Бебето Йода замени звездите, ангелите и Дядо Коледа като популярен връх за коледна елха през настоящия празничен сезон, пише сп. "New Musical Express".

Изобилието от снимки в социалните мрежи на коледни дръвчета с "кацналия" на върха им зелен дребосък свидетелства, че той се е превърнал в необичайна алтернатива на традиционните върхове за елха.

Дребният симпатяга от сериала "Мандалорианецът", излъчван по Disney +, вече втора година е сред най-популярните персонажи в поп-културата, припомня изданието.

Вижте снимки >>

Едва наскоро феновете научиха, че истинското име на дребосъка, наричан в поредицата Детето и кръстен от феновете Бебето Йода, е Грогу.

Снимка: Twitter

Повечето почитатели на сериала вече притежават кукли и фигурки на зеления мъник и в настоящия празничен сезон активно ги използват вместо традиционната украса за коледни елхи.

Социалните мрежи изобилстват от снимки на елхи, частично или изцяло украсени с Бебета Йода, като най-често фигурките се "мъдрят" на върха, пише БТА. Декорацията е чудесна алтернатива на друга тенденция в годината, в която светът води борба срещу коронавирусната пандемия - коледни дръвчета, украсени с маски, ръкавици и дезинфектанти.

Снимка: Twitter