Западният начин на хранене убива

"Западният начин на хранене" е причината 94 000 души да умират от сърдечни заболявания във Великобритния, твърдят британски учени.

Обратно в новината

Коментари - Западният начин на хранене убива | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки средно-интелигентен човек е вече информиран за възможните последствия. Храната не определя на 100% здравето и дълголетието, но е важна част във формирането им. Когато си предупреден за възможните последствия от определен тип навици, после няма смисъл да се оплакваш. По-добре инвестирай поне малко в превенция, отколкото да наливаш безумни средства в подкупи на лекари и подхранване на цялата бандитско-фармацевтична индустрия. Гладуването по три дни месечно и по десетина дни на всеки 6 месеца, плюс редовна употреба на плодове и зеленчуци, ходене минимум 2 часа дневно и правилно съчетание на храните - спроред разделното хранене, ще ви спести много излишни главоболия и проблеми. Другото е божа работа. По принцип, всяка мания е противоестествена, включително и манията да бъдеаш вечно млад и здрав. Но и мързелът и глупосттта се наказват жестоко!

И ние я караме по техния тертип на хранене вече. В много семейства няма време за готвене, яде се много бял хляб. На децета се купуват разни полуфабрикати или хамбургери. Разликата е в здравеопазването. Там не е проформа като в България и много се държи на превенцията. Имам приятелка която работи в Макд. в Германия, потресена е от начина по който се хранят там. Разказва пристига огромна германка, наръчва за нея си и детето от всичко пържено и накрая по една кола лайт (демек от колата ще отслабва). Сутрин на обяд водят се малки деца, купуват им се хамбургери, пържено.

надпреварата в пазарната икономика за все повече печалби от нищото,е човекоубийствена.особено в хранителната и текстилна индустрия.е,искахме да стигнем американците,но ни стигнаха тяхните болести.затова,внимавай какво си пожелаваш,умнико!

Най-големия бич за тези страни вече не е затлъстяването и сърдечните болести, а рака който предизвикват. Все повече хора в на запад умират от рак като най-страшно е в Канада и след това САЩ. Последните 15 години близо 60% от хората там не умират от естествена смърт а рак предизвикан от храните, които са тъпкани с какво ли не.

А Добър ден... Минке :DDD

На запад от Великобритания е Америка! Т.е. става дума за хранене в "Макдоналдс", подобни заведения за бързо хранене и прилапване в къщи на полуготови храни, след претопляне! Защо редакторите ги е страх да назоват САЩ? Уволняват ли у нас редактори, които пускат в медиите материали, в които САЩ стои в неблагоприятна светлина?

И къде е тая западна храна - с куче да я търсиш сред навалицата от китайски, тай, суши и индийски ресторанти.

За нашите китайски ресторанти ли говориш - те са всичко друго, но не и китайски :) Нямат НИЩО, ама нищичко общо, освен наименованията на някои ястия. Толкова мазна и препържена храна и в Макдоналдс не са сънували!

Оправете ВеликобритИнията и червеното месТо... Верно жега е, ама...

Не било Великобритиния, а ВеликобриТНия...

