Десислава Радева, съпругата на българския президент Румен Радев, постави топка с българска шевица на коледното дърво пред входа на резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт" 10 в Лондон преди приема, който Борис Джонсън даде на лидерите на страните от НАТО, вечерта на 3 декември.

Десислава Радева закача украса на коледната елха на Даунинг стрийт 10, резиденцията на британския премиер

Снимка: AP/БТА

Държавните и правителствени ръководители на страните, членки на алианса, се събраха в британската столица на двудневна среща (3-и и 4 декември) по повод 70-годишнината на военно-политическия съюз.

Прием за гостите в Бъкингамския дворец по-рано дадоха кралица Елизабет Втора и принц Чарлс. Както се вижда, на общата официална снимка президентът Румен Радев е седнал отляво на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Кралица Елизабет II даде прием в чест на лидерите на страните от НАТО, събрали се в Лондон по случай 70-годишнината на алианса

Снимка: AP/БТА

Ето и останалите лидери на алианса от снимката:

От ляво на третия ред: Ксавие Бетел министър-председател на Люксембург; Егилс Левитс, президент на Латвия, Гитанас Науседа - президент на Литва; Душко Маркович, министър-председател на Черна гора; Ерна Солберг, министър-председател на Норвегия; Марк Руте, министър-председател на Холандия; Зузана Капутова, президент на Словакия; Анджей Дуда, президент на Полша; Антонио Коща, министър-председател на Португалия; Клаус Йоханис, президент на Румъния; Марян Сареч, министър-председател на Словения.

Среден ред от ляво: Еди Рама, министър-председател на Албания; Зоран Заев, министър-председател на Северна Македония; Мете Фредериксен, министър-председател на Дания; Юри Ратас, министър-председател на Естония; Еманюел Макрон, президент на Франция; Ангела Меркел, президент на Германия; Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция; Виктор Орбан, министър-председател на Унгария; Катрин Якобсдотир, министър-председател на Исландия; Джузепе Конте, министър-председател на Италия; Андрей Пленкович, министър-председател на Хърватия.

Седнали от ляво: Софи Уилмас, министър-председател на Белгия; Румен Радев, президент на България; Доналд Тръмп, президент на САЩ; Принц Чарлз, принц на Уелс, Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО; Кралица Елизабет II; Борис Джонсън, министър-председател на Обединеното кралство; Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада; Педро Санчес, изпълняващ длъжността министър-председател на Испания; Реджеп Ердоган, президент на Турция; Милош Земан, президент на Чешката република.