Коментари - Стелан Скарсгард за "Чернобил": Плашещо е да не се признават грешките | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фукупима също е с грешен дизайн, даже много повече от Чернобил! Да направиш атомна централа на брега, където има по всяко време възможност от цунами си е пълно малоумие! Отделно е тотално сгрешен дизайна на защитните мерки на реакторите! Все още не могат да спрат изтичането на радиация! То и не знаят как! Това е най-голямата катастрофа в историята! Жапаните пак да използват американски сгрепшен дизайн за още някоя атомна централа та след като аварира да облъчи и останалия свят!

РОСАТОМ вече има прекалено много поръчки за атомни централи по света и това бърка в здравето на саксоните! Те по принцип след космическата, са изостанали и в атомната надпревара за мирни цели. Руснаците са много напред от тях. Но измислят накякви пропагандни сериали, колко опасни са руските централи! А в същото време при тях има също много големи аварии. Отделно Фокушима е с американски дизайн, който е тотално сгрешен. Освен че е направена на неподходящо място, не са направени и избрани подходящи системи за сигурност при авария! Половината свят е заразена с радиация оттам! Но е редно сега руснаците да направят сериал за там! И да се каже всичко както е ! Впрочем още изтича радиация от фокушима, защото не знаят какво да правят- нито саксоните, нито жапаните!

РОСАТОМ строи централи с РУСКО финансиране, в корумпирани държави като Турция и ЮАР. Ако американците бяха решили- руската атомна индустрия щеше да там където е гражданското самолетостроене.

Ама разбира се, че така щеше да бъде! Ама в мокрите ти сънища! То защото американците не си продават боклуците на корупционни държави- пример 8 изтребителя за 4 милиарда?!!!! Точно където са корумпираните държави там и са сащ! Настават трудни времена за ноинг, има доста върнати поръчки, а ми приказваш за руското самолетостроене? Та боинг го е страх от еърбъз и почнаха санкции! Това, че налагат със сила стоките си е другата страна ана монетата! Някъде да си видял Русия да кара насила някой да купува нещо от нея? Не! Но и спор няма, че американците дишат прахта на руската ядрена индустрия! Росатом строи и в КИтай и в още много други "корумпирани" държави!

Страните купили Ф16 ще да се най-корумпираните - разните там Белгии и Холандии, а не Бангладеши, Турции и Беларрусии строящи руски реактори. Иначе за Боинг времената не са леки наистина - не е лесно заради постоянно нарастващото търсене да се увеличи производството от 700 на 1000 самолета годишно, въвеждане на нови технологии и пр. За сравнение - СССР в разцвета си правил по около 150, а днес колко? Жалка история.

Между януари 1962 и януари 1971 ВВС на САЩ изсипват над Виетнам повече от 45 милиона литра Agent Orange, отрова срещу растения, съдържаща диоксини. Освен това пръскат още 27 милиона литра други хербициди. В резултат на това загиват милиони виетнамски селяни, предимно жени и деца. И до ден днешен, след 48 години, се раждат деца с деформирани телца и със забавено умствено развитие. Така че ни ми хвалете американците!

эакупуваме американски самолети а днес ще преговаряте с чернобил да ни прави Белене или китай ,те кола не могат да направят а аец ще строят спрете се эахвърляте теэи отлежали вече радиатори вече 20 години и не ги наричайте реактори,да сме в ЕС и да не иэполэваме високи технологии като СИМЕНС ФОКУШИМА ЧАПАРАл ФИЛИПС

Да, плашещо е да си поръчаме руски реактор за сеизмично активна зона каквато е Свищовско и да не се признават грешките. И да продължава да се строй... Въпреки че самият СССР веднъж е спрял проекта. Плашещо е също и че заради простотирята си сме най-нещастните и най-бързо изчезващите в Европа и отново не си го признаваме. Ама поне хубаво че изчезвам от тая държава на момента в който си завърша образованието... Тая мисъл ме крепи.

Поръчай си американски, като този във Фукошима.

Ти правиш ли разлика между авария перчинена от природно бедствие и авария причинена от грешен дизайн? Руски реактор в белене съчетава и двете възможности...

Фукупима също е с грешен дизайн, даже много повече от Чернобил! Да направиш атомна централа на брега, където има по всяко време възможност от цунами си е пълно малоумие! Отделно е тотално сгрешен дизайна на защитните мерки на реакторите! Все още не могат да спрат изтичането на радиация! То и не знаят как! Това е най-голямата катастрофа в историята! Жапаните пак да използват американски сгрепшен дизайн за още някоя атомна централа та след като аварира да облъчи и останалия свят!

