2022-а е вече тук, а ние нямаме търпение да разберем какво ни готви според китайския астрологичен календар - той повелява, че тя ще мине под знака на Черния воден тигър. Това е 4719-та китайска година.

Годината на тигъра започва на 1 февруари и ще продължи до 21 януари 2023 г. Астролозите твърдят, че тази година ще донесе много промени и ще бъде идеална за хората, които търсят нови хоризонти в живота си.

Тигърът е известен като цар на всички животни в Китай, така както по принцип се води лъвът. Зодиакалният знак Тигър е символ на сила, смелост и има способност да гони всички неприятности. Много китайски деца дори носят шапки или обувки с изображение на тигър за късмет.

Тигърът се нарежда на трето място сред животните от китайския зодиак. 12-те зодиакални животни са подредени така: плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе. Всяка година е свързана с животински знак според 12-годишен цикъл.

Раираната голяма котка е силно, благородно животно, но ако бъде дразнен е способен на агресивни атаки. Затова астролозите са сигурни, че тази година ще бъде пълна с промени. Промените ще се отнасят преди всичко за социалния живот, докато в семейството ще царуват мир и любов - тигърът се смята за вярно и предано животно.

Снимка: iStock/Getty Images

През тази година ще е добре да бъдете постоянно в готовност да давате най-доброто от себе си. Ако пък искате да получите някакъв баланс в живота си, е време да се научите да казвате "не". Цветовете, които са на почит най-вече синьо и зелено, защото се свързват с водата. Сред най-късметлийските цифри пък ще са 1, 3 и 7. Бялото може да донесе нещастие, както и цифрите 4 и 9. Водният тигър предполага предпазливост, растеж, развитие, предизвикателство, създаване и планиране. Предвещава и богатство. 

Най-важните години на Тигъра включват 2022, 2010 , 1998 , 1986 , 1974 , 1962 , 1950 и 1938 . Ако сте родени в една от горните календарни години, вашият китайски зодиакален знак вероятно е Тигърът. Ако сте се появили на бял свят под неговия знак, то вероятно вие сте смели, непредсказуеми и уверени. Повечето от хората с тази зодия са харизматични и обичат да бъдат забелязвани, харесвани от другите и с една дума - да са център на вниманието. От друга страна обаче, те са инати, често действат прибързано, лесно се дразнят, а една от най-негативните им черти е, че са прекалено отстъпчиви.

Снимка: iStock/Getty Images

През тази година най-щастливи ще бъдат родените в годината на тигъра, дракона, коня и кучето, тъй като имат енергия, която е подобна на тигъра. 2022-ра ще бъде продуктивна година за бикове, зайци, кози, петли и диви свине. По-трудна ще бъде за плъхове, змии и маймуни, но ако те спокойно приемат промените, тогава годината на тигъра ще бъде много вълнуваща за тях.

Освен характеристиките, които носят животните, енергията на годината се определя от други неща. Те са петте елемента в китайската астрология - вода, дърво, земя, огън и желязо. Всеки от тях символизира различни неща.

Снимка: iStock/Getty Images

2022-а ще бъде под въздействието на числото шест, чието основно значение е отговорност и семейство. Това означава, че през тази година е важно да държим семейството си възможно най-сплотено. А това може да се отнася както до семейството, в което сте родени, така и до това, в което встъпвате с брак.

Кариера

Тигрите ще имат възможности да бъдат повишени през 2022 г. След като са работили усилено в продължение на много години, Тигрите най-накрая ще получат одобрението на своите шефове. Относно финансите не очаквайте голям доход или огромно постижение. Разумното харчене на парите ще помогне на Тигрите да преминат безпроблемно през 2022 г.

Взаимоотношения

Хората родени в годината на Тигъра като цяло се радват на любов. Но намирането на точния партньор през 2022 г. може да бъде предизвикателство за тях. Като цяло тигрите са непохватни във флирта, но много практични що се отнася до действието. Най-голямата пречка за намирането на правилния човек ще бъде изпълнението на работните ангажименти.

Кои са най-подходящите професии за Тигрите?

Тигърът, наричан в Китай "кралят на животните", обикновено е център на внимание. Те се раждат с лидерски умения и са уважавани от другите. Най-добрите професии за тигрите са: офис мениджър, туристически агент, актьор, писател, художник, пилот, стюардеса, музикант, комик и шофьор.

Известни личности, които са родени в годината на тигъра:

Кралица Елизабет II: родена на 21 април 1926 г., огнен тигър

Том Круз: роден на 3 юли 1962 г., воден тигър

Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо: роден на 11 ноември 1974 г., дървен тигър

Лейди Гага: родена на 28 март 1986 г., огнен тигър

Снимка: Forum Film Bulgaria