Внесете празничния дух в своя дом: Коледни рецепти от кулинарни блогъри
Какви сладки да приговрим за предстоящите светли дни
Обратно в новинатаКоментари - Внесете празничния дух в своя дом: Коледни рецепти от кулинарни блогъри | Лайф.dir.bg
Коментари
Да бе, я бишката ли , че колим или, ке найдем време да се пипкам с безглутенови изкилифенджерени джвъчки, от неква грагянка с професя "мама"
Българска народна рецепта : вземете една добре узряла тиква, нарежете парчета, настържете на ренде. Запържете в олио до златисто, добавете смлени орехи, канела, захар, щипка сол. Наредете ред кори, ред плънка, тук там парченца масло, нарежете на парчета, полейте с мазнина баницата. Печете при 180 гр С 40 минути. Сироп приготвен предварително от 400 гр.захар, 500 грама вода, 2 пакетчета ванилия, супена лъжица канела. Баница топла, сироп студен, залива се и чакаме поне 24 часа, преди да хапнем с удоволствие. Да ви е сладко !
Аз ги правя по рецептите на прабаба ми. А тя е имала 17 кухненски робота и фурна последен писък на модата. Аматьори :)
Баба правеше баница, тиквеник, руло, курабийки, ябълков сладкиш, пурички с локум и ореховки. Тия западните неща като щолен например ми идват неестествени.
Не сте спряли да ядете нещастници такива. Плюскате и тичате в тоалетната за да го изходите.