Баси "новината" за сериал. Дайте нещо за снежанка, каква му се пада на дядо коледа (има мраз) и тям подобни пикантерии... Баси толкова ли изпроси народа???

На всички разбирачи Чернобил е катастрофа седма степен по седемстепенната скала на магаре ,three mile island е пета...

Фукушима е също седма степен.

Остави ти Чернобил, кажи нещо за Фукушима.Там как е,бегат ли 4 листни детелини? :).

като гледам коментарите, разбирам че бая народ е хрупал марули през 86-та

SU-152

Ония които и след петия епизод на "Чернобил" не виждат пропагандата са ярко доказателство за успешното и действие.

SU-152

И преди някой да напише къв съм комунист.................да запитам,защо ли не направят сериал за ядрените взривове в Невада, след което са покосени от радиация стотици хора. Преди 10 години, из нета имаше снимки(от Лас Вегас), на една от улиците стояха хора с плакати в ръка, върху които бе написано за ужасяващите последици на демонстрацията (въпреки че оттогава са минали вече 44 години), където всички са отишли да гледат без нищо предпазно - и никой не се е погрижил да ги предупреди. После се разболяват и започват да мрат, и стават инвалиди. Защо не знаят за тях плювалниците от България. Да, Чернобил също беше нещо ужасно.

'Пропаганда' е почитта към обикновените хора жертвали се безкористно и лъгани от системата. Ах, прекрасната соц система, показана в целия и блясък. Страхът да се каже истината, безпрекословното подчинение, кариеризма и малодушието. Абе..остай ги 'наглосаксите' и си гледай шедьоврите на твоите велики кинематографи: Т34 и кушиите стил Fast&Furious, добрия нацист с дълбокото взаимоуважение (ъхъ...) и пр.

SU-152

Чакаме сериала Хирошима и Нагазаки!

SU-152

Режисьора на сериала "Чернобил " Johan Renck когото може би познавате от 90 те като Stakka Bo.Парчето му беше много популярно,но филмът е на много ниско ниво.Какво да кажа,ЕвАСИ..

Колкото и да плюеш, драги ми троле - съветския съюз не можа да скрие истината, че ти ли...

Бе друго си е да си колонизатор, както западняците! Какво демокрация , какъв строй! Спрямо колонизаторската "демокрация", социалистическия строй е много по хуманен- факт! Защото ако живееше в някоя от колониите на "демократите" щеше друго да ревеш!

"Няма опасност, няма радиация!" - БСП 1986 "Няма икономическа криза" - БСП 2009 "Ще ви оправим!" - БСП 2019

е ти нали гласува за тиквата кво се нервираш? ей ся да ти дигнат още два три пъти парното и тока и да те видим....

Интересното е, дали вярваш, че ако БКП се върне на власт цените няма да се вдигнат... Но така или иначе, щом си част от електоратът им едва ли би разбрал какво те питам в действителност.

Комунист и престъпник все едно и също

А да питам ли защо HBO не направиха сериал за Three Mile Island(28 Март 1979г) ??? Защото е в кравария и не могат да направят пропаганден филм срещу Русия...

В краварка не правят филми критикуващи собствената си страна???

Ти за американско независимо кино да си чувал случайно? За Sundance? Michael Moore знаеш ли кой е? FYI - не е застрелян, нито в затвора, нито обявен за предател и 5та колона.

Има филм от 70 години с Джейн Фонда, Джак Лемън и Майкъл Дъглас - "Китайски Синдром " , давали са го в бг и по тв

Амариканската радиация- най-полезната радиация на света! Руската- най-лошата! Китайската 5G мрежа- най-опасната мрежа, от нея падат самолети, дракони и промива мозъците! Американската 5G мрежа(ако я измислят) няма да е опасна, ами направо ще лекува! А истината,е че от тия химикали дето пръскат от самолетите саксонците всички сме с намалена имунна система! Чернобилската радиация отддавна е изчезнала, с малки последици, но вижте Фокушима, вижте най-голямата авария на атомна централа в света- тя е в САЩ. Във Фукушима след 40 години най-напредналата нация нищо не можа да направи, но тука руснаците били виновни! Да направят сериал сега за Фокушима, че зарази половината Земя с радиация!

Не е в САЩ. Хейта към раша не е заради самата авария а заради желанието на партията да го скрие защото социализмът и Белене да най добри

Много ясно, че Фокушима не е в САЩ, затова има запетая в изречението! Но най-голямата авария на атомна централа е в САЩ!- 1979 година Three mile island! И какво е скрила партията, какво желание може да имаш да скриеш? Това да не е САЩ дето подслушват съюзниците си и да не започвам да давам хиляди примери за задкулисните игри на партията в САЩ!

