Горски служители от Държавното ловно стопанство /ДЛС/ "Черни Лом" спасиха кошута попаднала в дълбок ров. На сигнала за бедстващо животно се отзовава Мирослав Горчев, който е ръководител на горскостопански участък в териториалното поделение, съобщиха от Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

Заедно с колегите си той преценява, че стресът за кошутата ще е много голям, ако се опитат да я извадят. С техника на фирмата, която работи в района, те запълват част от рова и го разширяват в горната част, за да може животното да излезе само.

Не се знае колко време кошутата е прекарала в изкопа, но горските забелязват охлузвания по тялото на животното и затова организират акцията по спасяването й за броени минути. Според ловните специалисти животното е в добро състояние и ще се възстанови бързо.

Спасената кошута

Снимка: СИДП

Екипът на ДЛС-Черни Лом благодари на човека, който е подал сигнала на телефон 112, както и на работниците от фирмата, които веднага са се отзовали, за да бъде освободена младата кошута от капана, в който е попаднала.