глупости не коментирам. А още по-жалки са тези, които и вярват и се възхищават на глупостите и.

Точно пък на тина й се е налагало да спестява, баш ...

е една маймуна - черна. А тази бабка ми хареса с изказванията си.

Ако искаш я харесва.Но не можеш да казваш,че са жалки тези,които я харесват.И ти може да си жалка,че харесваш тази рокля,а не друга,която аз харесвам.

...тези съвети изглеждат нормални, но все ми се струва че не са приложими за всяка социална среда и група.По принцип всичко зависи от човека, но я се опитайте да бъдете "човек"...в Уганда например.Щастието зависи от нас, но и от средата.Поживях малко в Англия, в северната им провинция.По сладкарниците гледаш 80-годишни бабички, които са се събрали на компании като млади момичета и се радват на живота.Нищо общо с нашите "пенсии".Там няма стрес, перфектна социална система, грижа за хората.Хората се радват на живота и умеят да се забавляват.Тези съвети са в главата на един безгрижен човек, който е осигурен материално, живее в охолство и може да философства и да се вгледа в себе си.Например - в какво по-смислено да вложа парите си???/защото ги имам/, защо да пестя/когато имам достатъчно/, обичам да пътувам/мога да си го позволя/ и т.нт. - ясно е, че тези правила не могат да се спазят от всички. Аз си мисля, че няма универсални правила, всеки човек е отделна Вселена, а опитът, разочарованието, болката, надеждата създават правилата....убеден съм, че има още 10 пъти по 10 правила за щастлив живот: ) - например: 1.да си жив.2.да си здрав.3. да чуваш смеха на детето си.4.да се насладиш на тишина и спокойствие с любимия човек....и т.нт....

Прав си, бро.

Това, което пишете, не са правила. а по-скоро някакви състояния, някакви жизнени условия, за да има щастие. Правилото би било това, което трябва да се направи, за да е човек жив, правилото, което спазва ,за да е здрав, как трябва да живее и къде , за да има спокойствие.

уместна забележка....но за постигане на тези състояния може да се "спазват" и други правила, нали? няма рецепта за щастие....

Много ме кефи....ако на нейните години запазя този дух ще съм ПЕРФЕКТНАТА ЖЕНА

Тая бабка изперкала кви глупости е написала бе?

Аз точно тези правила си ги спазвам, но си имам и мои, като: не робувай на догми и предразсъдъци, на страхове и чужди мнения, бъди различен, без да ти пука как те оценяват околните, търси интересните с духа си хора и др.

Празни приказки, напълно абстрактни съвети. В крайна сметка, за да ги изпълниш докрай си ограничен от собствените ти възможности и умствен потенциал.

Правилото, е че ако си богат и не ти се налага да работиш, автоматично ставаш щастлив. А ако трябва всеки ден, 9-5, да бачкаш, е много лошо ...

Поправка - ако си богат и можеш да правиш, т.е. да работиш каквото си искаш. Да не работиш не си е работа, човек!

Познавам богати хора и трябва да ти кажа, че си далече от истината.

Тъй ли ... въйй

В. Уестууд е тотално изперкала. За да си щастлив не са ти нужни правила, а цели 10, на мен лично, ми идват прекалено.

Парите ми са вложени вкъщи, в дрехите, във вечерите, дори във фалшивите приятелства. Но богатството ми е в пътешествията. Моите пари са инвестиани в Топлофикация, Софийска вода и още две-три вериги за хранителни стоки, но и моето богатство са пътешествията, които никога няма да се осъществят...

Това са правилата за живот на всеки нормален, обичащ и уважаващ себе си човек.Живей днес, тук, сега, обичай и уважавай себе си , за да те уважават и другите.Грижи се сам за себе си , за здравето си, за потребностите си... И какво се получава??? :))) Вивиан Уестууд е най-нормалният човек! :)))

Правилата звучат страхотно, но съвсем друго е да се приложат в реалноста. Според мен, отиват повече на дизайнер-милионер. Ако не си в такъв си просто поредния лузер.

Аз си имам свой живот, който ми харесва и не искам живота на някой друг. Стига с тези правила на този и онзи!!!

Съжалявам, но според келтския хороскоп съм роден моралист. Бъди себе си ми хареса.

pilcho

Парите ми са вложени вкъщи, в дрехите, във вечерите, дори във фалшивите приятелства. Но богатството ми е в пътешествията. Хехе, все едно аз съм го писала :) Само ще добавя, че парите ми са инвестирани не само във фалшивите, но и в истинските приятелства. Няма нищо по-приятно от това да зарадваш любимите хора!

Каква е тази снимка,какви са тези съвети? Хаос някакъв,като на един объркан,лутащ се и той не знаещ какво търси и иска човек,отнесен от вихъра,живеещ ден за ден...Поне на мен такова впечтление ми направи написаното в статията.

тая се интересува единствено от себе си. Дали има деца , внуци? Според нея цялата световна литература не струва пукнат цент. Зяпнала е та натъпче всичкити си дупки с кеф. Предполагам, че е хамериканка.

Много добре казано! Браво! Ще допълня специално за жените във връзка с отношенията им с мъжете, че най-привлекателното качество у една жена е достойнството й. Няма нищо по-секси от жена със самочувствие, която харесва и обича себе си, уверена е и не чака някой мъж да дойде и да я направи щастлива. Тя не тича след мъжете, не се отказва от собствения си живот, за да преследва някой мъж. Никога няма да позволи на мъжа да си мисли, че я притежава изцяло. И ще отстоява себе си, когато той прекрачи границата. Тази жена винаги е интересна и е предизвикателство за мъжа. Тя е с някого, защото така е пожелала. Но сама за себе си тя се чувства уверена, свободна, силна и щастлива.

Това от някой роман ли го преписахте? Действителността е съвсем различна.

Да, любими мисли от книга са, но при мен и на практика нещата ми се получават. Просто съм такъв характер и мъжът ми продължава да се старае вече 15 години. Или както завършва книгата "Доброто момиче се стреми да спечели мъжа, затова постоянно се старае. Някои жени се стараят цял живот". "С лошото/или момичето с характер/ мъжът никога не е сигурен дали я е покорил напълно, затова той се старае. Някои мъже се стараят цял живот"

дрън-дрън - ярина!

Точно!

Много мъже харесват по-крехки и нежни жени, които ги карат да се чувстват, общо казано, като "силни спасители".

ами за нея може и да е това щастието. за други обаче е нещо сuвсем друго. затова е тuпо да даваш савети, ако никои не ти ги иска-точно друга форма на размахване на прaст.

Първо - журналистите са й го поискали. Второ - ясно пише, че са собствените й правила.

Никой не ти е давал съвети..и като не приемаш чуждото мнение, защо изобщо го четеш!

ами за да разбере че не ги приема, умнико!

Харесва ми!

много ми хареса казаното от тази жена

С две думи - бъди естествен, живей просто и се усмихвай повече :)

Истинско и просто ...

И доста откачено...Някаква изкукала бабичка ще си предлага правилата, айде сега....Още повече, без никой да й ги иска, защото едва ли някой иска да прилича и изглежда като нея.....