но е проектирана и изпълнена от говедарника и неграмотният японски персонал е назначен пак от говедарника.

Прав си Терлик, нищо не е станало , то само прашец имало във въздуха и то дъждовете го измили. Само дето, радиацията след, като облъчи един генетичен материал, резултатите са случайни и се проявяват много поколения по-късно, и това може да го обясниш на твоите наследници, ако имаш такива. А нашият проблем на нормалните хора, е че същите боклуци и слугите им сега управляват и се правят на по-праведни от папата, а когато трябваше да действат, действаха само колкото да си организират самолети за провизии и вода и оставиха народа си да се превърне в най-големия експеримент в света.

прелестни и светещи в тъмното морски дарове.....

Мдам. Всичко е политика. Пълна боза, за съжаление... Смешно е да гледаш как се мъчат да се правят на руснаци саксонците... Когато не знаеш бита на дадена нация и се опитваш да я пресъздадеш със заучени и набивани много кратно неща по разни филмчета и сериали за нея... Боза... Но и бизнес! Росатом има най-много поръчки за строене на атомни централи по света! Искат саксонците да дескридитират чрез заучени хватки Русия, но някрая ще си намерят майстора... Скоро излиза руския сериал за чернобил, гледайте истинския сериал, не тая боза!

Росатом строи централи на поразия с РУСКО финанасиране (за корупцията при сключването на сделките, като тази в ЮАР е отделна, но дълга тема). Спечелила ли е нещо РФ хм? Ядрени олигарси май нещо не се намират..

Продукцията на серията е просто перфектна (акт игра, кинематография, звук), но … за 'изтънчената' ватна кратуна е 'боза'..

ДА СИ ПРОСТ И ДА МАНИПУЛИРАШ ДОРИ ЧРЕЗ ФИЛМА!

Добре де, защо след като 30 години сме от антикомунисти още по-антикомунисти в повечето правителства, някой от властта не излезе официално с данни за нарастване на раковите заболявания и т.н. и т.н. от Чернобил насам? Да,ама не,както казваше един корифей на времето. Ама си чешем езиците как Русия е най-злодейската страна,изчадие адово,значи... За филма - свалих няколко серии,ама на бърз поглед видях как постоянно си казват "другарю" и жулят водка на открито, хем от бутилката, посред "сухия режим". Та ми се появи едно голямо съмнение за сценария и авторите му... Но това е друга тема.

Кой във властта е антикомунист бе???? БСП ли??? или ГЕРБ??? Или пък ДПС??? Кой???? А за нарастването на раковите заболявания - нима има нужда някой да излезе и да ти го каже? Ако сам не го виждаш то ти си един от малкото късметлии, чието семейство не е загубило някой заради рака...

Не съм забелязал раковите заболявания да растат, но определено расте борят на ония от "80-те процента",дето вярват на телевизия и филми. Нека пасат, нали това е целта на международния финансов капитал и принадлежащата му бюрокрация.

Е той Въпросче, както са си го научили от време оно, си мечтае някой да има там отпред - вожд - да излиза и да му казва "истината" и да носи цялата отговорност, а пък той да си седи на топло и да дава акъл. На това ни учеше тая система и голяма част от хората така "се научиха".

Амариканската радиация- най-полезната радиация на света! Руската- най-лошата! Китайската 5G мрежа- най-опасната мрежа, от нея падат самолети, дракони и промива мозъците! Американската 5G мрежа(ако я измислят) няма да е опасна, ами направо ще лекува! А истината,е че от тия химикали дето пръскат от самолетите саксонците всички сме с намалена имунна система! Чернобилската радиация отддавна е изчезнала, с малки последици, но вижте Фокушима, вижте най-голямата авария на атомна централа в света- тя е в САЩ. Във Фукушима след 40 години най-напредналата нация нищо не можа да направи, но тука руснаците били виновни! Да направят сериал сега за Фокушима, че зарази половината Земя с радиация!

в телевизорите и мотоциклетите но не и в ядрената физика.