Това е запазената марка "Деницова" явно е яка връзкарка щом още не са я махнали

Че е така, така е.. Соленото, мазното, сладкото, газираните напитки, пърженото ит.н. И т.н.... Но за да има новина, която е създадена като новина и не като дай да запълним тук едни редове... трябва да има някаква база за сравнение... В най/елемнтарния си вид би било логично да видим тези над 90 000 смъртни случая, каква процентна част от населението са, на колко години са и да ги сравним с примерно 100 други страни или поне с незападните за които има някакви данни, защото няма защо да се лъжем с Афганистан или Гамбия, сравнение няма да правим, анй/малкото зарад липса на данни... Вярно е, че за продължителността на живота имат значение не един и два фактора и то смес от генетика, образование, култура, психология, наследство ( не само парично ), климат, соцялно положение, държава ... и много други.. Но истина е че мнозо от тези фактори зависят от нас и само си тъсим оправдание и успешно си го намираме, както за заседналия начин на живот, така и за лошото хранене, за алкохола и пушенето, коеот от понеделник сме решили да оставим... А колкото и странно да звучи... превърнаха с времето желанието да живеем по/дълго в някакво състезание... и все повече си мисля, че освен нормалния страх от смъртта, все повече ни нагнетяват един безумен патологичен такъв... за да има някакъв все по надежден контрол, за да се замисляме все по/малко и за да си подаваме носа от бърлогата ( в която имаме някаква илюзорна сигурност) все по/малко... за да живеем в един даден далечен момент КОГАТО... а този момент става все по/далечен и когато дойде ( ако дойде) осъзнаваме, че сме изпуснали влака и е трябвало да живеем, далеч преди този момент и във всеки един момент преди него

В резултат на което живеят по-дългс

убива българския начин на хранене, наситени мазнини,бял хляб и най-вече пълно с консерванти,гмо, на фона на постоянен стрес, липса на перспектива

Да, истина е, че във всички западни държави продължителността на живот е 78-82 години /което пак не е много, защото можеше да е 100/ А у нас и другите страни в соцлагера е 72. /справка - световна банка/ Но храната е само отчасти фактор, преобладават мизерията, стреса...

Това не е новина..отдавна се знае.

Мисля че много хора са пристрастени към ядене. Тъпчат се дори и да не са гладни от нямане какво да правят! а би трябвало да се храним само за да живеем, за енергия така да се каже, а не да превръщаме яденето в култ ... така си мисля, де.

Най-убива това, че са ГМО и пълни с химикали.

Ами нали всичко копираме от Запада-най-вече лошото, защото само с него се сравняваме по всичко, само не и по стандарта на живот!Ние сме дупката даже извън кавала!

То е достъчно да се разходищ из търговските центрове събота и неделя около обяд... тук в САЩ и да видиш как семейно блаженно се тъпчат с боклуците на макдонлдс и подобните ми. От друга страна можеш да намериш всякаква храна и е въпрос на желание или навик с какво точно ще се храниш. А в случая може и да коментираме средната продължителност на живот в тези страни и България и да видим кое е по-вредно за човека,,, мазната храна или ежедневното смачкване на психиката и нервите както и УБИЙСТВЕНАТА несигурнсот какво ще се случи след два дни с теб или с работата ти

Кой им е виновен за глада? Западняците или кйорумпираните им правителства и назадничава религия, която не развива мисленето а води към запътяване. Никой от Космоса не е слязал да направи западните страни успешни и добре организирани,а източните бедни и зле управлявани.

...Тези страни са грабени,ограбвани от ЮК,а не обратното все пак.Или може би сте апологет на западния колониализъм? Радвайте се,че не сте се родили в бедно индийско или пакистанско семейство!

По-умните побеждават по-глупавите.

Западния начин може да убива, а може и да не убива, но няма защо да се притесняваме, понеже почти никой в България не живее с такъв стандарт.

dirddd@

Абсолютно, тук ако ще да се храниш изключително здравословно, самата среда ти източва жизнените сили, най-вече милите ни управляващи.

С висок стандарт хората ядат сьомга и аспержи. Тези с нисък стандарт се тъпчят с трансмазнини, захар и още по-вредните й заместители и цялата палетра отрови. Освен това почивката и забавленията на богатите НЕ са свързани непременно с хранителни оргии, докато на бедния това му е смисъла на живота.

По Вашата логика главният виновник за всички беди е МЪЖЪТ! Той измисля войните и той си ги провежда. Колкото за религиозното лицемерие - мюсолманството не отстъпва по нищо,а напротив, задминава християнството.

Западния вятър вдъхва живот,северния убива!!!

Продължителността на живот на Запад и Изток сочи различно!

абе колко да съкращава живота, като си живеят до 95 години американците, а в африка измират от глад още като бебета.

