Инфлуенсърите са много, но никой не може да победи вирусния ефект на споделяне на смешни котешки видеа и снимки.

Запознайте се с единствената по рода си академия за котки инфлуенсъри - (@catfluencerbg). В следващите два месеца проектът ще се гмурне в изключително модерната в момента професия, с тази разлика, че ще развива не хора, а домашни любимци. В рамките на кампанията всяко коте (и неговия стопанин) ще може да се бори за титлата Catfluencer на България в специално създадения Instagram профил на проекта.

CatfluencerBG стартира на 30 април и се разгръща в няколко важни етапа. След като бъдат избрани, участниците в първата академия за котки инфлуенсъри ще трябва да се справят с различни типично инфлуенсърски предизвикателства за период от 3 седмици.

15 от най-въздействащите муцунки ще бъдат избрани за финалисти от специално жури, а крайната дума ще има широката публика. Стопаните, които решат да запишат своя любимец, ще бъдат напътствани от най-добрите лидери на мнение в страната и ще получат безплатна храна Purina ONE (в рамките на кампанията), която ще се погрижи за здравето на котенцето както отвътре, така и отвън.

Всичко това е страхотна идея, но би останала само такава, ако всъщност не крие зад себе си важна кауза - по-малко бездомни котки по улиците. Като бранд, който от години подкрепя проекти в посока осиновяване и търси решение на проблемите на животните у нас, Purina си постави за цел да намери сигурен и уютен дом за повече котки. Това ще стане възможно благодарение на НПО партньор, които кампанията ще подкрепя с предоставяне на храна.

"Винаги сме работили активно за това да решаваме проблемите на домашните животни у нас. Един аспект от това е намирането на дом за бездомните котки. Надяваме се, че с този проект ще натрупаме достатъчно гласност и ще успеем да променим нагласите на хората, които нямат търпение да присъединят още един нов член към своето семейство", сподели Елизабет Гранвил-Попова, Старши бранд мениджър.

CatfluencerBG е една уникална възможност по забавен начин всеки, който желае, да се потопи в бляскавия живот на звездите от социалните мрежи и да се докосне до тази толкова интересна и в същото време недобре позната професия.

Нека заедно да дадем гласност на каузата, която се бори за това повече котки да открият своя нов стопанин.