През далечната пролет на 1986 г. единствените,които със сигурност знаеха какво е реалната ситуация по отношение на радиоактивното замърсяване в България и имаха реалната възможност да следят радиационната обстановка бяха офицерите и сержантите от химическите роти и батареи на БНА.И ситуацията беше следната-личния състав мина на консерви,разните сутрешни разводи,вечерни проверки,строеви подготовки и ФП,набиване на крак и прочее бяха прекратени временно.Директно от спалното в столовата,после в учебните корпуси,столова,учебни корпуси,столова и спалното.Дежурните химици баеха на всеки кръгъл час с дозиметрите,отпуските бяха забранени.През 1988 г. имах възможността да видя реална карта ,направена въз основа на радиохимическите замервания на БНА за това къде въздушните течения са свалили радиоактивни частици на територията на България и каква част е засегната-полосата започваше от връх Ботев,минаваше по билото на Стара планина,след Казанлък слизаше в Южна БЪлгария,като подминаваше Стара Загора,минаваше на юг от Ямбол и се разсейваше до Бургас.Интересното беше,че над връх Ботев сякаш се беще изсипала накуп цялата мръсотия,а после се разширяваше и към Бургас полосата беше широка поне 50 км.

Знаеха го защото някой им беше наредил. Имало е промени в ежедневното разписание, защото някой е казал така да стане. И този някой се знаеше още тогава - ген. Добри Джуров. Единствено в БНА се предприеха някакви мерки с/у последствията, които касаеха обикновените хора (персонала в казармите). Освен рова е знаела и цялата партийна върхушка за която се е доставяла специална храна и вода. А обикновените хора ни "успокояваха" по радио и тв, че нищо страшно не се е случило. Ние си рупахме марули (част от тях вероятно радиоактивни), ядяхме си прясно и кисело мляко от магазина , разхождахме се из парковете и градинките, както ипо полята еодни. Даже бяхме и на манифестация на 1-ви май (говоря за София), където бяхме "приветствани" от напоителен майски (също вероятно радиоактивен) дъжд.

Забрави да споменеш, че и членовете на ЦК на БКП също знаеха и ядяха проверена храна.

Уникален филм!

Ако не е бил Легасов да им каже да започнат да бомбардират реактора с бор и пясък, а не с олово, което се разтопява и прави още по-страшен радиоактивен облак, сега нямаше да ни има да разсъджаваме кои са по-големи некадърници рашките или англичетата... Доста тъпо е че в 21-ви век овчата ни "нация" се дели на русофили и русофоби - заслужаваме си събата да сме вечни подлоги и да сме винаги най-бедни и най-зле и във Варшавския блок и в Европейския Съюз!!! Един много прост народ съставен от Киряк Стефчовци!!!

В случая не е важно не къде и как по света са избивани хора, а ЗАЩО И КОЙ УВРЕДИ МИЛИОНИ С ЧЕРНОБИЛ. Защото аварии и жестокости се случват в нашия несъвършен свят, но ние българите имахме едни управляващи комунисти, в които беше цялата власт и те превърнаха аварията в холокост за българите. Заради не предприети никакви мерки, всички сме облъчени и освен прогнозите на западните учени, че раковите, сърдечните, автоимунните и много други заболявания и ще се повишат до чудовищни размери, никой не мое да каже колко милиона са действителните жертви. Комунистите с простащината и родоотстъпничеството си, обрекоха на страдания, поколения българи. А ако някой се съмнява в тази вреда, нека се огледа около себе си и да посочи едно семейство без проблеми с рака, без преждевременно родени деца, без деца с малформации. Има и още но няма как да променим простащината на комуниста, той трябва да бъде отстранен...

Все комунистите са ви в устата. Не, не ги защитавам, но същото нещо се потули и с обеднения уран в Югославия, и с Фукушима. Или там радиацията е добра, защото е от нашите? Има ли някаква реална статистика какви са щетите от Фукушима? Не. А от там продължава да изтича радиоактивна вода в океана. Ако ми кажеш, че там не са потулени нещата, значи си същия комунист, само че в друг цвят. Така че проблемът не е само в системата, а в хората, които действат според собствените си интереси, било то комунистически или корпоративни.

Кажи една мярка, която комунистите са предприели за да намалят ефектите от радиацията. И да днес няма профилактични прегледи за рака и другите заболявания. А лошите капиталисти в Германия имат, но не само там разбира се. А другите глупусти си ги говори на пленума, там може и да ти ръкопляскат. А, и обясни на близките си които ще си заминат от рак, че западняците са по-лоши, пък нека те да простят!

я ти кажи колко горещи частици са открити в България след Чернобил?

Явно облъчването е много щом на 70 години още съм МЪЖ ! Няма комунисти, фашисти , демократи. Всичко е плод на субекта! Въпреки комунистите България беше стигнала апогея на индустиализация 1989 год. 30 год цял народ помага на "демократите" и резултатите са повече от плачевни!

Значи си имал топки с оловна броня.