Не, 95 години живеят японците, а американците скромните 78. Но си прав за африканските бебета.

Според мен това, което ги съсипва е ИЗОБИЛИЕТО от храна, коя от коя по-вкусна и атрактивна. Когато за първи път влязох в американски магазин се побърках. Не знаех какво да си взема - исках да опитам всичко. Ужасно трудно е да устоиш на такова разнообразие поднесено по най-привлекателен начин.

Това което съсипва е стреса, мизерията и несигурността, изобилието и спокойствието никого не са съсипали.

Аз не мисля,че храната в американските магазини е много вкусна,може и да е атрактивна,но не и вкусна...Но да,когато човек за първи път влезне в такъв магазин,може и да се побърква,но с времето осъзнава,че многото продавани неща не са кой знае какво..

Абе грозници от" здраве и красота",при западния начин на хранене,средната възраст за мъже и жени е 85 години.Ас нашия начин на хранене едва я докарваме до 68-70г.Не пишете тъпотии,дори и срещу заплащане!!!

...български реагирате. Това са научни изследвания на учени от Запада, а не на журналистите от Дир. Ей,ама много трудно се живее с българи понякога,вечна и безсмислена опозиция!

Уау, с абсолютно точен термин "безсмислена опозиция" - толкова добре описваш българина! шантав народ сме и тва е!

Уф, моля ви се - навремето като са яли само чисти продукти, защото не е имало торове и пестициди, са живели до 40-50 години средно. Едно време хората са умирали от чума, пневмония, туберколоза, сега умрат от рак, сърдечни заболявания.... оставам с впечатлението, че смятате смъртта за много неестествено нещо, ако ям само екологични плодове и зеленчуци - вечно ли ще живея? Дрънкате глупости вече.... на фона на прахта, която се диша, отработилите газове от колите, вечният стрес дали парите ще стигнат... храната не е чак най-големия ни проблем.

Както каза един лекар от вица. "Не знам колко ще живееш ама ще ти се видят като 100"

pishe se tuberkUloza,,,,negramotnostta drazni!

Така е, но после не реви пред лекарските кабинети, че си млад и не искаш да умираш.

В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ЯДЕ А СЕ ПРЕЯЖДА ! ОСВЕН ТОВА НИЕ НА БАЛКАНИТЕ ЯДЕМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СОЛЕНИ И ТЛЪСТИ ХРАНИ ОСОБЕНО СЛАНИНА И СВИНСКО ! А КАТО ЧИСТОТА НАШАТА ХРАНА НЕ Е ХИМИЯ - ХИМИЯ И ГМО ПРОДАВАТ ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ У НАС ! ТОВА ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОМАГА ЗА СМЪРТНОСТТА ! АЛКОХОЛА СЪЩО ! В АНГЛИЯ АЛКОХОЛА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪП И ТАМ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ НАЛИВАТ С АЛКОХОЛ КАКТО НИЕ ТУК В БГ !!!

Братле, и ние сме ходили в Англия. Айде не пиши глупости. Алкохола си е на съвсем нормални цени. Виж цигарите им удариха 10 паунда. И ГМО не е само по чуждите вериги. Във всяка вафла от 30ст. бъка от тях. Соята която вкарваме(и която намира проложение във всичко). Но като цяло сме все още чисти от тия отрови.

ми незнам, щом е толкова вреден защо хората в европа дозивяват до 80, а тези в централна афряка само до кам ч0? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

kokobrais

То пък източноевропейския начин на хранене изобщо не убива. Нискокачествена храна, никакъв контрол, ядем боклуци . Дасе вземе пример от скандинавските храни.

не забранят на тези убийци да унищожават хората?Или това е поредно запълване на т.н. новини с безсмислици?Не трябваше да чета да чета дир.бг в неделя,но пак допуснах грешка...

Дозата прави отровата!

Бе да мрат бе!

той Костурица най - добре го каза ..мамку им йе..ем фашистичку :)

Данните, обаче сочат обратното: link