17-11-2017 20-11-2018

Коментари

травмират се децата често при т.н. нормално раждане и после - ДЦП и инвалиди за цял живот, СЗО - то е вече пълно с индийци и пакистанци с рецепти от пустинята. По-работливите бели западняци искат да станат банкови чиновници но не и да се мъчат с медицина.

Лекарската мафия иска пари!-иска да реже от любов към же-парите...иска секцио за да не я боли.. ,а да я боли джоба...Как ще се справим с демографията?? Никой не се интересува ..В големите градове почти няма акушер-гинеколози,които да приемат нормално раждане..всички казват :Аз работя само СЕКЦИО....Хипократе къде ти останаха книжките?? Лекарите дават своят "достоен" принос в ГЕНОЦИДЪТ срещу българите! Но българите мълчат както агнетата пред ножа.

Защо не оставите жените да раждат, както се чувстват най-спокойни? Какво засяга чуждите хора, как ще родя аз? Аз съм медик и по желание родих секцио. Моите колежки, акушерки и сестри раждат секцио в повечето случаи независимо, че агитират за друго. Те са информирани и никой не ги "натиска" за секцио. Няма да намалее секциото. Жените сами го искат.

Знам няколко момичета, които бяха категорични, че ще раждат нормално. В последните дни лекарите все казват, че я детето е голямо, я нещо друго и в крайна сметка момичетата родиха със секцио. Не знам дали лекарите са били прави или са искали да приберат повечето пари, но при такова положение никоя жена няма да рискува и да настоява за нормално раждане.

Бе...то и да се родиш е рисково....!?

Невъзможно е! За да се намали % на ражданията чрез секцио трябва да се намали броя на кухите лейки, а той е голям и непрекъснато расте - просто няма изход!

Да не мислиш, че коремна операция при всяко дете е мечта на всяка жена?! Защото е по-безболезнено?! Модата за начина на раждане няма как да я налагат пациентите, не си ли се замислял?! Жените с медицинско образование масово предпочитат секциото и знаеш ли защо? Защото са убедени, че това за тях и за децата им е по-сигурно, което означава, че колегите им масово нямат достатъчно знания за това как да провеждат естествено раждане, в случаите когато раждането не протича съвсем безпроблемно. Естественото раждане винаги е за предпочитане и за майката и за детето, но в болниците естествени раждания се случват рядко. Обикновено са форсирани медикаментозно, а това може да доведе до редица усложнения и травма на родилката, в това число и на психиката й, за цял живот.

Относно това, че е по-безболезнено - след секцио също може да има непоносими болки от остатъчни контракции на матката.

У нас по ужасен начин лъжат родилките само и само да ги принудят на секцио. 99% от ражданията в частни клиники са такива. Секциото за един лекар е работа за 10-15 минути, докато едно нормално раждане може да продължи с дни (ако е първо)! Естествено по клинична пътека са предвидени и повече пари за оперативно раждане. После защо тук не се раждали деца, а който се излъже после търси начин да ги изкара от тази кочина - защото никой не го интересува какво се случва с хората, как живеят и какви грижи имат. Важното е полицията да е доволна, за да има кой да пази първенютата и прокуратурата да е "наша", за да има как да се мачка опозицията на целия държавен модел.

Как да раждат, след като Акушер-гинеколозите са по-скоро хирурзи, а не акушери - по метода "Кристелер" ли? В едно интервю по телевизията преди години известна наша акушер-гинеколожка обясняваше как когато я изпратили по разпределение в малък провинциален град, дошла да ражда при нея жена с голямо бебе, разположено седалищно. Нямала нито екип, нито апаратура, за да оперира и часове наред се чудила какво да прави. По някое време бащата довел две баби от село, те изгонили докторката от кабинета и след 10 мин. бебето било изродено. Това, което ме впечатли беше коментарът на уважаемата лекарка по този повод, очаквах да е нещо за забравените акушерски техники, за загубено знание, очаквах да се е поинтересувала как двете възрастни жени, без медицинско образование, са успели да се справят с проблем, с който тя не е могла, но вместо това тя каза: - Сега това никога не може да се случи, защото имаме модерно оборудване и аз в такива случаи веднага оперирам!