Стана когато от масква разрешиха да приемаме туристи от Запада за да пълним бюджета. Затуй оправиха пътища и туризъм

Истината е съвсем друга, но промиващите моозъци успяха този път, чрез силата на киното да направят есна лъжа истина! И наистина няма да се учудя ако е саботирана централата от англо-саксоните за да се разпадне СССР! Да си направят сериал за наистина най-голямата авария в атомна централав историята-1979 в Три Май Айлънд в САЩ! Но се води медийна и компроматна война срещу Русия за да се очерни името й! Но ще загубят накрая!

Ссср си призна отдавна, ама червенотиквениците не искат да повярват

Между другото, Иванчо, преди време четох мнението на един американски експерт за Чернобил и той казваше, че този ужасен случай те са го използвали много успешно, за да дискредитират съветския тип реактори и да ги изместят от международния пазар, макар че техните Дженерал мотърс били доста поостарели. Така че станалото е страшно, но лешоядите са винаги наоколо.

Няма комунизъм, няма капитализъм. има крепостни селяни и феодали. Я, погледнете само 1 репортаж с баби преди избори, и не само баби. "Те нищо не ни обясниха". Разпределят ги като кокошки за супа и кокошки за яйца. Някой трябва да им каже, да им нареди, обичат послушанието и да са излъгани. Не знам какво толкова ги жалите японците и се дърлите за руснаци и американци. Японците са били пълни свини през войните с Китай, Тайланд, Филипини и още много. Другите са си изплели кошницата, както всяка империя. Да го духат малките държави!

Не мога да повярвам, това русофилството наистина е психическо отклонение, да отричаш една прикрита лъжа навредила на собственият ти народ, само и само да възхвалиш Сесерето. Вие не сте българи. И не ме започвайте с соросоиди, Фукошими, Нагасакита, защото не е едно и също, че да ги сравняваме.

Няма да пишем за Фукушима и Нагасаки я обаче ти кажи какво знаеш за най голямата авария в света с накй много жертви. Или тя не е важна понеже е на Американска компания?????? Бопалската катастрофа е производствена катастрофа в град Бопал, Индия през 1984 г., която е сред най-крупните в историята на промишлеността. Счита се, че инцидентът в завода за пестициди на Union Carbide India Limited (UCIL) на 2 срещу 3 декември 1984 г. е сред най-тежките индустриални катастрофи. При авария са изпуснати 40 тона метилизоцианат (на английски: methyl isocyanate), които убиват веднага 3800 души, няколко хиляди получават трайни увреждания, а още хиляди умират през следващите години, като жертвите по официални данни са 5 200 [1]. Според някои данни общото количество на пострадалите се оценяват на 150 – 600 хил. души, което дава основание трагедията в Бопал да се счита за най-крупната в света техногенна катастрофа по броя на засегнатите.[2] Причината за катастрофата до днес официално не е установена. Сред версиите преобладават грубо нарушение на техниката на безопасността и преднамерено саботиране на работата на предприятието. Някои вестници през 1984 г. съобщават, че собствениците на завода в първите часове преднамерено крият състава на отровното вещество, за де не разгласяват търговската тайна на предприятието. Това увеличава броя на жертвите, тъй като не дава възможност на лекарите да подберат ефективно лечение. Американската компания „Юнион Карбайд“ (Union Carbide), отговорна за тази трагедия, през 1987 г. в рамките на извънсъдебно споразумение е изплатила на жертвите на аварията 470 млн. ам. дол. Компанията е придобита от „Дау Кемикъл“ – втората в света в сферата на химическата индустрия, през 2001 г. На 7 юни 2010 г. индийски съд осъжда 7-те виновници за трагедията на 2 години затвор.

Гледайте този сериал!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Отлично представена истина, зловещата истина.

Престрашили се да гледат въпросната уникална мини-серия направена от 'омразните англосакси': русофобия видяхте ли в нея? Щото за руска продукция по темата отдаваща такава почит на обикновените руснаци нещо не се сещам. Дори Легасов е представен в по-положителна светлина от колкото заслужава - същия който в документални кадри се шегуваше с ликвидаторите че малко радиация даже била полезна действала 'стимулиращо'.

Боклук, ако не е бил Легасов, както са тръгнал рашките да бомбардират реактора с олово, което се разтопява и вдига още по-страшен радиоактивен облак, може би сега нямаше да ни има да разсъждаваме по форумите... Някои от нас може би за-добро...

А филм за западните грешки кога? Кога филм за войната в Ирак и лъжата за химическото оръжие? Ааа, гиди мошеници, за чуждите грешки се загрижили. То още от памтивека е казано в Библията - в чуждото око сламката вижда, а в своето гредата не може да забележи.

Хирошима и Нагасаки?

