Няколко рокли, носени от Мерилин Монро за "Джентълмените предпочитат блондинки" и "Няма друг бизнес като шоубизнеса", ще бъдат обявени на търг през лятото, заедно с още 1400 други легендарни предмета от историята на Холивуд.

През три дни през юли "Търнър Класик Мувис" и "Джулиънс окшънс" ще се обединят, за да обявят на търг щита на Капитан Америка от "Капитан Америка: Първият отмъстител", костюм "Givenchy", носен от Одри Хепбърн като Холи Голайтли в "Закуска в Тифани", както и портфейлът на Джулс Уинфийлд от "Криминале".

Един от шестте оригинални шлема на шурмоваците от "Междузвездни войни: Нова надежда" също ще бъде сред предложенията на търга.

Снимка: АР/БТА

Реквизити от филмите за Хари Потър, като метлата "Нимбус 2001" на Драко Малфой и магическата пръчка на Волдемор, както и чукът, използван от Крис Хемсуърт в "Тор: Тъмният свят" са част от предметите, за които ценителите ще наддават.

Яхтата, някога собственост на индустриалеца Пол Гети, и използвана във външните сцени на филма "Приятелят Джоуи", с участието на Франк Синатра, Рита Хейуърт и Ким Новак, също ще бъде предложена на търга, предава БТА.

Аукционът ще се проведе от 15 до 17 юли в "Джулиънс окшънс", Бевърли Хилс.

Снимка: АР/БТА