Над половината стопани на кучета целуват по-често питомците си, отколкото партньорите си. Същият процент собственици предпочитат да делят леглото с домашните си любимци, вместо с половинките си, сочат резултатите от американско проучване.

Допитването е осъществено от компанията за кучешки лакомства "Райлис органикс" с цел да установи колко близки се чувстват хората със своите четириноги другари.

От фирмата са помолили стопани на кучета в САЩ да споделят до каква степен обичат и се грижат за питомците си. Резултатите показват, че собствениците даряват с повече обич домашните си любимци, отколкото партньорите си, пише сп. "Пийпъл", цитирано от БТА.

52% от участниците в допитването признават, че целуват по-често кучетата си, отколкото половинките си. Същият процент анкетирани не крият, че предпочитат да споделят леглото си със своите питомци, вместо с партньорите си.

Цифрите вероятно ще изненадат хората, които не притежават домашни любимци. Те обаче изглеждат по-понятни като се вземе предвид признанието на 94% от стопаните, че считат кучетата за едни от най-близките си приятели.