The three kings е един от тях май беше с Клуни

Сравнявате Чернобилския РБМК реактор с реактора на АЕЦ Фукушима I който е ВВЕР и е с отрицателен мощностен коефициент на реактивността.

Сериалът ме върна в онова време и в чудовищната простотия на един престъпен режим и една античовешка идеология.

понеже сега Императора е много човечен, ... и въобще не е от педишните

Правилно - нека първи САЩ признаят за Хирошима и Нагазаки !

Че те какво са отричали за тези двете?

Ами например и досега отказавт да се извинят на японците. Отричат че това са бомбандировки по мирно население. Отричат броя на жертвите като казват, че са завишени изкуствено...

Япония е била във война със САЩ. Да не би СССР да е бил във война с Украйна и Беларус случайно?

Чета тука коментарите и съм изумен??? Темата е за Чернобил, а мурзилките опонират с "А вие защо биете негрите?". Един писател правилно беше казал: когато и последният комунист в Русия умре, в България все още ще има такива. После не се чудете защо България е на дъното на всички класации - защото не е преставала да се управлява от бивши ченгета, дс-та и техните наследници. А на мурзилките капитализмът и демокрацията им били виновни, ха-ха:) В България няма нито капитализъм, нито демокрация, има някакъв пост-комунистически ченгесарско-мутренски джурасик парк.

ти явно си от соросоидите, но ако теб те интересува да ядеш украински фъшии мен ме интересума че целия тих океан е отровен В МОМЕНТА И ЗА ХИЛЯДИ ГОДИНИ НАПРЕД от ФУКУШИМА а цялото човечество се храни от Тихия океан.

Другарю, темата е за Чернобил, за Фукушима си направи отделна тема и си коментирай там. Впрочем щях да забравя - друго отличително качество на чугунените червени глави е твърдението, че щом някой говори срещу комунизма, значи е соросоид. Типично по сталински, другаря, дерзай! Ама после не се оплаквай, че ти е малка пенсията и че тока скъп.

ПАК ЩЕ ТИ НАПИША БАВНО ДА ГО РАЗБЕРЕШ$ Н Я М А Н И Щ О О С Т А Н А Л О О Т Ч Е Р Н О Б ИЛ А ТИХИЯ ОКЕАН Е ОТРОВЕН С РАДИАЦИЯ ОТ ФУКУШИМА И НА ПАЗАРА В МОМЕНТА Е ПЪЛНО С МОРСКИ ОРГАНИЗМИ ОТ ТОЗИ ОКЕАН!!!!!! ПОНЯТНО?

Аварията във Фукушима бе предизвикана от нечувано цунами, а Чернобил е последствие от лош дизайн, некадърност, некомпетентност и типичните за комунизма лъжи и 'метене под килима'. Гледай серията и мълчи. Уникална продукция!

Хехе Вие, либерастките соросоиди ще изпукате първи !

Поне ти с оловната чутура ще си в безопасност..

Учуди ме неподготвеността на персонала и пожарната за работа в такива ситуации , а само с един героизъм. Никой от персонала не се преоблече със специална екипировка за аварийни ситуации, очевидно не е имало или не са били обучени , което е недопустимо. След 50-те години и многото опити с ядрено оръжие военните и химическите войски са имали достатъчно информация и оборудваме за работа в заразени райони. Нормално е персоналът на такива обекти да има подходяща екипировка за работа в такива ситуации , а всички с едни бели дрехи като доктори се разхождат , въпреки че най вероятно са имали добра представа за опасностите. Някой от участниците като че ли беше казал - всичко приличаше на 22 юни 1941.

Предполагам защото не са били наясно с мащабите на аварията. Освен това в СССР човешкият живот никога не е бил на почит, там имат количество, а не качество. Но за сметка на това номенклатурата проведе своето заседание в противоядрен бункер.

на почит...ограбиха 60 милиона пенсионери 2007 година и ги пратиха в социалните кухни.

Скапана Русия - времето ти е преброено, а толкова дължиш на майка България ,а не обратното ...

Фукушима изби десетки пъти повече хора

а Белене ще избие квото не е избил Чернобил и Фукушима

!

Централата е на територията на Украйна. Украинците умишлено са предизвикали аварията. Най-вероятно група диверсанти са взели подкуп. Единствения загинал на момента е дежурния инженер в централата.

Мисля, че трябва да се предвиди наказание за онези, които отричат чернобилската авария, както за отричащите холокоста. Такива страдания трябва да се помнят , за да не се повтарят. А понастоящем гледам и чувам хора, които са отвъд нормалното мислене изразяващи поведение харесвано само от онези, които пуснаха децата в цяла България да дефилират под ядрения дъжд пред трибуната на мавзолея, където ги нямаше плъховете от ЦК на БКП.

