Седем американски черни мечка мечета, които идват неканени на гимназиално парти в Тенеси, се превърнаха в хит в социалните мрежи. 

Партито било в комплекс в планинското курортно селище Гатлинбърг миналата седмица. "Управителят на курорта ни предупреди при настаняването, че в района има доста мечки. Те обаче не били опасни, ако не ги дразниш, не ги приближаваш и не правиш опити да ги храниш", разказва Мишел Джонсън, един от учителите, които придружавали гимназистите. 

Той е и автор на видео в YouTube, в което се вижда как мечетата се разхождат из тенис кортовете и се радват на водата в басейните, докато гостите на хотела бягат уплашени. 

Въпреки предупреждението от управата на комплекса, и те самите не очаквали седем мечета да нахлуят, тъй като досега не били виждали "толкова много наведнъж", разказва Джонсън. 

За щастие, неочакваната визита завършва само с уплаха и без последвали инциденти нито за животните, нито за гостите на комплекса. 

Американската черна мечка е най-често срещаната мечка в Северна Америка. Обитава предимно гористи местности в планините от Аляска до Флорида. Възрастните мъжки тежат между 60-250 кг., докато женските са по-леки - 41-170 кг. Хранят се предимно с плодове, ядки, растителност и насекоми. Ядат и месо, но не са активни хищници, рядко нападат гръбначни като риба, бобри или елени. Внушителните им размери обаче не предполагат точно покана за парти.