Теленцето Пийнът изглежда се влияе от шестте кучета, с които живее, и си мисли, че е като тях, съобщи Ей Би Си, цитиран от БТА.

Пийнът ходи на разходка с шестте си приятели, но когато те плуват в морето, предпочита да ги чака на брега. Понякога обаче се къпе с тях. Обича да следва и стопанина си по петите.

Животът на Пийнът започнал тежко. Той е намерен до трупа на майка си край пътя, явно бутната от камион или автомобил. Още бил свързан с пъпната връв за нея. Прибрало го семейството на Едуард Фой, което живее в предградие на курортния град Брум в Австралия. Досега те не са отглеждали теленце като домашен любимец. Но са се грижели за бика Филип 25 години. Имат прасета, пилета, пауни и шест кучета.

Пийнът е вече на два месеца. Сметката му за храна никак не е малка. Той пие 16 л мляко от специална формула за телета, която струва повече от 250 долара на месец.

Породата на Пийнът достига 900 кг. Засега обаче той не се държи като бик, може би защото в домакинството няма крава. Когато порасне, рогата му могат да станат опасни. Едуард Фой обаче не иска да ги реже и планира да ги увива с мек материал.