За много хора, които са стопани на животно, няма по-удовлетворяващо и радостно усещане от това, когато то любвеобилно се притисне към тях, изразявайки както своята безгранична привързаност, така и огромната си благодарност за получените грижи. Истина е, че любовта на четириногите към техните собственици е истинска, необятна и неизчерпаема. Тя просто не признава граници.

В подкрепа на тази теза са се изказали мнозина, но може би най-точно звучат думите на Джон Гроган, автор на бестселъра "Марли и аз", описващ живота на семейството му с техния златист лабрадор, способен да извърши всякакви геройски бели.

"Едно животно няма никаква полза от скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, умен или глупав. Дай му сърцето си и той ще ви даде своето. Колко хора могат да ви обещаят същото за себе си?", пише той в книгата си, чийто успех вдъхнови заснемането на филм с участието на Дженифър Анистън и Оуен Уилсън.

По-долу ще откриете няколко снимки, които са нагледен пример за тази специална връзка между човека и неговия домашен любимец.

"Това е котката на съпругата ми, която живее с нейните родители. По някакъв необясним начин обаче аз съм нейният фаворит".

Снимка: Instagram

"Поредна среща: Моят приятел дойде да прекараме време заедно, тъй като не се бяхме виждали скоро".

Снимка: Instagram

"Това е Назар - Кавказката овчарка на баща ми".

Снимка: Instagram

"Преди котаракът ми изобщо не обичаше да се гуши в мен, но откакто започнах да работя от вкъщи - нещата се промениха... Сега отказва да е далеч от мен".

Снимка: Instagram

"Кучето ни се чувства в безопасност, когато е близо до съпруга ми. Ето как обича да спи".

Снимка: Instagram

"Дъщеря ми търси облаци с интересна форма по небето заедно с най-добрия си приятел - кокошката ни".

Снимка: Instagram

"Мъжът ми с нашия котарак. Наскоро си купихме жилище на другия край на страната и се наложи наш приятел да гледа четириногото ни за 3 седмици, докато ние преместим мебелите и багажа. Днес най-после си го прибрахме обратно, вече в новия ни дом".

Снимка: Instagram

"За мен той никога няма да бъде прекалено голям, за да спра го държа в скута си".

Снимка: Instagram

"Неделите са създадени за дрямка".

Снимка: Instagram

"В продължение на година синът ми настояваше да си вземем животно у дома. Днес отидохме до близкия приют и той сам избра това коте. Ако знаете колко щастлив е само..."

Снимка: Instagram

"Първородната ми дъщеря и нейната котка - 7 години по-късно те все още са най-добри приятели".

Снимка: Instagram

"Котката ни се привърза към нашето бебе още в първия ден, когато се върнахме с него от родилното".

Снимка: Instagram

"Това са двете причини, поради които не мога да изпълня нито една от задачите си за днес".

Снимка: Instagram

"Понеже приятелят ми се събужда всеки път, когато усети липсата ми в леглото, напоследък започнах просто слагам котката на моето място, когато ставам рано сутринта".

Снимка: Instagram

"От лявата страна е снимката, която направих в деня, когато го осинових. От дясната - година по-късно. С времето връзката ни укрепна".

Снимка: Instagram

"Когато си изморен от училище, както и от това да бъдеш куче, всичко, от което имаш нужда, е прегръдката на другар".

Снимка: Instagram

"По всичко личи, че този куриер на FedEx има още една професия..."

Снимка: Instagram