Прикриването на истината за Чернобил е престъпление, обаче твърдението, че филмчето няма политическа насоченост е лъжа. Американците си бяха признали, че войната в Ирак е започнала на базата на абсолютно лъжливи твърдения от някакъв некадърен иракчанин химик, който уверил, че в страната му има оръжия за масово поразяване. Оръжия се оказа, че няма, обаче една държава беше тотално разбита и населението и избито или прогонено. От признанието за лъжата мина много време, едва ли някой се сеща за това, сега войната се свързва основно със свалянето на Саддам Хюсеин, за който се твърди, че тормозел народа си, а след убийството му, народът иракски си избира президентите по демократичен път, изобщо - поредната победа на демокрацията..... Каква демагогия, какъв ужас, обаче дай да правим филмчета, за да доказваме, че няма нищо по-ценно на тоя свят от наложената т.н. "демокрация"

А Какво да кажем за Фокушима !!!! Задник!!!! Пет пъти по мощен взрив и двадесет и пет пъти по мощна радиация, и риба , окиан , почва, хора и животни т.н Какво да кажем за най голямата еко катастрофа в Мексикия залив, извършен от компанията Шел!,,,,, Мълчим щото станахме капиталисти , а не хора..

ми лъжеш бе! 5 пъти по- голям взрив... просто лъжеш...

Не бе ти ЛЪЖЕШ след толкова години проблема с Фукушима решен ли е или продължава да бълва радиациа дори в момента а????

Изтичането на радиация от Фукушима е прекратено изцяло още преди 3 години. Тия глупости, дето ги четеш по брадви, актуално, фактуално, факти и подобните Пеевски парцали. А 5 пъти по-мощен е бил взрива в кратуната ти, който е изпарил малкото ти мозък...

До Абе не те ли е срам да лъжеш толкова нагло я ни светни нас непросветените как точно е спряНО изтичането на радиация. Защото последното което чух от там е че увеличават зоната от 60 Км. на 80км. сигурно защото няма радиация. Ти си същия като тези който са крили за чернобил.

Пак до Абе Все още десетки хиляди души не са се завърнали по домовете си и живеят във временни жилища, които са осигурени от държавата. Много от хората няма къде да се завърнат, защото домовете им са напълно унищожени. Цунамито от преди 8 години повреди аварийното електрозахранване в АЕЦ Фукушима, от което последва срив в реакторите. Спрямо последни данни извеждането на осакатената централа от експлоатация ще отнеме десетилетия. Расте черната хроника от Япония Расте черната хроника от Япония Загиналите са 5 178 души. Други над 8 000 продължават Предвидено е изкарването на ядреното гориво от централата да бъде заложено като програма в пътна карта на правителството в бюджета за следващата година. Очаква се действителното преместване на горивото да започне през 2021 година. Междувременно действията по разчистването на забранената зона около централата продължават. Докато работници в разрушената централа се борят да задържат над 1 милион тона радиоактивна вода, с която беше гасен пожара, други събират токсична пръст, която никой не желае и към момента се складира в района на АЕЦ-а. Новина от 11.03.2019 - Сега Аз на кой да вярвам на платен трол или на новините.

Ми, окЕан!!!!! След като повториш прогимназиалното си образование се върни да коментираш!!!!

Знаеш ли каква е разликата между Фукошима и Чернобил - първото е резултат от природни стихии, второто е резултат от скрити документи по нареждане на партията, относно заложен дефект в авариен бутон! Осмисляш ли нещата, бе, глупак!

фукушима е резултат от говедарска алчност и говедаро японска некадърност най вече и преди всичко!!!!

"Говедаро японска некадърност" - :D :D :D Вас русопитеците наистина не ви слуша главата. Япония е една от най-високотехнологичните държави в момента....десетилетия пред кочината и векове пред нас.

Еми след комедията "Скрипал воскресе", хората започнаха вече да виждат само поръчкови изпълнения във всичко британско. И Втората Световна Война си приватизирахте, че можеше да сте още на "Ало, ало" сериала.

70те години блоковете падаха из Свищов заради земетресения, а СССР заръча на България да не строй АЕЦ там а да си намери друга площадка, а днес нашите велики комунисти и пожарникари измислиха че АЕЦ там ще има и то с руски реактори... и то предварително поръчани преди да има проект за АЕЦ... и то след съд с фирмата строител Росатом... Майко мила... То верно, че България е свикнала с национални катастрофи, ама чак пък толкова бива ли... ние сами се унищожаваме Българите - с простотия, и тоя АЕЦ няма да е изключение.

