Мариновано свинско печено
Продукти: около 1 килограм и половина- 2 кг продълговато парче свински врат (или плешка) без кост, цяло парче задължително, 2 с.л. лимонов сок, 4 с.л. бяло вино, 3 с.л. пълнозърнеста горчица, 1 ч.л. (пълна) смлян черен пипер, 1 ч.л. мед (захар), 2 с.л. олио, сол на вкус (по рецепта е 1 супена лъжица и половина сол, но аз сложих по-малко), 10 резена пушено филе (шунка или бекон), по-дебело нарязани 10 резена кашкавал (обикновен или пушен), 200 гр. пресни гъби, 10 гр. сушени горски гъби, накиснати във топла вода и нарязани на тънки ивички (това може да го пропуснете, ако ви затруднява), 6 с.л. олио, сух розмарин за поръсване, алуминиево фолио.
Обратно в новинатаКоментари - Мариновано свинско печено | Лайф.dir.bg
Коментари
Това печено свинско съм го правила и е много вкусно! Обрах овациите на моите гости от Белгия.Освен това докато ястието се пече, човек може да си почине или да свърши друга работа! препоръчвам ви го, но с бекон! Аз вземам тавичка от аломиниево фолио и в нея слагам месото. После завивам плътно в 2-3 листа фолио тази тавичка и я слагам в друга тава за да започне печенето, като пека на 160-170 градуса 4 часа. Яденето има много хубав сос
ще го направя през юли тогава имам рожден ден и ще изненадам приятели.Сега съм в Израел тук свинско не ядът