Едно семейство получи изненадата на живота си, когато откри, че любимото им куче, което е изчезнало преди 5 години, тази седмица внезапно се озовава в приют за животни в Северна Каролина.

Вижте снимки >>

Именно приютът сподели вълнуващата новина в официалната си Фейсбук страница. Те написаха, че няма как да бъдат по-щастливи, след като са успели да събрат черно-бялото кученце - Зоуи, със стопаните му, след 5-годишна раздяла.

На снимките, които пусна приютът, Зоуи и семейството също изглеждат развълнувани от срещата си.

На 16 август кученцето, което мислили за бездомно, е вкарано в приюта. Въпреки че в последствие открили, че има микрочип, служителите разбрали, че Зоуи е нерегистрирана, така че идентифицирането на нейните собственици било почти невъзможно.

Все пак това не ги спира да търсят усърдно, провеждайки телефонни разговори с други приюти и клиники, за да определят къде е поставен чипа на четириногото.

След множество обаждания, граничещи с безкрайността, най-накрая научават кои са законните собственици и се свързват с тях.

Когато научава прекрасната вест, семейството не губи време и веднага се качва в колата, за да прибере домашния си любимец. Снимки в "People" показват емоционалната среща на Зоуи с нейната малка собственичка.

И кучето, и детето изглеждат на седмото небе от щастие, че отново имат възможността да бъдат заедно.

"Момиченцето не можеше да чака да изведем Зоуи през вратата, за да я прегърне", пише в приюта, пожелавайки им още много щастливи мигове.