Ако сте горди собственици на някое от онези извънземни създания, които обичаме безрезервно, въпреки че те се държат сякаш сме им прислужници, а иначе казано, на котка, вероятно сте съгласни, че щастливата котка е здравата котка. Advertisement

Котката няма нужда от дълги разходки и не държи да пътува с нас до морето (за разлика от кучето), но тя (или той) държи да бъде хранена с качествена, добра храна, да има достъп до чиста вода, до чиста тоалетна и до корем на любим прислужник за мъркане.

Да поговорим за имунитет

Когато говорим за имунна система, обикновено си я представяме като някаква невидима аура, която ни обгръща. Научната истина обаче е друга.

Най-големият имунен орган в тялото е стомашно-чревният тракт. Имунните клетки произвеждат антитела, които могат да откриват агресии отвън, да се свързват с патогените и да ги неутрализират, а след това да ги отстраняват естествено от организма.

Секретираните от чревните клетки антитела се свързват с вирусите и лошите бактерии, "посочвайки", че трябва да бъдат разрушени от имунната система. Така патогените не могат да предизвикат инфекция.

Добра новина на котешкия фронт

Производството на антитела се стимулира от консумацията на преминали термична обработка лактобацили.

Добрата новина идва от Purina: новата им храна Purina One Bifensis е разработена от ветеринарни лекари и специалисти по хранене, за да дава на вашата котка всичко, от което има тя (или той) има нужда. Когато котката яде от нея, съдържащите се във формулата на Bifensis термично обработени бактерии lactobacilli (L. debrueckii и L. fermentum) се освобождават в червата заедно с омега-6 есенциални мастни киселини.

Ролята на козината

Освен да бъде източник на удоволствие при галене и източник на косми в кафето, по дивана, по дрехите и изобщо навсякъде, козината има и друга функция. Кожата на котката е физическата бариера между външните влияния и организма ѝ: тя помага да се намали загубата на течности и предпазва животното от външни агресии.

Основните мастни киселини омега-6 (които са от съществено значение за котките, но които те не могат да произвеждат) играят съществена роля за здравето на кожата и козината. Когато се включат на оптимални нива в храната на котката, те се абсорбират в червата, навлизат в кръвния поток и постъпват в клетките на организма.

Термично обработените бактерии lactobacilli и омега-6 есенциалните мастни киселини работят заедно и научно доказано оказват добро влияние върху здравето като подпомагат производството на естествени антитела на котката.

Purina обещават видими резултати след три седмици хранене с One Bifensis, като продуктовата гама предлага храна за малки котета (до една година), за пораснали котаци (над една година), за кастрирани и за такива с чувствително храносмилане.

Резултатите

Ако смятате, че резултатите от влиянието на храната при една здрава котка няма как да бъдат забелязани, не сте съвсем прави. Погледнете козината на котката: ако тя е по-лъскава и блестяща, а вашата достолепна господарка (или господар) е по-игрива, любвеобилна и по-благосклонна към присъствието ви в нейния дом, значи сте на прав път.

Рекламна публикация