Е то е ясно, че е пропаганда, HBO и Чернобил какво друго да е?

Признателност към загиналите пожарникари, войници и миньори, които са дали живота си за да не стане по-зле "гейропа".... Признателност, която собственото им правителство отказва... Ако го беше гледал щеше да знаеш...

Плашещо е да не се признават грешките.. като Бойко Борисов, цялата му партия затънала в лайла сал той в бяло.

Ох мамин сладък... не изкарахте ли за обяд, да не са ви намалили ставките от БКП? Какво общо има ГЕРБ с HBO и Чернобил, ще ни осветлиш ли моля?

Това е базирано на реалната история, колкото книгата "Ян Бибиян на луната" е базирана върху библията... Всъщност книгата е доста повече базирана на библията, отколкото сериала на реалната история. Единствените съвпадения са, че всичко се случва в Чернобил и Припят. И да, имам абонамент за HBO и знам за каква боза става въпрос, не пиша наизуст...

А значи Щербина е държал националистични речи започвайки с Ние украинците? А защо тогава са им виновни руснаците?

Ми, гледай и ще разбереш. Идеята е, че исторически, всяко поколение украинци прави своите саможертви и сега е дошъл тяхният ред да доброволстват да влязат в радиоактивната вода под реактора, за да отворят крановете, като радиацията, която ги чака ще е смъртоносна и ще умрат да няколко седмици след това. Интересното, е че от тримата влязли във водата, двама са живи и до днес.

Филмът обикаля около истината по доста пропаганден начин. По Дискавъри беше по точно представено. И по между другото, нещо за Фукушима да сте чули напоследък? Щото продължава да излива радиоактивна вода.

Тъпо е да сравняваш Чернобил с Фукушима. Японската бе ударена от мощно земетресение и последвало цунами. Руската беше ударена от тъпотията на номенклатурата...

При наличието на краварите навсякъде бих се въздържал да обвинявам само руснаците за аварията... В света има само още място с реактор от тип RBMK-1500 - в Игналинская АЭС... Тези реактори са използвани за обогатяване на уран за военни цели и са разположени в атомни централи, за да бъдат прикрити от така или иначе наличната радиация. Това, което стана там не е плод точно на такава грешка, каквато се пропагандира...

Да тъпо е прав си защото ако не беше Американската алчност да спестят от Парогенератор(не като руснаците) или на по прост език казано ако не въртяха турбините с тежка вода нямаше да е толкова голям проблема. Ама трябва малко мозък за да разбереш как работи ядрена централа.

Мощни земетресения в Япония стават всяка година. Това е тяхното проклятие. Следователно е трябвало да го вземат предвид при планиране на устойчивостта на конструкцията, но не са го взели, защото всичко е щяло да струва много пари и е потулено по нареджане отгоре. Същата работа както и в Чернобил.

Явно последните 3 години си прекарал в кома, тъй като изтичането на радиация от централата беше окончателно прекратено през 2016-та. Между другото - вече изстреляха и кола в Космоса.

Междувременно продължават да се откриват нови източници на радиация на неочаквани места на стотици километри от централата. Проучването на подземните пътища на натрупване и отделяне на радиоактивните замърсители след ядрената авария доведе до тези обезпокоителни разкрития. Не знам кой е бил в кома ама ти трябва да си извадиш главата от задника.

За Фукушима руснаците ли трябва да направят филм? А за милионите убити цивилни примерно в Ирак, кой ще прави филма?

Свободни са да направят ако искат. Кога ще разберете,че грешките на едните,не оправдават грешките на другите.

и хомодружинката швед с наглосакс са запознати с фактите от първо лице та да се твърди от разни облъчени илитерати и обикновени соросоиди че всичко било вярно?! интересно обаче защо тоя същия лайнар не каже нещо за отравянето на цялата планета от фукушима?

Фактите са ясни - убити са хиляди хора от немърливост.

Филмът е брутално реалистичен и това го признават дори орките, причинили аварията. А това че е по действителен слуачай те стиска за врата.

Най голямото ЗЛО на света е русия. Колкото по малко руснаци има на този свят, толкова по добре ще се живее. Дори да останат двама руснака, ще има проблеми и смърт, а те сега са 140млна. Боже спаси ни от тази чума!!!

Нали говорим за различните гледни точки. Който не го, мързи и поназнайва руски език, нека види и едно друго мнение за сериала от украински източник! https://strana.ua/articles/analysis/203348-serial-chernobyl-chto-pravda-a-chto-mif.html