Пригответе се за обиколка на света, при това без да напускате пределите на своя комфортен дом. Предстои ви да посетите 15 дестинации и да разберете какво можете да си купите във всяка една от тях за скромната сума от 1 долар. Пътешествието започва, така че затегнете здраво коланите.

Турция

Най-разпространената и консумирана гореща напитка в южната ни съседка безспорно е традиционния турският чай, чиито множество разновидности могат да бъдат открити на цена под един долар.

Филипини

Ако се чувствате изморени след дългия път до островната държава, то масажът на краката е всичко, от което се нуждаете. Той се счита за един от най-добрите начини за релаксация, след който изтощението напуска тялото. Поради тази причина попада сред първите неща, на които повечето посетители на Себу се отдават, стъпвайки в града.

Виетнам

Конусовидните сламени шапки, известни като "nón lá", са се превърнали в символ на азиатската страна. Ето защо те са чудесен вариант за сувенир, с който да украсите своето жилище, или подарите на свои приятел.

Германия

В Европа не е никак лесно да се открие нещо, което да струва по-малко от 1 долар, но ако по някое време, разхождайки се из улиците на някой германски град, огладнеете, то можете да си купите традиционен немски геврек със специална форма, познат като брецел. При това имате избор, защото тестеното изделие може да бъде сладко или пикантно.

Малайзия

Ако сте от хората, които обичат да пътуват често, то със сигурност сте запознати със златното правило, че колкото по-малко багаж носите със себе си - толкова по-добре. По този начин не само пестите от пространството в куфара си, но и разполагате с достатъчно място за новите придобивки от дестинацията, която посещавате. Но това означава, че малкото дрехи, които сте взели, трябва да се перат по-често. Добрата новина е, че в Куала Лумпур публичните перални са евтини.

Индия

В случай, че не сте предприели пътешествие до близка страна с личния си автомобил, най-изгодния начин за придвижване в населените места по различните държави безспорно е обществения транспорт. Така лесно и бързо можете да се придвижите от една точка до друга. Например, в Индия минималната цена на билет за метрото възлиза на 10 рупии, което се равнява на 13 цента.

Венецуела

Държавата в Южна Америка се слави с най-евтините цени на горивата. Там един литър бензин струва едва 20 цента, така че ако някога решите да посетите Венецуела, разбира се след като коронавирус пандемията отшуми, можете спокойно да си вземете кола под наем и да обиколите всички най-популярни места в страната.

Южна Корея

Ако търсите къде да изявите своя певчески талант, то безспорно Южна Кореа е мястото за вас, тъй като там караокето е изключително популярно. Днес то попада в списъка със задължителните неща, които всеки турист трябва да опита. Срещу 1 долар там можете да си вземете жетони за караоке автомат и да изпеете не една, а две песни.

Португалия

Португалците имат специална връзка с кафето, датираща от 18 век. Обикаляйки местните забележителности, просто няма как да не забележите множеството хора, изпълващи масите на заведенията около вас, които се наслаждават на топлата напитка. Така че независимо дали сте в Лисабон, Авейро или Обидош, не се колебайте да си поръчате и вие чаша ароматно кафе.

Хърватия

Няма да намерите по-хубав и вкусен сладолед от този в Хърватия... или поне това твърди местното население. За да разберете дали това наистина е така, може да се отклоните от централните улици, където стоките струват по-скъпо, и да посетите някой от малките магазини, предлагащи една топка от десерта за 6 кнути или 94 цента.

Унгария

Да оставите колата си на платен паркинг в чужбина понякога може да струва цяло състояние, особено ако се отнесете, правейки си снимки за спомен до множеството паметници на културата, или решите да седнете на ресторант с вашите спътници и потънете в приказки. Но в Будапеща можете да паркирате автомобила си за 4 часа, без да ви се налага да обирате някоя банка.

Сингапур

В Сингапур температурата никога не пада под 26ºС, затова посещението на обществен басейн винаги е добра идея, а там те са много. При това има много опции, от които можете да избирате, особено ако не искате да плащате много за вход.

Швейцария

Швейцария е популярна не само със шоколада си, но и с високите цени на стоките... Хубаво е обаче да знаете, че няма да умрете от жажда по време на престоя си, защото за 1 долар все пак можете да си купите бутилка от 1.5 литра вода. И дори ще ви остане ресто...

Бразилия

Ако не искате да обикаляте с ръчния си багаж из града, то можете да откриете най-близката автогара и да го оставите в някое от шкафчетата там за целия ден. Просто не забравяйте да си вземете банския костюм, защото рано или късно ще се озовете на лазурните плажове, понеже всички пътища сякаш водят към тях.

Тайланд

Всеки пътешественик знае, че е добре да носи със себе си повече от един мобилен телефон, в случай, че изскочи непредвидена ситуация, а батерията на основното му устройство се изтощи. В Тайланд предплатените телефони за еднократна употреба не са никак скъпи, а ако спешно трябва да се обадите на някого, срещу 1 долар получавате 16 мин. безплатни разговори.