През най-топлите дни от годината менюто на обитателите на Парка за танцуващи мечки край Белица се допълва от ледени изкушения, приготвени от гледачите, разказа управителят на парка Димитър Иванов пред БТА.

Замразени плодове и ледени кубчета плодов сок разхлаждат четириногите обитатели на парка.

Снимка: БТА

С ледените десерти се осигурява и забавление за мечките, разказа Димитър Иванов. В дни, в които басейните са изпразнени за почистване, в тях се слагат замразените плодове, а животните играят дълго време с ледените кубчета, преди да ги изядат. Замразени дини, напълнени с други плодове и мед, се закачат и по дърветата на различни места в парка, което кара мечките да ги търсят. За по-възрастните това е и гимнастика, тъй като поставените високо изкушения ги кара да се изправят на задните лапи, допълни Димитър Иванов.

Снимка: БТА

В природата мечките се разхлаждат, като се качват високо в планината и се къпят в студените планински потоци, посочи управителят на Парка за танцуващи мечки.

Снимка: БТА

Водата е предпочитано място през топлите дни и за обитателите на мечия парк, а навсякъде из него има басейни, в които да се къпят. Това се оказва и любимо място на най-новия обитател - Теди, който пристигна в парка миналата година. От два месеца той и другият млад мечок Рику, а от няколко седмици и Йета, обитават част от територията на парка заедно. За момента трите мечки се чувстват добре, няма напрежение между тях и има доста игра, разказа Димитър Иванов.