Мъжете забравят повече от жените

Мъжете забравят повече от жените, независимо на каква възраст са, установиха норвежки учени.

Обратно в новината

Коментари - Мъжете забравят повече от жените | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пословична е разсеяността на гениите! Великият чешки композитор Дворжак веднъж отишъл на гарата да посреща някого си по чехли. По чехли излязал и тръгнал към центъра на град Барцелона великият архитект Гауди. Бъдете по-милостиви към читетелите с подобни ниско интелигентно поднасяни "любопитни факти"!

Защото при жените е по-силно развито дясното полукълбо на мозъка, което е свързано с речта, интуицията и паметта. Докато при мъжа е по-силно развито лявото, което е свързано с логическот ои абсткрактно мислене. затова най-общо жените не се ориенткират в посоките и нямат способност за дедукция. Т.е. Създателят е разпределил способностите според ролите, които двата пола трябва да изпълняват (затова жените живеят по-дълго от мъжете и не изпитват съмнения, угризения и мъчителни душевни раздвоения като мъжете - отглеждането на поколение не може да бъде оставено в ръцете на хора с идеали, висши мисли и ценностна система - то лежи отвъд морала, и жените го доказват непрекъснато).

То пък мъжете като са ги замъчили едни угризения и съмнения... Най-много се терзаят как да го прехвърлят от единия крачол в другия...

Ами не знам. Аз съм жена, далече от 60 години, образована, а съм много, много разсеяна, забравям много краткосрочно, а помня неща и случки в подробности от десетки години назад, от детството. Даже се чудя как съм избутала с шестици всички предмети в които е нужна памет. От моя гледна точка не е вярно това от статията.

КоментаР е много простО: Съдържа се в една крилата римска поговорка, която гласи, че изключенията доказват правилото, а не го създават!

подобни изследвания не бива да се използват като стереотипи, дори и да са вярни. например има доста изследваня, показващи, че хиперактивността и разсеяността се срещат в по-голям процент при момчетата, отколкото при момичетатата в училищна възраст, но когато се обърне прекалено внимание на подобни резултати се стига както до прекаляване с лекарства и други неефективни методи, така и с оправдания и погрешни очаквания. друг пример за това е разликата в резултатите по математика между момчета и момичета, където момчетата имат по-добри резултати, но ако се наблегне на това, могат да се понижат очакванията от момичетата и те да се демотивират. няма нищо лошо в посочване на разликите между мъже и жени, стига да не се абсолютизират, защото има много фактори, които определят човека като личност, а не само това дали е мъж или жена.

моят бивш приятел забрави да ме вземе веднъж от гарата, редовно забравяше за рождения ми ден и за други празници, обаче пък винаги помни кога има игра на карти и какъв е резултата...

Жените са по-злопаметни.

Злопаметен - означава дапомниш лошото , а явно такова има и няма такова понятие "жените", както няма и мъжете , има личност. И безотговорно поведение , не подхожда на хора , които имат претенции за нещо.

Или статията е ужасно зле преведена, или от написаното излиза, че мъжете са отговорили по-добре на 8 от 9 въпроса. Кой ви превежда статиите дир?! Деницова? :D

забравят естествено, затова са мъже. мъжете само изневярата и предателството не забравят!

минусите са ги сложили леки жени с тежки пороци

Пълни глупости! Който не вярва - да пита жена ми забравям ли някога нещо. Даже за новото въженце, дето е решила, че й трябва на простора - и за него помня! Ма тя от женска злоба си дудне за него на всеки 6 месеца... ;D :D

Ето защо някой ги повтарят ;)

И за какво мислят мъжете, че не се сещам. Може би единствено дали да си свалят гащите пред поредната изпречила се пред очите им фуста

Мъжете мислят за цялата заобикаляща реалност, а жените са концентрирани върху една малка част от реалността, наречена човешкото общество. Тази разлика в поведението на мъжете и жените се корени в това кой от къде придобива ресурси за да подобри живота си. По принцип мъжът добива ресурси чрез интеракция с цялата си заобикаляща среда, природата, и т.н. а жената добива ресурси чрез интеракция с други хора, които вече разполагат с ресурси, тоест чрез интеракция с обществото. От там идва и пословичната липса на интерес сред жените за това как функционират компютърът им или пък автомобилът им. Жената няма нужда да се интересува от това, тъй-като тя придобива ресурси от заобикалящото я общество. Обикновено жената не добива ресурси чрез създаване на механизми или софтуер, а чрез интеракция с останалите хора. За това една жена по-често ще бъде по-заинтересована от комуникацията и социализирането, отколкото от машините или софтуерът - просто защото тя черпи ресурси чрез интеракция с останалите хора, а не чрез интеракция с природата и заобикалящата я среда.

Сериозно ли?

Mъжете мислим с долната глава, за т'ва и забравяме по-бързо вече отметнатите жени.

...щото са по- умни.

Напротив, женската е лесна, щот жените са по-прости. А, мъжете за толкова работи имат да мислят, та затова и забравят повече.

В твоя случай тези "много работи", за които "мислиш", се свеждат до писане на малоумия по форумите:))

За толкова много работи имат да мислят мъжете, че накрая ги забравят и не ги правят. Точно така !!! :) Хахаха

Би ли отишъл да кажеш на майка ти, жената която те е родила, че е жена и че това значи, че по презумция е проста?! А на жена си така ли говориш? На дъщеря си?

знаеш ли какво е сексистко прасе? Погледни в гугъл и ще откриеш себе си! Мъжете женомразци са най-долната сган на земята...